Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el

A Nemzetközi Csillagászati Unió – még szeptemberben – egy aszteroidát nevezett el a Cocteau Twins énekesnőjéről, Elizabeth Fraserről. Sokkal többet nem tudunk minderről, esetleg még annyit, hogy az unió szerint a "Fraser" aszteroida még évmilliókig nem fog összeütközni a Földdel. Ez megnyugtató mind a névadó, mind a többiek számára :)

Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el
A drónok forradalmasíthatják a hangszer rendelést is

S akkor az ablakon berepült egy ukulele: drónok forradalmasíthatják a hangszerrendelést

Egy cseh hangszerkereskedő cég nemrég kipróbálta, hogy milyen feltételekkel tudná légi úton kézbesíteni ügyfeleinek a rendeléseit. A Prágában található telephelyükön szimulálták a drónnal történő hangszerküldést, tesztelve egyben ezzel a hangszer kézhezvételét is.
 
Fotó:  Marcin Dampc/Pexels

Májusig két oltással is érvényes az oltási igazolvány

A kormány arra számított, szigorítani kell majd, de nem érdemes. – hangzott el a mai, korai kormányinfón.
 
 
A libabőrtől a könnyekig – a zene 10 ránk gyakorolt hatása

A libabőrtől a könnyekig – a zene 10 ránk gyakorolt hatása

A magyar emberek több mint 55 százaléka rosszabbul érzi magát a világjárvány idején, mint korábban valaha, ugyanakkor a megkérdezett magyarok 81 százaléka ismeri el, hogy a zene segített nekik átlendülni egy-egy nehéz időszakon.
 
13 küzdelmes nap  – s mögötte egy több mint öt évtizedes pálya

13 küzdelmes nap – s mögötte egy több mint öt évtizedes pálya

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot" – írta Várkonyi Attila a közösségi oldalon.
 
Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon

Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-s szállásokon

A szórakozóhelyekre vonatkozó járványügyi rendelkezések miatt dönthettek úgy sokan, hogy inkább a szállásukból csinálnak kocsmát vagy bulihelyet – és pénzt.... Na, ennek most vége.
 
 Az ország egy pillanat alatt beleszeretett a rockoperába

Az ország egy pillanat alatt beleszeretett a rockoperába

Harminchét éve, 1983. augusztus 18-án, a városligeti szánkódombon mutatták be első alkalommal az István, a király című rockoperát – az Újságmúzeum posztját közöljük.
 
 
Annyi a brit éjszakai életnek?

Annyi a brit éjszakai életnek?

Félő, hogy soha nem nyit ki a karantén után a brit pubok és éttermek fele – véli az egyik brit vendéglátóipari szervezet vezetője, aki az Infostart egyik cikkében szólalt meg.
 
Fotó: Elle Bellamy Instagram

Matt Bellamyval cukiskodunk

Járvány ide, járvány oda, az élet nem áll meg, és szerencsére kedvenc sztárjaink is gondoskodnak a jövő nemzedékének utánpótlásáról. Ezúttal a MUSE-frontember Matt Bellamy mosolyog büszkén újszülött kislányával és gyönyörű feleségével.
 
Google

Miért ez ma a Google nyitóoldala – és mi ez egyáltalán?

A rajz egy kalimbát ábrázol, de ha valaki más, jobban hangzó nevet keres, ott van még a mbila, mbira, marimba, karimba, karimbao, likembe, okeme, nhare, matepe, njari, sansu, zanzu, ubo, de ha egyik sem nyerte el az olvasó tetszését, itt van még a hüvelykzongora is :)
 
Egyelőre zárva maradnak a koncerttermek Franciaországban

Zárva maradnak a koncerttermek Franciaországban

Ha már a le Monde-ot emlegettük, francia illetőségű hír, hogy Emmanuel Macron szerdán bejelentette a koronavírus-járvány által súlyosan sújtott kulturális szektort támogató első állami intézkedéseket.
 
Hadi Karimi legújabb 3D szobra: Freddie Mercury

Elkészült az extrém művész legújabb 3D szobra: Freddie Mercury

Hadi Karimi legutóbbi munkája, Kurt Cobain után most a Queen nagyságát formázta meg.
 
Új időpontban lesz a Record Store Day!

Új időpontban lesz a Record Store Day is!

Idén már 13. alkalommal rendezik meg a nagyvilágban és hazánkban is a lemezboltok napját, ami hagyományosan április közepére esne, de a járvány ezt a rendezvényt is halasztásra kényszerítette.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek