Nem engedték feldolgozni: Szörényiék letiltották a dalt a Tankcsapda új albumáról

2016/12/12  ·   Általános   ·  Bors.hu, koncert.hu

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Dolgozzátok fel! címmel dupla album jelent meg a Tankcsapda főszereplésével. Az egyik korongon mások játsszák az egyik legnépszerűbb hazai rockcsapat dalait, a másikon a Tankcsapda értelmezte újra a hazai könnyűzenei színtér néhány klasszikusát.

Nem engedték feldolgozni: Szörényiék letiltották a dalt a Tankcsapda új albumáról

A Tankcsapda mások mellett a Bonanza Banzai (A jel), a Kispál és a Borz (Jövőből jövő lövő), Charlie (Mindenki valakié), az Ossian (Ítéletnap), az Omega (Életfogytig rock and roll) és a Beatrice (Nagyvárosi farkas) egy-egy számát formálta át saját képére, míg az együttes dalait például a Wellhello (Fiúk ölébe lányok), Ákos (Agyarország), a Magna Cum Laude (Örökké tart), Tóth Gabi (Adjon az ég) és az Ektomorf (Bárány) adja elő a dupla lemezen.

A zenekarok örömmel vették, hogy a nagy múltú debreceni banda hozzányúl a slágereikhez. Egy kivétel azonban van, az Illés: a Szörényi Levente, Bródy János szerzőpáros az utolsó pillanatban torpedózta meg a megjelenést. A Tankcsapda a Good bye, Londont! akarta feldolgozni – írja a Bors.

A felvétel el is ké­szült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni, mert ők annyira magasan ülnek a Parnasszuson, hogy csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni. És igazából nem tudjuk, pontosan mi az oka, miért nem tetszett nekik a felvétel – mondta Lukács az RTL Klub Portré című műsorában Barabás Évinek.

Egyébként nem forgattuk különösebben ki, az eredeti dal is tök jó, azért választottuk – mondta Lukács.

A Bors megkereste Bródy Já­nost, mondja el, ő hogyan emlékszik a feldolgozott dal történetére, és miért került végül tiltólistára a Good bye, London! a Tankcsapda-lemezen.

A Tankcsapda nagyon jó rockzenekar, tisztelem és szeretem is a munkájukat. Örültünk a felkérésnek, hiszen ez egy elegáns gesztus, és megtisztelő tőlük, hogy minket választottak. Csak annyit kértünk, hogy megjelenés előtt mutassák meg a dalt. Amikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás...

Bródy hozzátette még:

Ez a dal Levente személyes kedvence, so­kat játssza maga is. A rá­diók viszont már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Le­ventének vi­szont rosszulesett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most – folytatta a ze­nész, aki azt is elárulta, sajnálja, hogy így alakult, ha több időt kapnak a feldolgozás meghallgatására, biztosan kitaláltak volna valami megoldást.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek