Mi lesz az Akváriummal?

2013. július 05.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Az Erzsébet téri szórakoztató centrum története fordulóponthoz érkezett, nem mintha eddig eseménytelenül telt volna az élete, kezdve attól, hogy a nemzet színházának szánták, folytatva Gödör-fejezetig, átcsapva a kiűzettetésébe és az Akvárium létrejöttébe. Évek és pénzek, no meg rengeteg munka ment rá eddig is erre a dologra. És akkor most mi lesz?

Mi lesz az Akváriummal?

Hogy tényszerűek legyünk az Erzsébet téri épület 1997 óta befejezetlen, pedig 2000 óta rendelkezik minden szükséges építési engedéllyel. Eleddig senki nem érezte égetően szükségesnek, hogy rendezzék ezt az állapotot, de most hirtelen de.

A jelenlegi deal az, hogy egy 1500 fős koncertteremmel és szociális-kulturális programoknak helyet adó úgynevezett Erzsébet Műhellyel bővül 2014 tavaszáig az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (EKKP); a nettó 1,7 milliárd forintos beruházás keretében megújul az EKKP fölötti tér és bővül a Design Terminál épülete is.

Ez azzal kezdődik, hogy augusztus 1-jén a főváros az Erzsébet tér két helyrajzi számon nyilvántartott területének (az Akvárium Klub fölötti parknak, valamint a park és a Design Terminál közötti sétánynak) a tulajdonjogát átadja az államnak, a tulajdonviszonyok rendezése után pedig szeptember végén megindulhat a második ütem megvalósítása. Az Akvárium Klub szeptember, a Design Terminál december végéig fog zavartalanul üzemelni, csak három hónapig lesz teljesen körbekerítve a tér - tette hozzá.

Megnyugtató, hogy a kormány képviselői hangsúlyozzák, a tervfelülvizsgálatoknál figyelembe veszik a Design Terminál, az Akvárium Klub és a Fröccsterasz véleményét is. Ez új elem.

A beruházás eredményeképpen az EKKP lépcsője melletti, jelenleg raktárként használt 1000 négyzetméteres teremben alakítják ki az Erzsébet Műhelyt, amely elsősorban a nagycsaládosok és hátrányos helyzetűek - az Erzsébet-program célközönsége - számára kínál kedvezményes árazású programokat. A park is számos családi rendezvénynek, termelői piacnak, fesztiválnak, télen korcsolyapályának ad otthont, míg a Deák tértől a Szent István-bazilika felé vezető sétányt kiszélesítik.

Muraközy Péter, az Akvárium Klub vezető programszervezője azt is elmondta, hogy a klub Bajcsy-Zsilinszky út felőli, most lezárt részén egy 1500 fős, európai színvonalú koncertterem létesül, ezzel olyan könnyűzenei központ jön létre, amely ritka Budapesten. Feltehetően az is jelent valamit, hogy ő nyilatkozik ebben az ügyben. Azt nem tudjuk, hogy az Erzsébet-program célközönségének melyik stílus a kedvence, de reméljük, találkozik az ízlésük a hely eddigi látogatóival, mert a többszöri koncepcióváltás általában nem tesz jót a törzsközönségnek.

Hamarosan elindul a www.erzsebetter.hu honlap, amely a tér és az Akvárium Klub sorsáról nyújt majd tájékoztatást.


 

 

Szólj hozzá!


Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és koncertajánló Zerge tollából

Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és...

1984, majd három évtized fertelmes haldoklás, enyészet és omladozás, valamint a Várkert Bazár kb. ötszöri, nemzetközi közröhej tárgyát...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Novemberben visszatér a feltörekvő black metál produkció, a Zeal & Ardor

Egy évvel első magyarországi koncertje után új lemezzel tér vissza a black metál színtér egyik legeredetibb produkciója, a Zeal & Ardor! A tavalyi A38-as fellépés után ezúttal, november 13-án az Akvárium Klub KisHalljában lép fel a svájci gitáros-énekes, Manuel Gagneux és delta-blues spirituálékat metálsújtással, voodoo...

Blahalouisiana szimfonik koncerttel hangol a nyárra a Kultkikötő

Június 23-án egy igazán különleges zenei produkcióval indítja az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő. Az ínyenc zenei csemegét kedvelő közönség a Blahalouisiana zenekar klasszikus hangszerekkel elegyedő ritmusaira érkezhet meg a nyárba és a fesztiválszezonba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek