Cher nem hagyja magát

2021/10/16  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Cher pert indított Sonny Bono örökösei ellen a közös dalaik jogdíjai miatt, amiktől szerinte megpróbálják megfosztani őt.

Cher nem hagyja magát

Cherilyn Sarkisian és Salvatore Bono, vagyis a Sonny & Cher duó (1964-1977) öt nagylemezt adott ki, s roppant népszerűek voltak Amerikában.

Cher 16 éves, a fiú pedig 27 éves volt, amikor egy kávézóban összefutottak, hamar összebarátkoztak, majd szerelmesek, később házastársak lettek. A páros 1965-ben két slágerrel, az "I Got You Babe" és a "Baby Don't Go" című dalokkal vált világhírűvé. A 60-as évek végén három albumot adtak ki, 1972-ben pedig még kettőt, ugyanabban az évben született meg egyetlen gyermekük, Chaz Bono. A házaspár csillaga meredeken ívelt felfelé, hamarosan a tévés fejesek is kiszúrták őket, így a 70-es években felajánlották nekik, hogy legyenek saját tévéműsoraik (ezek voltak a rendkívül sikeres The Sonny & Cher Comedy Hour és a The Sonny & Cher Show). Annak ellenére, hogy két Grammy-díjra jelölték őket, több mint 40 millió lemezt adtak el világszerte s a közönség imádta őket, egy évtizednyi együttlét után a pár útjai elváltak, nemsokkal ezután a zenei szövetségük is felbomlott. Sonny Bono politikus lett és bejutott az amerikai képviselőházba, míg Cher rendkívül sikeres szólókarriert futott be, színésznőként pedig az Oscarig vitte. Sonny és Cher jó viszonyban maradtak, és kétszer is rögtönzött közös fellépést tartottak: először 1979-ben, másodszor és utoljára pedig 1989-ben, a David Letterman showban. A férfi síbalesetben halt meg, 1998-as, élőben közvetített temetésén több millió ember előtt Cher mondta a gyászbeszédet, úgy fogalmazott, hogy Sonny volt "a legemlékezetesebb személyiség, akivel valaha találkoztam".

Úgy tűnik, egykori férje családjával már nem ennyire felhőtlen az énekesnő viszonya, mert a Los Angelesben indított perben Cher azt állítja, hogy Mary Bono (Sonny özvegye; negyedik feleség) és a további örökösök megpróbálták felbontani a Cher és Sonny Bono között 1975-ös válásuk során létrejött megállapodást, mely szerint mindketten 50-50 százalékban részesednek a közös dalok szerzői jogdíjaiból. Körülbelül egymillió dollárról, vagyis 310 millió forintról beszélünk...

A múlt hónapban ugyanis Mary Bono a Bono Collection Truston keresztül közölte Cherrel, hogy megvonják tőle a Sonny & Cher olyan slágereinek jogdíjait, mint az "I Got You Babe", a "The Beat Goes On", a "Baby Don't Go", a "Little Man" és a "Bang Bang".

Cher viszont határozottan kiáll amellett, hogy az egykori és néhai férjével kötött megállapodás a mai napig érvényben van.

Nyilván nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy ebből a pár sorból kitűnik, az amerikai sajtóban sem nagyon írnak arról, mi volt Sonny végrendeletében, de azért: kapd el őket, Cher...!

 

 

Cher, Sonny Bono, jogdíj, per

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek