Menopauza 1170x180

Queen in 3D

2017/10/31  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Még azokat is nosztalgikus hangulat fogja majd el, akik még meg sem születtek a legendás Queen zenekar hatodik stúdióalbumának megjelenésekor, amint meglátják az aranyfényben áztatott Freddie Mercury képeket, vagy Brian Mayt aki épp belekarol a cseppet sem szimpatikus óriás robotba.

Queen in 3D

1977. október 28-án jelent meg a csapat News of the World című lemeze, amely több mint 6 millió példányban kelt el, és négyszeres platina lett az Egyesült Államokban. A két leghíresebb dal, a We Are the Champions és a We Will Rock You továbbra is legyőzhetetlen a sportversenyeken, esküvőkön, házibulikon, de akár a fesztiválokon is sűrűn találkozhatunk velük.

Brian May a máig zseniális album létrehozását és az utána következő koncertturné minden aspektusát rögzítette a sztereoszkópikus kamerákon készített 3D-s fényképeken. Az ilyen típusú fotózás megszállottságot követel, May rengeteget kutakodott bolhapiacokon és fotós szaküzletekben, miközben más rocksztárok szabadidejükben darabokra törték a szállodai berendezéseket. Ezzel viszont a 19. századba nyúló képi világ egyik legnagyobb Queen gyűjteményét sikerült megalkotnia.

A gitáros három felvételt is közzé tett a sztereó változatokból, ahol a legutolsó egyben a legszemélyesebb is: a rózsákkal körülvett vidéki házak helyett izzadt rocksztárok munkálkodnak szivárványos jelmezekben, vagy cigarettát pöfékelnek a backstage-ben, vagy épp a stúdióban vannak.

A Queen in 3D May szerint az egyetlen olyan könyv a zenekarról, ami önéletrajzi ihletésű, és nem tervez további változatot. "A 3D-s képek rendkívül emlékezetesek számomra. A News of the World darabok különösen fontosak voltak abban az időben, amikor a könyvön dolgoztam, és az album 40. évfordulója felé tartottunk."

Sok színpadi képen a zenekar tagjai szinte feloldódnak a vakító fényben. A szemmel is jól látható verejték viszont valóságos: felidézi azokat a gigantikus világítótesteket, amelyeket a LED-ek előtti időkben használtak a színpadon, és szinte elviselhetetlen forróságot okoztak a zenészeknek.

A World of the News című albumon szereplő robot nemcsak hogy túlélte a nyugdíjazását, de újra hódít a zenekar aktuális turnéján.

"A barátságos robotunk felújítása (Frank, Kelly Freas, alkotója után Frank-nak hívtuk) arra ösztönzött, hogy elhívjuk jelenlegi turnénkra." - mondta May.

"Ő nyitja a műsort, és különböző pontokon újra megjelenik, beleértve egy részt, ahol óriási keze felemel a mennybe a gitárszólóra. Túl sok információt adnék? Nos, nem... Hiszen szinte az egész show megtalálható a neten. Néhány hónappal ezelőtt ezeket az ötleteket beépítettük az Egyesült Államok béli turnéinkba. Azonban tekintettel a közelgő európai dátumokra, kicsit megváltoztatjuk a dolgokat, szóval még mindig van pár meglepetés a kezünkben. "

A minden bizonnyal látványos show november 4-én érkezik a fővárosba, ahol a lassan már teljes tagként fellépő Adam Lambert helyettesíti a frontember rocklegendát.

Forrás: www.theguardian.com

BÓNUSZ

A Queen-koncertfilm is szerepel az első Budapesti Klasszikus Film Maratonon, amelyet november 2. és 5. között tartanak az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Budapesti Francia Intézetben és a Corvin Moziban. Filmarchívum nemzetközi filmfesztiválján látható lesz Zsombolyai János Magyar rapszódia - A Queen Budapesten című filmje, amely azért is emlékezetes, mert a zenekar ekkor (1986) lépett fel először a vasfüggöny mögött. A felújított filmet tökéletes kép- és hangminőségben a Budapesti Klasszikus Film Maraton közönsége láthatja először nagyvásznon

 

Queen, Brian May

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek