Twinner: sztárokkal dolgoztak, hogy sztárok lehessenek

2016. június 02.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Nem érzéki csalódás, ha a Twinner tagjai ismerősnek tűnnek valahonnan. László Kata és Attila ugyanis 2012-ben tűntek fel az X-Faktor tehetségkutató műsorban. A 21 éves testvérpár már 10 éve énekel, most pedig új dalukkal a slágerlistákat szeretnék ostromolni. Olyan szerzőpáros segíti ebben őket, mint Szabó Zé és Csarnai Bori, akik legutóbbi közös szerzeménye, a Pioneer az Eurovízióig repítette Freddie-t.

Twinner: sztárokkal dolgoztak, hogy sztárok lehessenek

László Kata és Attila kb. 11 éves volt, amikor énekelni kezdett a klasszikus módon: egy iskolai rendezvényre készülve figyeltek fel rájuk az énekórán. Kiderült, egész ügyesen elbánnak a dallamokkal, a hangokkal, így ők kapták a szóló részeket, onnantól pedig már nem volt megállás a zenei pályán. Rendszeresen felléptek a komáromi városi rendezvényeken, így egyre többen megismerték őket városszerte.

„Miközben Kata öt évig hegedülni, én pedig hat évig dobolni tanultam, három éven át jártunk vasárnaponként Budapestre énektanárhoz. Kb. 13-14 évesek lehettünk, amikor A dzsungel könyvében szerepet kaptunk” – emlékezett vissza a kezdetekre Attila, aki alap énekvizsgát tett, jelenleg kommunikáció-marketing szakon tanul egy budapesti főiskolán. Mint mondja, a legjobbaktól tanul: a legnagyobb hatással Sas István volt rá, akit számos díjjal kitüntettetek és a legsikeresebb reklámszakembernek tartanak Magyarországon.

2012-ben azért jelentkeztek az X-Faktorba, hogy visszajelzést kapjanak, jó úton járnak-e az éneklésben. A legjobb 50 között estek ki, mégsem voltak csalódottak, hiszen nem sokkal később együtt dolgozhattak az egykori mentorral, Malek Miklóssal. A Los Angelesben élő és dolgozó zenei producer dalt írt nekik, a Dallam a fejemben című nótából pedig videoklipet is forgattak az amerikai metropoliszban.

„Attila a családi vállalkozás miatt választotta a főiskolát, én viszont hosszabb távon is az énekléssel szeretnék foglalkozni, ezért már második éve a Kőbányai zenestúdió hallgatója vagyok. Nagyszerű tanáraim vannak, talán a legbüszkébb arra vagyok, hogy Babos Gyula is tanított, sokat fejlődtem neki köszönhetően” – vallotta be Kata.

A fiatalok amellett, hogy akusztikus zenei formációkban énekelnek, nem tettek le arról, hogy az egész ország megismeri a nevüket. Most ismét egy neves szerzővel dolgozhattak együtt: az egyik legfelkapottabb zenei producernek, Szabó Zének és Csarnai Bori dalszövegírónak köszönhetik legújabb dalukat. Semmit nem bíztak a véletlenre, hiszen ez a szerzőpáros már bizonyított: legutóbbi szerzeményüket, a Pioneert egész Európa megismerhette az Eurovíziós dalfesztiválon Stockholmban Freddie előadásában.

„Nagyon szeretünk énekelni, jó érzés, ha szórakoztatjuk az embereket. Szerintem jó testvérek is vagyunk – van még egy 33 éves bátyánk -, nagy az összhang közöttünk, csak a takarításon tudunk összekapni. De mindig belátom, muszáj ezt is megcsinálni” – árulta el Attila.

Fotó: Höltzl Gergely


 

 

Szólj hozzá!


Jön a film az amerikai zene születéséről – Morgan Freeman-nel

Jön a film az amerikai zene születéséről – Morgan...

Budapestre érkezik az "America’s Musical Journey" című IMAX® dokumentumfilm. A Morgan Freeman által narrált és Aloe Blacc főszereplésével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legjobb zsűritag díját kapta Majka

Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 20-án este a Budapest Music Centerben. A legjobb női műsorvezető Liptai Claudia lett, Istenes Bence kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Majoros Péter Majkát a zsűritag kategóriában díjazták értesült a Marketing&Média...

Anastacia lesz a sztárfellépője a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi döntőjének

A négyes döntőre május 11-12-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában, az énekesnő az elődöntők előtt szórakoztatja majd show-jával a közönséget – írja az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek