Michael Jackson sorsára jutott Prince?

2018/03/27  ·   Általános   ·  koncert.hu

Michael Jackson 2009. június 25-én altató-túladagolásban halt meg. Most kiderült, hogy opioid vegyület túladagolása okozta Prince tavaly áprilisi halálát.

Michael Jackson sorsára jutott Prince?

Azt már tavaly is hír volt, hogy eskü alatt tett vallomásában Michael Todd Schulenberg orvos elismerte, hogy ő írt fel oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót Prince-nek az énekes egy barátja, Kirk Johnson nevére, “védendő Prince magánéletét”. 

Egy másik kaliforniai addiktológus, Howard Kornfeld is a képbe került, akit Prince munkatársai kértek fel, hogy segítsen a zenésznek. Ő a fiát küldte, aki nem orvos, de magával vitt egy buprenofin nevű szert, ami szintén az opioid-függőség tüneteinek enyhítésére szolgál. A szert egy minnesotai orvosnak kellett odaadnia, hogy adja be Prince-nek. Az orvost Kornfeld ügyvédje nem akarta megnevezni, de vélhetően Schulenbergről van szó, aki nem írhatta fel ezt a szert. Az addiktológus fia viszont már nem érkezett meg időben...

Prince „tiszta életű” zenész hírében állt, egyáltalán nem volt köztudomású róla, hogy kábítószereket fogyasztana (Az opioidok olyan vegyületek, amelyek a morfinhoz hasonlóan a szervezet opioid receptorain hatnak, de nem keverendők össze az ópiátokkal, amelyek természetes morfinszármazékok.). Egy közeli ismerőse viszont elmondta, hogy a zenész az utolsó időkben gyakran panaszkodott testi fájdalmakra, csípő- és térdproblémákra, elképzelhető, hogy ezeket a fájdalmakat próbálta enyhíteni.

Michael Jackson orvosát a bíróság – Jacko halála kapcsán – 4 év letöltendő börtönre ítélte gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Ebből mindössze 2 évet kellett leülnie, 2013-ban szabadult.

Feltehetően most a célkeresztbe kerülnek azok az orvosok is, akik Prince függőségét kezelték/nem kezelték.

Forrás: 24.hu


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek