Presser: fogalmunk sincs, mit kezdjünk az LGT-anyagokkal

2016/10/21  ·   Általános   ·  koncert.hu, Info Rádió

LGT név alatt többet nem koncerteznek az egykori tagok - erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában az együttes szeptemberi bejelentését Presser Gábor. A Kossuth- és Erkel-díjas előadóművész, dalszerző elmondta, a tagok közt nem született még döntés arról, mi legyen az eddig ki nem adott dalok sorsa.

Presser: fogalmunk sincs, mit kezdjünk az LGT-anyagokkal

„Semmiképpen nem fogunk LGT-néven vagy LGT-t idéző műsorban részt venni. Nem fűlne hozzá a fogunk, hogy ilyet csináljunk, és semmi ilyen szervezésében nem akarunk részt venni” - erősítette meg Presser Gábor.

„Persze olyan lehet, hogy ha Jamesnek koncertje van, és arra meghív engem játszani – legyen az bármilyen dal –, akkor természetesen odaülök. És ha Jánoska is pont abban a dalban játszik, jó lesz együtt játszani, de nem fogjuk azt mondani, hogy 'Önök most láttak három percig egy kis LGT-t vagy LGT-részletet' hallottak” - tette hozzá a dalszerző.

„Nem egymást tagadjuk meg, hanem nem akarjuk az LGT névvel ezt a dolgot tovább csinálni, mert ennek már nem lenne semmiféle jó rezonanciája bennünk. Ha pedig bennünk nincs, akkor másokban sem tudnánk kelteni” - véli a Kossuth- és Erkel-díjas előadóművész.

Felidézte, hogy már augusztusban akartak Somló-emlékkoncertet és ehhez hasonlókat rendezni, ám ebbe nem egyeztek bele.

Sok kiadatlan LGT-anyag létezik. Ezt az anyagot most újult erővel megpróbáljuk rendszerbe tenni, és már kilencven néhány százalékig készen van – tudatta Presser Gábor.

„Van egy olyan LGT-archívum, amelyikben minden benne van, az is, ami nem a mi tulajdonunk. Van egy olyan LGT-archívum is, amiben csak az van benne, ami a zenekar tulajdona. Azt, hogy ezeket meg akarjuk-e jelentetni, még nem tudom. Erről nekünk hármunknak majd beszélnünk kellene. Marosi Andrással, a zenekar ügyvédjével is egyeztetünk kell, aki a Somló-örökösök képviselője is. De igazából fogalmunk sincs, hogy mihez kezdjünk ezzel. Előbb-utóbb kell valamiféle döntést hozni” - mondta az előadóművész.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg

Fotó:


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek