A zenekarok taroltak, a szakmai zsűri csúnyán leszerepelt… - Nagyszínpadoztunk

2016. április 25.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Hétvégén a Bagossy Brothers Company és a Bohemian Betyars főszereplésével elrajtolt a 2016-os Nagyszínpad tehetségmutató az Akváriumban. Mindkét buli frenetikus volt, nekem mégis sikerült felhergelnem magam. Pontosítva, a szakmai zsűrinek sikerült nálam kiborítania a bilit az értékeléseivel, amit azóta sem tudok hová tenni.

A zenekarok taroltak, a szakmai zsűri csúnyán leszerepelt… - Nagyszínpadoztunk

Szombat este Gyergyószentmiklós büszkesége, az öttagú Bagossy Brothers Company koncertjével kezdődött a versengés az értékes fődíjért, és persze a rajongók kegyeiért. Jó ideje követem már a fiúk munkásságát, de valahogy koncertügyileg eddig elkerültük egymást. Többek között ezért is örültem nagyon-nagyon, amikor megláttam a nevüket a 12-es listán. Szerénytelen véleményem szerint, az utóbbi hónapok legdinamikusabban fejlődő, legösszeszedettebb koncepcióval rendelkező, és kétségkívül az egyik legmuzikálisabb tagokból álló csapatáról van szó, akiknek karrierútját elnézve engem több szempontból is Szabó Balázsra emlékeztetnek.

Kíváncsisággal telt izgalommal léptem át az Akvárium kapuját, ugyanakkor egy csepp aggodalom is kavargott bennem a kellő számú közönség megjelenését illetően. 8 óra tájékában még nagyon úgy tűnt, hogy a szórakozni vágyók széles tábora más programot választ aznap estére, aztán a kezdésre mégis megtelt a kisterem, és innentől kezdve kétségem sem volt afelől, hogy ez a buli nem fog unalomba fulladni. Természetesen erről a fiúk is gondoskodtak a színpadon, helyükön voltak a hangok, helyükön voltak a szívek, így minden adott volt egy hatalmas bulihoz. Ugyanakkor külön pacsi jár a közönségnek is, akik egyetlen pillanatra sem engedték el a zenekar kezét, és az elejétől a végéig énekeltek, táncoltak, mulattak, mintha ez lett volna a búcsúkoncertjük.

A koncert utolsó 20 percét, és egyéb érdekességeket ide kattintva tudtok megnézni.

A vasárnapi főszereplő Bohemian Betyars csapatához már volt szerencsém korábban is, így pontosan tudtam mire számíthatok tőlük, ha színpadra lépnek. Mondanom se kell, hogy ezúttal is szétszedték a színpadot, és folytatták a szombat esti hagyományt, miszerint a kisteremből senki nem távozhat izzadtságban tocsogó ruházat és sajgó csülkök nélkül. A túlélőknek a színpad előtt itt is jár a pacsi, gyönyörűen asszisztáltak a betyároknak, viszont muszáj megemlíteni, hogy a frontember Levi némi gerincsérv kíséretében nyomta végig a bulit, ami lássuk be, nem kis teljesítmény. Reméljük, túlélte, és nem okozott komoly problémát a tegnapi fellépés. És természetesen innen is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A koncert utolsó 20 percét, és egyéb érdekességeket ide kattintva tudtok megnézni.

Röviden és tömören, mindkét este jól sikerült, és amennyire én láttam, a közönség is elégedetten távozott a helyszínről, így később megdöbbenve hallgattam és olvastam a szakmai zsűri reakcióit. Nincs azzal baj, ha valaki nem kedveli az adott előadót vagy épp magát a stílust, amit képviselnek, nem szerethetünk mindent és mindenkit, azonban, ha az a megtiszteltetés éri az illetőt, hogy felkérik zsűritagnak és el is fogadja, akkor próbáljon már meg túllépni a saját érdeklődési körén. Amikor a vízcsapból is az folyik, hogy ez nem tehetségkutató, hanem TEHETSÉGMUTATÓ, akkor az olyan rendkívül hasznos és objektív hozzászólásokkal, mint a „nem mutattatok semmi újat” vagy a „nem volt elég ütős a produkció”, nem hiszem, hogy bármit is tudnának kezdeni. Ha jól értesültem, a 12 versenyzőt szintén szakmai zsűri válogatta, és köztudott, hogy a többségüknek megvan a maga zenei koncepciója, egyénisége, rajongótábora, ami miatt bekerülhetett a mezőnybe. Akkor most miért is kéne gyökeresen megváltozniuk??? Egyáltalán, kit érdekel, hogy XY zsűritag milyen stílust kedvel? Nem az lenne a fő szempont, hogy olyan előadókat találjunk, akik több ezres tömeget is képesek a fesztiválok nagyszínpadai előtt tartani? Vagy már megint én értettem félre a dolog lényegét?

Arról nem is beszélve, hogy jön ahhoz bárki is, hogy egy láthatóan nagy sikerű buli után a színpadról éppen hogy letámolygó, és még örömittas hangulatban lévő zenekarral élő adásban közölje, mennyire rossz, amit csinálnak??? Ilyet még akkor sem tennék, ha valóban így lenne. De amikor a szombati Bagossy–koncert után a végtelenül boldog zenekarnak azt merte mondani az illetékesen kirendelt szakértő, hogy lapos volt a buli, legszívesebben ugyanilyen formátumra alakítottam volna az arcszerkezetét. Szívesen megkérdeztem volna, hogy melyik teremben nézelődött a produkció alatt, mert hogy nem ott, ahol a koncert zajlott, az ezer százalék.

Én a „szakmai zsűri” helyében nagyon gyorsan átgondolnám mi is a feladatom, mert amit eddig mutattak, az kritikán aluli. Ellenben a zenekarokkal, akik viszont rendesen odatették magukat!

Csupán annyit üzennék a nagyérdeműnek, bátran látogassanak el az Akváriumba a még soron következő 10 produkcióra, és még véletlenül se hallgassanak a zsűri szavára. Elvégre ez az egész miattunk van! Mi leszünk ott a fesztiválokon, mi szeretnénk jót mulatni a fellépőkkel, mi fogjuk alkotni a rajongói bázist a későbbiek során.

Gyertek el a koncertekre, szavazzatok a kedvenceitekre, de ami a legfontosabb, arra az egy órára lépjetek ki a hétköznapi problémákkal teli világotokból, és adjátok át magatokat az élményeknek! Aktuális versenyzőink is hálásak lesznek érte! ;)

Fotó: Hegyi Júlia Lily/ Nagy-Szín-Pad official


 

 

Szólj hozzá!


A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a Fekete-Lyuk-kiállítást

A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a...

Szomorú aktualitást ad ennek a tárlatnak, hogy a "Big Boss" a közelmúltban hunyt el, már nem érhette meg a megnyitót.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Aretha Franklin emlére énekel a Harlem Gospel Choir Budapesten

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak a MoM sportban.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek