A Mokkában elveszett a Somló...

2016/07/20  ·   Általános   ·  Juhász Vali

Túl sok az idén a rockzenész-halál, kezdek besokallni... Persze, egy generáció nyilván megöregedett, de akkor is kikérem magamnak. Ráadásul nekem Somló Tamás egy olyan rocksztár volt, akit gyerekkorom óta nagyon szerettem, egyszer sikerült találkoznunk is.

A Mokkában elveszett a Somló...

Ma reggel belefutottam a "megújuló" TV2 reggeli műsorába, ahol két kósalajosozás között megemlékeztek Somló Tamásról is. Fantasztikus vendégeket sikerült behívni két részletben (először Cini, Meki, Caramel és B. Tóth, a másik részben Voice Viktor, Király Viktor, Radics Gigi, Szécsi Saci).

A kortársak visszaemlékezései meghatóak, viccesek voltak, de sajnos ma reggelre nem Pachmann Péter, hanem Szebeni István jutott nekünk, aki olyan szinten tolta túl a biciklit, mint Balog Zoltán a KLIK központosítását. Egyszemélyes stand-upja – amiből az látszott, hogy elhatározta (ez volt a adásmenetben?), hogy ő bizony nem szomorkodik, vidám lesz – hát, hogy is mondjam, kurvára (sorry) kellemetlen volt.

Míg a vendégek tényleg aranyos történeteket meséltek, addig Szebeni valami kemény vigyorgót kaphatott, mert a rettenetesen amatőr kérdései között olykor hangosan felkacagott a saját hatása alá kerülve, és a mosolyszerűség letörölhetetlen volt az arcáról. Jól beüthetett a reggeli croissant, szegény Czippán Anett szóhoz sem jutott, leeresztett vállakkal, összezuhanva ült műsorvezetőtársa mellett.

Somló Tamásról mindenkinek kivétel nélkül valamilyen humoros története van, ezt a laza, magától értetődő rágógumis stílust a sokkal kevésbé frappáns és spontán emberek (zenészek is) piszkosul irigyelték tőle (én mindig szerettem volna ilyen attitűdöt, de erre születni kell, esélytelen "ilyenné válni").

Apropó rágógumi! Úgy 9-10 évvel ezelőtt az LGT dalaiból összeállított produkció kapcsán sok-sok táncpróbán vettem részt. Ebben némi zsonglőr-, tánc- és egyéb megjelenéssel (ahogy ő is mondta magáról: igazi bohócként) szerepelt Somló is. Egyik alkalommal "hiányos felszereléssel" érkezett a próbára: Sziasztok! Nincs valakinek egy rágója kölcsönbe'? – felkiáltással tudatta ezt velünk. Persze, vadul kotorászni kezdtem a táskámban, mindent megtettem, hogy én legyek az első, és sikerült! Átadtam, rám nézett, és csak annyit mondott: De tényleg csak kölcsönbe', majd megadom. Nem kell - feleltem, de most annyira szeretném, ha még lenne esélyem visszakapni tőle, vagy adhatnék neki egy másikat. Akár egy egész csomaggal.

Ma este 6 órától a Tabánban egy spontán szerveződő koncert lesz Somló Tamás emlékére.


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek