Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el

A Nemzetközi Csillagászati Unió – még szeptemberben – egy aszteroidát nevezett el a Cocteau Twins énekesnőjéről, Elizabeth Fraserről. Sokkal többet nem tudunk minderről, esetleg még annyit, hogy az unió szerint a "Fraser" aszteroida még évmilliókig nem fog összeütközni a Földdel. Ez megnyugtató mind a névadó, mind a többiek számára :)

Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el
A drónok forradalmasíthatják a hangszer rendelést is

S akkor az ablakon berepült egy ukulele: drónok forradalmasíthatják a hangszerrendelést

Egy cseh hangszerkereskedő cég nemrég kipróbálta, hogy milyen feltételekkel tudná légi úton kézbesíteni ügyfeleinek a rendeléseit. A Prágában található telephelyükön szimulálták a drónnal történő hangszerküldést, tesztelve egyben ezzel a hangszer kézhezvételét is.
 
Fotó:  Marcin Dampc/Pexels

Májusig két oltással is érvényes az oltási igazolvány

A kormány arra számított, szigorítani kell majd, de nem érdemes. – hangzott el a mai, korai kormányinfón.
 
 
A libabőrtől a könnyekig – a zene 10 ránk gyakorolt hatása

A libabőrtől a könnyekig – a zene 10 ránk gyakorolt hatása

A magyar emberek több mint 55 százaléka rosszabbul érzi magát a világjárvány idején, mint korábban valaha, ugyanakkor a megkérdezett magyarok 81 százaléka ismeri el, hogy a zene segített nekik átlendülni egy-egy nehéz időszakon.
 
13 küzdelmes nap  – s mögötte egy több mint öt évtizedes pálya

13 küzdelmes nap – s mögötte egy több mint öt évtizedes pálya

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot" – írta Várkonyi Attila a közösségi oldalon.
 
Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon

Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-s szállásokon

A szórakozóhelyekre vonatkozó járványügyi rendelkezések miatt dönthettek úgy sokan, hogy inkább a szállásukból csinálnak kocsmát vagy bulihelyet – és pénzt.... Na, ennek most vége.
 
 Az ország egy pillanat alatt beleszeretett a rockoperába

Az ország egy pillanat alatt beleszeretett a rockoperába

Harminchét éve, 1983. augusztus 18-án, a városligeti szánkódombon mutatták be első alkalommal az István, a király című rockoperát – az Újságmúzeum posztját közöljük.
 
 
Annyi a brit éjszakai életnek?

Annyi a brit éjszakai életnek?

Félő, hogy soha nem nyit ki a karantén után a brit pubok és éttermek fele – véli az egyik brit vendéglátóipari szervezet vezetője, aki az Infostart egyik cikkében szólalt meg.
 
Fotó: Elle Bellamy Instagram

Matt Bellamyval cukiskodunk

Járvány ide, járvány oda, az élet nem áll meg, és szerencsére kedvenc sztárjaink is gondoskodnak a jövő nemzedékének utánpótlásáról. Ezúttal a MUSE-frontember Matt Bellamy mosolyog büszkén újszülött kislányával és gyönyörű feleségével.
 
Google

Miért ez ma a Google nyitóoldala – és mi ez egyáltalán?

A rajz egy kalimbát ábrázol, de ha valaki más, jobban hangzó nevet keres, ott van még a mbila, mbira, marimba, karimba, karimbao, likembe, okeme, nhare, matepe, njari, sansu, zanzu, ubo, de ha egyik sem nyerte el az olvasó tetszését, itt van még a hüvelykzongora is :)
 
Egyelőre zárva maradnak a koncerttermek Franciaországban

Zárva maradnak a koncerttermek Franciaországban

Ha már a le Monde-ot emlegettük, francia illetőségű hír, hogy Emmanuel Macron szerdán bejelentette a koronavírus-járvány által súlyosan sújtott kulturális szektort támogató első állami intézkedéseket.
 
Hadi Karimi legújabb 3D szobra: Freddie Mercury

Elkészült az extrém művész legújabb 3D szobra: Freddie Mercury

Hadi Karimi legutóbbi munkája, Kurt Cobain után most a Queen nagyságát formázta meg.
 
Új időpontban lesz a Record Store Day!

Új időpontban lesz a Record Store Day is!

Idén már 13. alkalommal rendezik meg a nagyvilágban és hazánkban is a lemezboltok napját, ami hagyományosan április közepére esne, de a járvány ezt a rendezvényt is halasztásra kényszerítette.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek