A magyar könnyűzene emlékútján: Emléktábla az FMH falán

2016/05/18  ·   Általános   ·  koncert.hu

A Fővárosi Művelődési Ház tiszteletére avatják a Cseh Tamás Program hetedik poptörténeti emlékpontját

A magyar könnyűzene emlékútján: Emléktábla az FMH falán

Az elkövetkező hónapokban a magyar könnyűzene történetének további emblematikus fővárosi és vidéki helyszínein helyeznek majd el táblát. Akik felkeresik az emlékpontokat, poptörténetünk izgalmas, térbeli vetületét ismerhetik meg.

Az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja az egykori Ifipark területén, a Várkert Bazárban avatta első poptörténeti emlékpontját 2015-ben, a Zene Ünnepén, amelyet november 9-én a Lágymányosi Közösségi Házra emlékező tábla átadása követett. 2016. január 22-én, Cseh Tamás születésnapján újabb helyszínnel bővült a könnyűzenénk legfontosabb helyszíneit bemutató útvonal. Bródy János és a Szörényi testvérek jelenlétében a Balzac utcai Bosch Klub homlokzatán helyeztek el emléktáblát, majd január 28-án a 20. kerületi Csili Művelődési Ház színháztermének előterében a negyedik poptörténeti emlékpontot is átadták, április 21-én a BME E-Klubjának helyszínére, május 11-én pedig az MHV Rottenbiller utcai stúdiójának homlokzatára is emléktábla került.

A poptörténetünk legfontosabb helyszíneit megjelölő hetedik táblát 2016. május 21-én, 18 órakor avatják a Fővárosi Művelődési Házban. Az átadó ünnepségen köszöntőt mond Szűcs Ferenc, a Fővárosi Művelődési Ház igazgatója és Gittinger Tibor, az Illés Kluboschok Baráti Körének vezetője.

A Pamuttextilművek művelődési háza 1951-ben épült, 1961-ben aztán több hasonló intézmény összevonásával létrejött a Fővárosi Művelődési Ház. Az FMH-ban számos zenekar koncertezett, s bár a legendás művelődési ház 2012 szeptemberétől új épületben üzemel, a Muzsikás együttes gyermektáncháza, a Hobby Klub, a Magnós Klub, a Bélyeggyűjtők Klubja és az FMH Illés Klubja napjainkban is működik.

Fotó és az FMH-sztori folytatása innen


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek