Rajongói nyomásra készült el a popcsapat válogatásalbuma - Desperado: 8 év után új CD

2016/05/07  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Nyolc év után, rajongói nyomásra készített új zenei albumot Magyarország egyik legnépszerűbb popcsapata, a Desperado. A többszörös platina- és aranylemezes együttes Best of válogatásán a 10 régi, már bevált sláger mellett három új dal is helyet kapott.

Rajongói nyomásra készült el a popcsapat válogatásalbuma - Desperado: 8 év után új CD

Manapság kevesen mernek arra vállalkozni, hogy CD-t dobnak piacra, hiszen a digitális platformok idejét éljük, így zenéket is onnan töltünk le. A Desperado legutóbb 2008-ban jelentkezett CD-vel, igaz, az eltelt időszakban sem tétlenkedett; az egyik legfoglalkoztatottabb popcsapat Magyarországon. 2011-ben elkészített dalukat, az Inside I want you (Magyarul a dal címe: Egy őrült álom”) összes verzióját csaknem kétmillióan nézték meg a video-megosztó portálon. Betti, Zsolti és Zoy most úgy döntött, elsősorban rajongói nyomásra, hogy újabb zenei kiadvánnyal jelentkezik.

Nem akarunk még visszavonulni, hiszen azt látjuk, a közönség még mindig szeret a dalainkra bulizni, mégis engedtünk a nyomásnak és a legnépszerűbb tíz dalunkat újraénekeltük egy Best of válogatáslemezhez. Bár elsősorban retrozenekarnak tartanak bennünket, fontosnak tartottuk, hogy új dalok is legyenek a CD-n” – fogalmazott Zsolti.

Az albumon három duett is helyet kapott: Betti Jucussal, Cozombolisszal és L.L. Juniorral énekel közös dalt.

Az új lemez stúdiómunkái már egy évvel ezelőtt megkezdődtek. Ősszel kezdtem hozzá az új dallamok és szövegek megírásához, decemberben pedig Mosquito is bekapcsolódott a munkálatokba, hogy áprilisra átadhassa a kész zenei anyagot” – tette hozzá Zoy.

Az együttes bízik benne, a Desperado rajongók körében hiánypótló lesz ez az album, hiszen egy korongon hallhatják az összes nagy slágerüket. Úgy érzik, zenéjükre még ma is szükség van, hiszen sokan együtt nőttek fel a dalaikkal, fellépéseiken pedig együtt bulizik velük a közönség. A munkálatokhoz egyébként már az új generáció is csatlakozott: Betti 7 éves kislánya is segített a dalok feléneklésében és a végeredmény véleményezésében.

Hiába énekeltem már több ezerszer egyik, másik dalunk, nagyon más egy stúdióban vagy egy városi rendezvényen, falunapon előadni ezeket a slágereket. Előfordult, hogy a telefonom emlékeztetett a szövegekre” – árulta el Betti.

A CD május 6-átől a MOL-töltőállomásokon vásárolható meg 1000 forintért, de nyártól az összes digitális platformon is elérhető lesz. A rajongók, a zenei élményen túl, egy időutazásban is részt vehetnek. A borító belsejében ugyanis látványos fotóalbum eleveníti fel az együttes történetének legizgalmasabb pillanatait.


 

A Desperado együttesről

1998-ban alakultak, a jelenlegi formáció 2000. óta dolgozik együtt. Öt nagylemezük jelent meg, amelyből három arany és két platinalemez lett. A „Gyere és álmodj”, a „Rajtad múlik” és a „Táncolj” című slágerük a MAHASZ listák és a Danubius Rádió toplistájának csúcsára is felkerült.

Az együttes 2004-ben elnyerte a POPCORN magazin díjátadóján az - „Év kedvenc csapata” – címet, 2011-ben és 2012-ben pedig Romániában a Transilvanian Music Awards-on az – „Év legjobb popegyüttese” – címet.


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek