Katy Perry koncert: a valóra vált álom.

2010. október 04.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Hatalmas felhajtás övezte Katy Perry személyét és koncertjét, szereplőket keresett a most készülő videokliphez, nyilatkozott ujságokban, rádióban, tévében és tele volt vele plakátolva a város is. Minderre csak legyinthetnénk, de az érem másik oldala az, hogy ő nem a régi hírnevét lovagolja meg, hanem a jelen egyik legsikeresebb női énekese, akinek új lemeze és az azokon lévő számok most listavezetőek a világ számos országában.

Katy Perry koncert: a valóra vált álom.
A megjelentek életkorára utal az a tény is, hogy a Sportaréna bejárata előtt illedelmesen kettes sorokba rendeződtek, mely egészen a metrókijáratig ért. Hogy senki se maradjon kétségek közt elárulom, hogy a 10-20 év közöttiek adták a látogatók 95%-át, idősebbeket csak kisérőként lehetett látni. Ízig vérig tinédzserzene amit hallani fogunk, mint ahogy legújabb albumának címe is ez: Teenage Dream.
Belépés után egyből álomban is érezhettük magunkat, mert rózsaszín hajú hostessek osztogattak szivecskés nyalókát nagy fonott kosarakból. Boldog is volt aki kapott belőle, és büszkén nyalogatta, mert aki későn érkezett annak már nem jutott. Megvolt tehát az alaphangulat, rágcsáltuk az amerikai édességeket, és bámultuk a színpadot, amely szintén tele volt habcsókokkal, tortákkal és egyéb nyalánkságokkal.

Mindennek a jókedvnek újabb hullámot próbált meg adni DJ Szeifert, aki a bemelegítést volt hivatott ellátni kevés sikerrel. Két apró bökkenő is volt, az első hogy a közönség nem őt szerette volna látni, a másik pedig, hogy tízévesen elég kevesen járnak diszkóba és ropják a parketten David Guetta számaira. Nagyobb tapsot csak félórás műsora befejeztével kapott, de legalább nem vette a szivére, meghajolt, integetett majd elegánsan távozott.

Kétféle jegyet is lehetett venni, ülőt és állót, ráadásul mindkettő ugyanannyiba került, így igazán nem értem a biztonsági őröket és jegyszedőket, akik komolyan véve magukat, mindekit oda küldtek ahova a jegye szólt. Ha egyszer ugyanannyi és nincs telt ház, nem mindegy ki hova megy? Én ezt nem értem, volt aki elfáradt és le akart ülni, mások meg nem bírták ülve hallgatni az előadást, és a nézőtérre kivánkoztak de nem lehetett. A szabály az szabály, de lehet ma egy kicsit jobb lett volna lazítani, és szabadabbra engedni a sok tizenévest.

A szokásonál picit hosszabb szünet után, egyszercsak kialudtak a nézőtéren fények, csak a dobot világította meg egy lila fényszóró, és színpadra lépett Katy Perry. Erős kezdés volt, a HotnCold után az I Kissed a Girl majd a Waking Up Vegas dübörgött a színpad, sikoltozott a sok tini. Katy gyönyörű ezüstszínű ruhában volt, mely egy kicsit talán kissebb volt a kelleténél, egész idő alatt fel akart csúszni a derekára, és a szünetekben nem győzte igazgatni. Megcsodálhattuk még gyönyörű alakját és csodás dekoltázsát is, de téved aki azt hiszi, csak ezzel akarta eladni a showt. Hatalmas energiával kezdett, ugrált, szaladgált a színpadon, flörtölt a csinos gitáros fiúval, szóval tele volt energiával és örült neki, hogy itt lehet. Ennek hangot is adott, a szünetekben rengeteget beszélt, kiderült, kedvező benyomást tettünk rá, mert Budapestet nagyon romantikus városnak tartja, és sok fele járt, de ez a kedvenc városa. Azt is megtudtuk (erre lehetett jelentkezni is) hogy már 5 napja nálunk van, és a Teenage Dream Firework nevű dalához itt forgatja a videoklipet, és egy szereplőt feltétlenül a magyarok közül szeretne kiválasztani. Még egy viccet is kaptunk tőle, az angolban nagyon hasolnó hungry-hungary szójátékkal élve kérdezte, nem kérünk-e a mögötte lévő rengeteg édességből. Számomra furcsa volt, de lehet, ezt is viccnek szánta, de az E:T előtt még be is mutatkozott mintha nem tudnánk ki is ő.
Érdekes volt figyelni, hogy a közönség hogy fogadta a számokat, mert az első pár szám kezdéskor kicsit meg volt csavarva a ritmus. Ilyenkor figyelt mindenki, és próbálta kitalálni, vajon ez most mi is, de amint az első felismerhető verszakok elhangzottak, már együtt énekelték vele. Csápolásban, integetésben és ugrálásban nem volt hiány, most szabadon kitombolhatta a színpad előtt mindenki magát. Aki ott volt, mindenki jól érezte magát, annak ellenére, hogy rövidre sikeredett a koncert. Mindössze 12 számot hallhattunk tőle, de ezek a legnagyobb, legismertebb dalai voltak, nem voltak helyet kitöltő gyengébb számok. A Peacock-ot például teljesen sötétben adta elő, mindössze egy hatalmas világító pávatollazatot viselt a derekán, az I Kissed a Girl első felében pedig megvillantotta hangja sokkal képzettebb annál, amit felőle gondoltunk.

Az előadás végig profi volt, szinte hibátlan, az utolsó számnál csúszott csak be egy kis baki, a Thinking of You előtt Katy nem kapta meg a gitárját, így percekig szórakoztatta a közönséget, míg végül felhozták neki. Cserébe hatalmas konfettiesőt kaptunk, szedte is fel mindenki a földről, volt olyan, aki púposra dagadt a zsebéből még a kijáratnál is potyogtatta, valószinűleg ő úgy fog jövőre idetalálni, hogy visszafelé követi a saját nyomát.

Rövid de nagyon jó koncertet hallhattunk Katy Perrytől, aki nagyobb lélegzetű produkcióra vágyik, annak már csak jövő év tavaszáig kell kibírnia, hogy újra láthassa az idei év tinibálványát.

- dinye -

 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek