Twinner: sztárokkal dolgoztak, hogy sztárok lehessenek

2016. június 02.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Nem érzéki csalódás, ha a Twinner tagjai ismerősnek tűnnek valahonnan. László Kata és Attila ugyanis 2012-ben tűntek fel az X-Faktor tehetségkutató műsorban. A 21 éves testvérpár már 10 éve énekel, most pedig új dalukkal a slágerlistákat szeretnék ostromolni. Olyan szerzőpáros segíti ebben őket, mint Szabó Zé és Csarnai Bori, akik legutóbbi közös szerzeménye, a Pioneer az Eurovízióig repítette Freddie-t.

Twinner: sztárokkal dolgoztak, hogy sztárok lehessenek

László Kata és Attila kb. 11 éves volt, amikor énekelni kezdett a klasszikus módon: egy iskolai rendezvényre készülve figyeltek fel rájuk az énekórán. Kiderült, egész ügyesen elbánnak a dallamokkal, a hangokkal, így ők kapták a szóló részeket, onnantól pedig már nem volt megállás a zenei pályán. Rendszeresen felléptek a komáromi városi rendezvényeken, így egyre többen megismerték őket városszerte.

„Miközben Kata öt évig hegedülni, én pedig hat évig dobolni tanultam, három éven át jártunk vasárnaponként Budapestre énektanárhoz. Kb. 13-14 évesek lehettünk, amikor A dzsungel könyvében szerepet kaptunk” – emlékezett vissza a kezdetekre Attila, aki alap énekvizsgát tett, jelenleg kommunikáció-marketing szakon tanul egy budapesti főiskolán. Mint mondja, a legjobbaktól tanul: a legnagyobb hatással Sas István volt rá, akit számos díjjal kitüntettetek és a legsikeresebb reklámszakembernek tartanak Magyarországon.

2012-ben azért jelentkeztek az X-Faktorba, hogy visszajelzést kapjanak, jó úton járnak-e az éneklésben. A legjobb 50 között estek ki, mégsem voltak csalódottak, hiszen nem sokkal később együtt dolgozhattak az egykori mentorral, Malek Miklóssal. A Los Angelesben élő és dolgozó zenei producer dalt írt nekik, a Dallam a fejemben című nótából pedig videoklipet is forgattak az amerikai metropoliszban.

„Attila a családi vállalkozás miatt választotta a főiskolát, én viszont hosszabb távon is az énekléssel szeretnék foglalkozni, ezért már második éve a Kőbányai zenestúdió hallgatója vagyok. Nagyszerű tanáraim vannak, talán a legbüszkébb arra vagyok, hogy Babos Gyula is tanított, sokat fejlődtem neki köszönhetően” – vallotta be Kata.

A fiatalok amellett, hogy akusztikus zenei formációkban énekelnek, nem tettek le arról, hogy az egész ország megismeri a nevüket. Most ismét egy neves szerzővel dolgozhattak együtt: az egyik legfelkapottabb zenei producernek, Szabó Zének és Csarnai Bori dalszövegírónak köszönhetik legújabb dalukat. Semmit nem bíztak a véletlenre, hiszen ez a szerzőpáros már bizonyított: legutóbbi szerzeményüket, a Pioneert egész Európa megismerhette az Eurovíziós dalfesztiválon Stockholmban Freddie előadásában.

„Nagyon szeretünk énekelni, jó érzés, ha szórakoztatjuk az embereket. Szerintem jó testvérek is vagyunk – van még egy 33 éves bátyánk -, nagy az összhang közöttünk, csak a takarításon tudunk összekapni. De mindig belátom, muszáj ezt is megcsinálni” – árulta el Attila.

Fotó: Höltzl Gergely


 

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop végre megszabadult a krónikus önbizalomhiánytól

Iggy Pop végre megszabadult a krónikus...

A 72 éves amerikai rockénekes – aki július 24-én a Budapest Parkban ad koncertet – három év szünet után új lemezzel rukkol ki: a Free...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney musicalt ír Az élet csodaszép (It's A Wonderful Life) című 1946-os Frank Capra filmklasszikusból – adta hírül a BBC News.

Riszálja a sok makilány!

Ausztrália és Madagaszkár élővilágát és kultúráját bemutató késő esti és éjszakai programokkal várják szombaton a látogatókat a Szegedi Vadasparkban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek