A zsidó kántornő és a zenész-újságíró esete Wastelandben

2016. március 21.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

2015 decemberében már kiderült, hogy Bihari Balázs és Polnauer Flóra hat év után ismét együtt dolgozik: a készülő PollyFlow EP-t vezette fel a Berghain-Terézváros tengelyen mozgó Lola Lola című dal, melyet néhány rádió el is kezdett játszani. A team ismét helyzetjelentést küldött újabb felvétel formájában. Ez itt a Wasteland.

A zsidó kántornő és a zenész-újságíró esete Wastelandben

"Azt a Hippikiller-soundot szerettem volna visszahallani, ami akár 1992-ben is hasonlóan szólt volna - dobgép, előre tolt basszus, clean gitár és Fender Twin Reverb, szinti, sok vokál -, persze 2016-os körülmények között" - mondja a Wastelandről Bihari Balázs. - "A Wasteland a hamarosan elkészülő Hippikiller-album nyitó dala lesz, amely nem szimplán  dalok egymásutániságát jelenti majd, lesz benne egy csavar, de mivel éppen ezen dolgozunk, többet nem is mondanék róla. Viszont a PollyFlow-EP még áprilisban megjelenik és a Wasteland hallható lesz ott is. Érdekes párhuzamosan dolgozni két lemezen, sőt MC Fedora EP-jére is készülök egy számmal - ennek a logisztikája, mondjuk azt, nem egyszerű."

Hippikiller & PollyFlow: Wasteland

PollyFlow és a Hippikiller pár hete már látható volt együtt a David Bowie-emlékkoncerten, az A38-on, ahol a The Man Who Sold The Worldöt adták elő.

"Hat éve nem voltunk együtt színpadon, utoljára szerintem egy Planet 55-Hippikiller-Hollywoodoo-koncerten játszottunk, majd megcsináltuk a Flaszter Maszter-klipet Buppának, utána Flóra elköltözött Berlinbe. Ez a bowie-s felállás akár az idei ősz PollyFlow-koncertjeinek az alapfelállása is lehet. Mogyorósi János/Mogyi barátom és szerzőtársam kezeli az elektronikát és a Hippikiller-társalapító Mezei Andris basszusgitározik, ők egyébként a PollyFlow EP több számában is közreműködnek szerzőként, zenészként egyaránt."

Zene: Bihari Balázs
Szöveg: Polnauer Flóra
Hippikiller: dob, basszus, gitárok, synth
PollyFlow: ének, vokál

Felvétel, előkeverés: Bihari Balázs
Énekfelvétel, utókeverés, mastering: Schram Dávid


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek