Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje

2016/09/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Szeptember 23-tól a világpremierrel egy időben a hazai mozikban bemutatjuk a Rolling Stones történelmi jelentőségű, 2016. márciusi kubai fellépéséről készült filmet. A Havana Moon című koncertfilmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, első alkalommal szeptember 24-én 19 órakor. Emellett országszerte számos további helyszínen, Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Szombathelyen, Debrecenben és Kaposváron is műsorra tűzik egy-egy alkalommal.

Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje

A Rolling Stones idén tavasszal Dél-Amerikában turnézott, az América Latina Olé elnevezésű koncertkörút csúcspontja több szempontból is a turnét záró havannai koncert volt. A világ számtalan országában megfordult, 54 éve működő együttes első alkalommal kapott meghívást Kubába, ahol a korábbi évtizedekben zenéjüket ideológiailag problémásnak tartotta a vezetés. A Rolling Stones alig pár nappal az után lépett színpadra, hogy Barack Obama befejezte történelmi jelentőségű kubai látogatását, mely során 88 év után először utazott hivatalban lévő amerikai elnök a szigetországba. A diplomáciai esemény és a brit együttes ingyenes szabadtéri koncertje sokak szerint az ország nyitását jelzi a világra.

Kubában soha nem volt még ekkora volumenű könnyűzenei esemény, a nagyszabású koncertre rengeteg kubai és külföldi rajongó utazott Havannába. A kubai főváros Coliseo de la Ciudad Deportiva nevű arénájában és a körülötte lévő területeken összesen 1 millió rajongó hallgatta a koncertet, egy életre szóló élményt szerezve. A kirobbanó formában színpadra lépő Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts 18 dalt adott elő a hatalmas videófalakkal bővített színpadon.

A rocktörténeti jelentőségű koncertet teljes hosszában rögzítették, az eseményről készült mozifilmet világszerte a szeptember 23-i hétvégén mutatják be. A Havana Moon címre keresztelt filmet a többszörös Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezte, akinek a neve ismerős lehet a Stones-rajongóknak: ő készítette a veterán rockzenészek 2013-as Hyde Park-i koncertjéről készült filmet is. A két órás koncertfilm többek között olyan klasszikus slágereket vonultat fel, mint a Jumpin’ Jack Flash, az It's Only Rock ’n Roll, a Gimme Shelter, a Brown Sugar és elmaradhatatlan Satisfaction.

A koncertfilmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban két alkalommal mutatják be, szeptember 24-én és október 7-én. Emellett országszerte számos további helyszínen, Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Szombathelyen, Debrecenben és Kaposváron is vetítik egy-egy alkalommal

Havana Moon – The Rolling Stones Live in Cuba 2016
színes, angol koncertfilm, 120 perc, 2016 (12)

rendező: Paul Dugdale
főszereplők: Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts

forgalmazó: Pannonia Entertainment

Magyarországi premier: 2016. szeptember 23.

A koncerten elhangzó számok:

1. “Jumpin’ Jack Flash”
2. “It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It)”
3. “Tumbling Dice”
4. “Out of Control”
5. “All Down the Line”
6. “Angie”
7. “Paint It Black”
8. “Honky Tonk Women”
9. “You Got the Silver”
10. “Before They Make Me Run”
11. “Midnight Rambler”
12. “Miss You”
13. “Gimme Shelter”
14. “Start Me Up”
15. “Sympathy for the Devil”
16. “Brown Sugar”

Ráadás

17. “You Can’t Always Get What You Want”
18. “(I Can’t Get No) Satisfaction”


Képtár

  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53298
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53299
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53300
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53301
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53302
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53303
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53304
  • Világpremier Magyarországon is: Havana Moon – A Stones kubai koncertfilmje kép 53306
 

 

Szólj hozzá!


Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Új dalait hozza el a Dürer kertbe Richie Kotzen

Az amerikai gitáros, dalszerző, énekes július 4-én ad koncertet Budapesten.

Budapestre is bevágtat Beyoncé legújabb albumának hivatalos partija

Párizs, London, Sydney, Amszterdam, Dublin, Brüsszel, Berlin, Johannesburg, Varsó, Stockholm, Sao Paulo, Auckland, Milánó és Bangkok után a Club Cowboy május 31-én érkezik a Budapest Parkba.
Új koncertek