Erdélyből a Metropolitan-be: Molnár Leventét visszavárják New Yorkba

2016/05/12  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Visszavárják a Metropolitan Operába a fiatal magyar baritont, Molnár Leventét. Az idén Liszt-díjjal kitüntetett világjáró művész azon túl, hogy fellépett a New York-i dalszínházban, meghallgatást is szervezett egy fiatal erdélyi tehetségnek, az általa alapított Artstart4 u Egyesületen keresztül. Levente legközelebb a Miskolci Operafesztiválon énekel újra itthon, a partnere pedig a kedvese, Mester Viktória lesz.

Erdélyből a Metropolitan-be: Molnár Leventét visszavárják New Yorkba

A jelenleg zajló színházi évadban két szerepet játszott el Molnár Levente a New York-i Metropolitan Operában. Novemberben és áprilisban a Bohémélet című darabban, míg márciusban a Don Pasquale című előadásban állt színpadra a világ egyik legjelentősebb dalszínházában.

"Marcello szerepét a Bohéméletben énekeltem már több operaházban, tavaly többek között a londoni Royal Opera House-ban is. A Metropolitan-ben sokat beszélgettünk róla Plácido Domingóval, aki az előadást vezényelte, és a Mester adott nekem néhány jótanácsot is a szerep megformálásához. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a New York-i Metropolitan Operában énekelhettem, és az is, hogy a közeljövőben visszavárnak" – mondta Molnár Levente.

A nemzetközileg egyre ismertebb magyar bariton nemcsak énekelt a Metropolitan-ben, hanem meghallgatást is szervezett egy fiatal erdélyi baritonnak, Sándor Csabának. A fiatalember sok dicséretet, bátorítást és hasznos tanácsot kapott New Yorkban. Mentora, Molnár Levente a kezdetektől támogatja a fiatal tehetségeket, köztük a Virtuózok versenyzőit is. Különdíjakat ajánlott fel, külföldi meghallgatásokat hozott tető alá, és háromállomásos jótékonysági koncertturnét szervezett Székelyföldön. A „Gyerekek a gyerekekért” című miniturné bevételét Böjte Csaba atya gondozottjainak ajánlották fel. Molnár Levente egy varázslatos székely faluban, Gyergyóremetén született, majd Csíkszeredában nevelkedett, ezért tartja fontosnak, hogy a szülőföldjéről is minél több gyerek nevezzen be és érjen el jó eredményeket. A jelenleg a televízióban látható 2. évad versenyzői között több olyan gyerek is van, akiket a 33 éves művész támogat. Molnár Levente közösen Miklósa Erikával fellép júniusban Virtuózok gálaesten.

A frissen Liszt-díjjal kitüntetett Molnár Levente külföldön továbbra is az egyik legfoglalkoztatottabb magyar operaénekes. Hazai rajongóinak jó hír, hogy a művész június 13-tól a Miskolci Operafesztiválon, szokatlan módon és különleges helyszíneken lép fel Bizet Carmen című művében Kero rendezésében. A címszerepet a Magyar Állami Operaház mezzoszoprán énekesnője, Mester Viktória énekli, aki a magánéletben Levi kedvese és gyermeke édesanyja. A pár eddig egyszer, Freiburgban játszott együtt A kékszakállú herceg vára című darabban. Molnár Levente a következő évadban Budapesten is újra énekel, sőt új bemutatója is lesz, méghozzá a Székelyfonó a Magyar Állami Operaházban.

Molnár Levente kalandos életútjáról dokumentumfilm készült. A stáb felkereste Levi erdélyi szülőfaluját, a családját és a régi barátait, valamint elkísérte az operaénekest a New York-i Metropolitan-be is. A végeredményt egy hónap múlva mutatják be.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek