Mi lesz az Akváriummal?

2013. július 05.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Az Erzsébet téri szórakoztató centrum története fordulóponthoz érkezett, nem mintha eddig eseménytelenül telt volna az élete, kezdve attól, hogy a nemzet színházának szánták, folytatva Gödör-fejezetig, átcsapva a kiűzettetésébe és az Akvárium létrejöttébe. Évek és pénzek, no meg rengeteg munka ment rá eddig is erre a dologra. És akkor most mi lesz?

Mi lesz az Akváriummal?

Hogy tényszerűek legyünk az Erzsébet téri épület 1997 óta befejezetlen, pedig 2000 óta rendelkezik minden szükséges építési engedéllyel. Eleddig senki nem érezte égetően szükségesnek, hogy rendezzék ezt az állapotot, de most hirtelen de.

A jelenlegi deal az, hogy egy 1500 fős koncertteremmel és szociális-kulturális programoknak helyet adó úgynevezett Erzsébet Műhellyel bővül 2014 tavaszáig az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (EKKP); a nettó 1,7 milliárd forintos beruházás keretében megújul az EKKP fölötti tér és bővül a Design Terminál épülete is.

Ez azzal kezdődik, hogy augusztus 1-jén a főváros az Erzsébet tér két helyrajzi számon nyilvántartott területének (az Akvárium Klub fölötti parknak, valamint a park és a Design Terminál közötti sétánynak) a tulajdonjogát átadja az államnak, a tulajdonviszonyok rendezése után pedig szeptember végén megindulhat a második ütem megvalósítása. Az Akvárium Klub szeptember, a Design Terminál december végéig fog zavartalanul üzemelni, csak három hónapig lesz teljesen körbekerítve a tér - tette hozzá.

Megnyugtató, hogy a kormány képviselői hangsúlyozzák, a tervfelülvizsgálatoknál figyelembe veszik a Design Terminál, az Akvárium Klub és a Fröccsterasz véleményét is. Ez új elem.

A beruházás eredményeképpen az EKKP lépcsője melletti, jelenleg raktárként használt 1000 négyzetméteres teremben alakítják ki az Erzsébet Műhelyt, amely elsősorban a nagycsaládosok és hátrányos helyzetűek - az Erzsébet-program célközönsége - számára kínál kedvezményes árazású programokat. A park is számos családi rendezvénynek, termelői piacnak, fesztiválnak, télen korcsolyapályának ad otthont, míg a Deák tértől a Szent István-bazilika felé vezető sétányt kiszélesítik.

Muraközy Péter, az Akvárium Klub vezető programszervezője azt is elmondta, hogy a klub Bajcsy-Zsilinszky út felőli, most lezárt részén egy 1500 fős, európai színvonalú koncertterem létesül, ezzel olyan könnyűzenei központ jön létre, amely ritka Budapesten. Feltehetően az is jelent valamit, hogy ő nyilatkozik ebben az ügyben. Azt nem tudjuk, hogy az Erzsébet-program célközönségének melyik stílus a kedvence, de reméljük, találkozik az ízlésük a hely eddigi látogatóival, mert a többszöri koncepcióváltás általában nem tesz jót a törzsközönségnek.

Hamarosan elindul a www.erzsebetter.hu honlap, amely a tér és az Akvárium Klub sorsáról nyújt majd tájékoztatást.


 

 

Szólj hozzá!


Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Közkívánatra újra együtt koncertezik a nyerő páros, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, ráadásul a megannyi telt házat megélt Wood & Strings...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Soltész Rezső ajánlja: HIFI SHOW és PROFI FOTO Kiállítás 2018

VISSZA A GYÖKEREKHEZ! – ezzel a közhellyel harangozzuk be a sorrendben 19. Szórakoztatóelektronikai, és az immár társkiállítássá érett 3. Profi Foto kiállítást, melyek idén a Hilton Budapest City hotelben kerülnek megrendezésre.

A Tom's Diner étlapján van Suzanne Vega menü is! Vajon vega?

A Vasárnapi Hírek interjút közölt Suzanne Vegával. Ebben a beszélgetésben emlegették Tom híres éttermét.

44 éves korában váratlanul elhunyt az All That Remains gitárosa, Oli Herbert

A massachusettsi heavy metal együttes, az All That Remains szerdán jelentette be, hogy gitárosuk, Oli Herbert 44 évesen elhunyt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek