Év koncertje - szavazás

Mi lesz az Akváriummal?

2013. július 05.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Az Erzsébet téri szórakoztató centrum története fordulóponthoz érkezett, nem mintha eddig eseménytelenül telt volna az élete, kezdve attól, hogy a nemzet színházának szánták, folytatva Gödör-fejezetig, átcsapva a kiűzettetésébe és az Akvárium létrejöttébe. Évek és pénzek, no meg rengeteg munka ment rá eddig is erre a dologra. És akkor most mi lesz?

Mi lesz az Akváriummal?

Hogy tényszerűek legyünk az Erzsébet téri épület 1997 óta befejezetlen, pedig 2000 óta rendelkezik minden szükséges építési engedéllyel. Eleddig senki nem érezte égetően szükségesnek, hogy rendezzék ezt az állapotot, de most hirtelen de.

A jelenlegi deal az, hogy egy 1500 fős koncertteremmel és szociális-kulturális programoknak helyet adó úgynevezett Erzsébet Műhellyel bővül 2014 tavaszáig az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (EKKP); a nettó 1,7 milliárd forintos beruházás keretében megújul az EKKP fölötti tér és bővül a Design Terminál épülete is.

Ez azzal kezdődik, hogy augusztus 1-jén a főváros az Erzsébet tér két helyrajzi számon nyilvántartott területének (az Akvárium Klub fölötti parknak, valamint a park és a Design Terminál közötti sétánynak) a tulajdonjogát átadja az államnak, a tulajdonviszonyok rendezése után pedig szeptember végén megindulhat a második ütem megvalósítása. Az Akvárium Klub szeptember, a Design Terminál december végéig fog zavartalanul üzemelni, csak három hónapig lesz teljesen körbekerítve a tér - tette hozzá.

Megnyugtató, hogy a kormány képviselői hangsúlyozzák, a tervfelülvizsgálatoknál figyelembe veszik a Design Terminál, az Akvárium Klub és a Fröccsterasz véleményét is. Ez új elem.

A beruházás eredményeképpen az EKKP lépcsője melletti, jelenleg raktárként használt 1000 négyzetméteres teremben alakítják ki az Erzsébet Műhelyt, amely elsősorban a nagycsaládosok és hátrányos helyzetűek - az Erzsébet-program célközönsége - számára kínál kedvezményes árazású programokat. A park is számos családi rendezvénynek, termelői piacnak, fesztiválnak, télen korcsolyapályának ad otthont, míg a Deák tértől a Szent István-bazilika felé vezető sétányt kiszélesítik.

Muraközy Péter, az Akvárium Klub vezető programszervezője azt is elmondta, hogy a klub Bajcsy-Zsilinszky út felőli, most lezárt részén egy 1500 fős, európai színvonalú koncertterem létesül, ezzel olyan könnyűzenei központ jön létre, amely ritka Budapesten. Feltehetően az is jelent valamit, hogy ő nyilatkozik ebben az ügyben. Azt nem tudjuk, hogy az Erzsébet-program célközönségének melyik stílus a kedvence, de reméljük, találkozik az ízlésük a hely eddigi látogatóival, mert a többszöri koncepcióváltás általában nem tesz jót a törzsközönségnek.

Hamarosan elindul a www.erzsebetter.hu honlap, amely a tér és az Akvárium Klub sorsáról nyújt majd tájékoztatást.


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek