Példátlan! Garázsbandek a Müpa mélygarázsában! Jelentkezzetek!

2016/04/11  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

A Müpa szintet ugrott, mégpedig a szó legszorosabb értelmében, hiszen olyan helyre költözik a zene, amire az intézmény eddigi történetében még nem volt példa. Június 4-én 6 tehetséges zenekar mutatkozhat be a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatát lezáró Garázsband Fesztiválon. Az egész estés ingyenes buli helyszíne pedig a Müpa mélygarázsa lesz.

Példátlan! Garázsbandek a Müpa mélygarázsában! Jelentkezzetek!

Április 7-től lehet jelentkezni a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatára, ahová olyan 16-26 év közötti tagokból álló amatőr, pop-rock bandák bemutatkozó anyagait várják, akik elég bátorságot és tehetséget éreznek magukban ahhoz, hogy végre nagyközönség előtt is bemutassák tudásukat, de eddig elkerülte őket a nagy kiugrási lehetőség.

A pályázók közül a négytagú zsűri – a Müpa részéről Dj Bootsie és Jakab Péter, a Jazzékiel énekese, és a Ludwig Múzeum részéről Készman József, kurátor és Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere – által kiválasztott hat legjobb zenekar pedig felléphet a június 4-i Garázsband Fesztiválon. De ez még nem minden: a közönség kedvencei különdíjakat is kapnak. Egy egész nap a Müpa saját, profi hangstúdiójában, ahol akár az első slágert is rögzítheti a zenekar, illetve egy fotósorozatot profi fotóssal, hogy az első album borítójával se legyen már gond. A Ludwig Múzeum jóvoltából pedig felléphetnek a Múzeumok Éjszakáján június 25-én, amiről rögtön be is számolhatnak a Múzeum blogjára készülő interjúban.

Persze nemcsak a zenekaroknak, de a közönségnek is megéri eljönni. A koncertek mellett a Ludwig Múzeum éjfélig nyitva tartó két, zenével foglalkozó tárlata is ingyenesen megtekinthető lesz. A Szenvedély. Rajongás és művészet a 60–80-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére és fanatikus rajongóira. A Rock/Tér/Idő pedig a 70-es, 80-as évek underground zenei korszakát mutatja be.

A jelentkezéseket egészen május 10-ig várják a szervezők a garazsband@mupa.hu e-mail címre. A részletes pályázati kiírás és a pályázási feltételek a www.mupa.hu és a www.ludwigmuseum.hu oldalakon olvashatók.

További információk

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek