Buli van a BalatonParton – jön Fritz Kalkbrenner és a Nouvelle Vague is!

2021/06/23  ·   Balatoni nyár   ·  koncert.hu

Nagyon úgy tűnik, hogy felpezsdül az élet idén nyáron az egykori pártüdülőben, mert először azt jelentették be, hogy a STRAND fesztivál költözik át Zamárdiból a Club Aligába, most pedig egy teljes programsorozatról kaptunk hírt, amely a BalatonPart nevet kapta.

Buli van a BalatonParton – jön Fritz Kalkbrenner is!

A BalatonPart célul tűzte ki, hogy olyan vízparti kulturális centrum legyen, ahol sokféle program és stílus, művészet és szórakozás jól megfér egymás mellett, így a koncertek mellett filmvetítések, kortárs képzőművészek, fiatal zenészek és élő legendák –beszélgetések és színház is lesz, hétvégente pedig családi programok várják a közönséget egész nyáron át.

A Club Aliga hangulatos vízpartjai és hatalmas fái látták már a pecázó Kádár Jánost és a pingpongozó Fidel Castrót is. Az aligai magaspart alatt – amelyet a Best of Balaton kurátorai a Balaton egyik kedvenc célpontjaként ajánlanak idén - most új fejezet kezdődik, indul a BalatonPart egész nyáron át tartó programokkal, Budapesttől autóval 50 percnyire, biciklivel, vonattal is elérhető közelségben.

Július 1-től a „kultüdülő” – vagyis a hiánypótló kulturális központtá alakult egykori pártüdülő  – nyitó hétvégéjén másfél év után először lép fel hazánkban nemzetközi előadó. Fritz Kalkbrenner mellett a nyitó hónapban a hazai zenei világ legnagyobbjai veszik be a BalatonPart színpadát.

A sztár dj az elmúlt években a világ legnagyobb fesztiváljainak és legrangosabb klubjainak állandó meghívottja volt. Korábban a Sziget Fesztiválon és az Akvárium Klubban is hallhattuk szettjeit, viszont másfél év nemzetközi előadók és fesztiválélmény nélküli időszak után igazi durranásnak számít, hogy először ő érkezik Magyarországra. Napjaink egyik legkeresettebb lemezlovasa július 2-án, pénteken veszi kezelésbe a keverőpultot a Parton.

Ami meg a Nouvelle Vague-ot illeti, éppen a napokban, az új videójuk megjelenése kapcsán nyivákoltunk azon, hogy mennyire jó lenne újra látni-hallani őket, hát így valósuljon meg minden álmunk :) A két francia producer-muzsikus, Olivier Libaux és Marc Collin által életre hívott Nouvelle Vague a kétezres évek elején új stílust teremtett. Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a Joy Division, Billy Idol, The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek mellettük. Korábban fellépett velük Camille, Phoebe Killdeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő Mélanie Pain. Az új klipet nézve arra tippelünk, hogy Világosra  Mélanie érkezik.

Reagálva a sajtóhírekre, a szervezők belefoglalták a közleménybe, hogy a környék nyugalma érdekében a színpadi programok éjfélkor véget érnek, a koncertek, események zöme pedig nappal indul. Azt is elmondták, hogy az előkészületek során közel 400 helyi küldte el javaslatait, melyek nagy része már be is épült a programba.

A BalatonArt művészeti projekt keretében minden héten más-más kortárs képzőművész „költözik” a BalatonPartra. Itt a közönség szeme láttára készül egy-egy balatoni tematikájú alkotás, melyeket a nyár végén árvereznek el. A bevétel teljes egészét a Balatonvilágos Önkormányzat számára ajánlják fel.

A júliusi program:

 

 

 

 

BalatonPart, Club Aliga, Fritz Kalkbrenner, Nouvelle Vague

 

 

Szólj hozzá!


Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...

Egy ragyogó tehetség a tűzhányók és gleccserek országából – Víkingur Ólafsson a Müpában

Figyelemre méltó eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta az izlandi zongoraművészt, aki lemezről lemezre bizonyítja: nincsen olyan matéria, amelyből ne tudná kihozni a legjobbat. Legutóbb Mozart és kortársai műveiből rögzített egy albumravalót,...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek