Kiemelkedő újcirkusz siker Hollandiában - a Müpa és a Recirquel produkciója mindent vitt

2015/09/09  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

A Recirquel Újcirkusz Társulat a Cultura Nova fesztivál kiemelt előadójaként aratott hatalmas sikert nemzetközi publikum előtt a múlt hét végén A Meztelen Bohóc című előadással.

Kiemelkedő újcirkusz siker Hollandiában - a Müpa és a Recirquel produkciója mindent vitt

A társulat magyarországi turnéját megszakítva indult hódító útjára, hogy a Müpa produkcióként létrehozott A Meztelen Bohóc című előadást angol nyelven mutassa be Hollandia egyik legrangosabb kulturális fesztiválján. Kitüntetett figyelem övezte a produkciót, ugyanis a Cultura Nova fesztivál teljes arculatát az előadásra alapozta, így a városban és a környező településeken mindenütt a társulat képei köszöntek vissza. A Müpa és több külföldi és vidéki színház színpadán elért sikereikhez hasonlóan, Hollandiában is álló tapssal üdvözölte a közönség a magyar művészeket.

Ősztől a társulat, melynek eddigi 149 előadását több mint 85 ezer néző látta, folytatja országos turnéját Debrecen, Békéscsaba, Szolnok, Veszprém, Dunaújváros és további városok meghívására. A Müpában a 2015/16-os évadban is látható mindhárom telt házas sikerrel futó produkció: a Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc és a Párizs Éjjel. A társulat legújabb előadása, a Non Solus, október 15-én debütál a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpában.

A Recirquel nemzetközi meghívásai is sorra gyarapodnak. Decemberben az újcirkusz hazájának fővárosában, Párizsban játszanak egy hónapig, januárban Santiago de Chile várja a társulatot, utána a tavalyi dél-francia turné folytatódik. Márciusban Bogotában Latin-Amerika legnevesebb színházi fesztiválján vesznek részt majd’ három héten keresztül. Ezt követően Tel-Avivban és Montreálban, a Cirque du Soleil által épített TOHU újcirkusz központban lépnek fel a szakma legjelesebb képviselői előtt.

Magyarország első újcirkusz társulatát, a Recirquel-t Vági Bence koreográfus, rendező alapította három éve a legtehetségesebb magyar artistákkal, akik a hazánkban még kevéssé ismert műfajban magas művészi minőségben jelenítik meg a komoly hagyományokkal bíró cirkuszművészet, tánc, színjáték, ének, és zene összhangját. Eddigi három egész estés produkciójuk valamennyi korosztálynak élvezetet nyújt a Müpa repertoárján.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek