ByeAlex-szerzemény lett egy luxusmárka kampányvideójának dala

2018/10/24  ·   Bulvár   ·  Labancz Andrea

Beütött a lottóötös a Senkise formációnál, amelynek az épp az X-Faktorban tevékenykedő ByeAlex a mozgatórugója. A luxusmárka Michael Kors lecsapott a nevével játszadozó csapat slágerére.

Fotó: Promotions.hu

A Senkise tulajdonképpen ByeAlex hiphop zene iránti vonzalmának játszótere. A duóban a partnere Schmidt Gergő – ő inkább a háttérben tevékenykedik, míg Alex itt is bevállalta a frontvonalat. A formáció dalaiban nem érdemes komoly megfejtéseket keresni, a nem túl bonyolult szöveg igazából másodlagos jellegű, az aláfestő zene az, ami vagy elkap, vagy nem. Nem mindenkinek jön be ez a stílus, ennek ékes példája Majkával közös "u,u,u" című daluk, ami már a megjelenés pillanatában óriási botrányt kavart az érzékenyebb közönségnél, de ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – a Senkise videók több milliós nézettséget produkálnak a YouTube-on.

Idén áprilisban az AK26 egyik fele, Hiro is csatlakozott a Senkise csapatához, és ebből a közösködésből született a "korskorskors" című sláger, amiben megszámlálhatatlanszor hangzik el a luxusmárka Michael Kors neve, időnként csúsztatott formában : "Michael Kors, a szívem Yours...", "Yes of course...", ésatöbbi...

Már annak idején is felötlött bennem a gondolat, hogy valami bújtatottreklám-ügy van a háttérben, de a főhősök állítása szerint erről szó sem volt.

Egészen mostanáig.

Történt ugyanis, hogy a dal eljutott a címadóhoz, és annyira megtetszett neki, hogy a végeredmény valóban egy reklámzene lett. Bár nem biztos, hogy eljutottak a teljes dalszöveg értelmezéséig, mert nekem ez inkább cikizősnek hangzik, mint menőnek... De mivel a márka reklámozásához néhány jól kivágott részlet is elegendő volt, nagy baj már nem lehet. A 24.hu megkeresésére ByeAlex a következőket mondta az üggyel kapcsolatban:

"A kiadóm, a Magneoton kapcsolatban áll nemzetközi publishing cégekkel és ügynökségekkel. Még nyár elején egy ajánlóban jutott el a Michael Korshoz a dalunk, és azonnal le akartak csapni rá az új nemzetközi online kampányukhoz. Az elmúlt hónapok az egyeztetésről szóltak, miközben az ügynökség pedig gyártotta a reklámot. Múlt héten tudták meg, hogy végre a napokban nyilvános lesz a film."

Abban azért kevés realitást látok, hogy a magyar rajongók tömegesen fogják felvásárolni a méregdrága termékeket –  egy bukszát se kap az ember 50 ezer forint alatt –, de biztosan megvan az a réteg is, akinél betalálhat a végeredmény:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Go Bold: Inspired by 1990’s New York street style, our fresh new arrivals channel a casual cool attitude. #MKGO

Michael Kors (@michaelkors) által megosztott bejegyzés,

 

Senkise, Hiro, ByeAlex, Michael Kors, videó, divat, kampány, korskorskors, luxus, márka

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek