Menopauza 1170x180

Isteni lesz a hangulat: minifesztivál a mikepércsi templomkertben

Czapp József mikepércsi református lelkipásztor szervezésében minden évben pünkösdkor koncertek, kiállítások és vetítések helyszínévé változik a református templom kertje.

Fotó: Towerful Events
Fotó: VideoAnita

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével –...
 
Fotó: Miskolczi Milán / Supermanagement

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A...
 
 
Fotó: Kirschner Péter/FB

Csillagtúrán Hiperkarmáékkal és Sziámival

Amióta megjelent Müller Péter Sziámi és Bérczesi Róbert 12 dalos, új közös lemeze, a CSILLAGTÚRA, próbáltam időt szakítani arra, hogy meghallgassam az elejétől a végéig. Erre nincs is kiválóbb alkalom, mint egy tizenkét órás busz út, ami alatt még a cikk is megszületik róla.
 
Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

Lobó-Szalóky Lázár, Ferenczi Bebi, Vikukel Dániel, Felleg Dominik és Bodrogközy Rita a héten vehették át az elismerést.
 
Fotó: MIK SHIDA

Partylemez világvégéhez

A provokatív, szókimondó, ausztrál rapper, énekes-dalszerző, Zheani tavaly jelentette meg új, The Spiritual Meat Grinder című lemezét, amely elmondása szerint egy olyan partylemez lehet, amely remekül illene a világvégéhez is. Reméljük a világvége még nem jön el, Zheani viszont igen:...
 
A Hotel California egy New York-i bíróságon kötött ki

A Hotel California egy New York-i bíróságon kötött ki

Az Eagles együttes kéziratainak illetéktelen birtoklása és kereskedelme miatt indult kedden bírósági tárgyalás New Yorkban.
 
 
Fotó: ipr.edu

40 pert indítanak jogdíjaik értékének megőrzéséért a művészek

Öt művészeket és kiadókat tömörítő közös jogkezelő egyesület közel negyven perben támadja meg bíróságon az igazságügyi miniszter határozatait, amelyekkel az összes jogdíjra nézve elutasította a 2024-es inflációs értékkövetést.
 
Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Május 19-én, Pünkösd-vasárnap – idén a mozgóünnep jó korán lesz – a népi hagyományok felelevenítésével és egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával várják a közönséget a Margitszigetre.
 
FEELING GOOD a Momkultban

FEELING GOOD a Momkultban

A női lélek sokszínűségét mutatja be Perczel-Kováts Orsolya vendégzenészek segítségével a MOM Kulturális Központ színpadán november 21-én.
 
Luxemburgban díjat kapott a borsodi rappersrác történetét elmesélő film

Luxemburgban díjat kapott a borsodi rappersrác történetét elmesélő film

Elnyerte a CinÉast fesztivál ifjú tehetségeket méltató Young Talents díját a borsodi dadogó rapper drámája, a Larry című magyar film.
 
2010-ben a csillebérci Metálfeszten léptek fel, most újra Budapesten fog zúzni az andorrai zenekar

2010-ben a csillebérci Metálfeszten léptek fel, most újra Budapesten fog zúzni az andorrai zenekar

A téli klubszezon végének legvadabb metálbuliját az andorrai Persefone szállítja, akiket a Hypno5e, a Stellar Circuits és a Lampr3a társaságában február 22-én, az Analog Music Hallban csíphettek el.
 
Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Hamarosan megjelenik a Gyémánt Bálint Trió Vortex of Silence című lemeze. Az album bevezető dalához az Operaházban forgattak élőben rögzített videót. A lemezbemutató koncert 2024. február 16-án lesz a Müpában.
 
Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift – pontosabban a koncertek közönsége

Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift –...

Próbáljuk felvidítani azokat egy hírrel, akik még szomorkodnak a tegnapi skót kockás, nagy zakó miatt: mérhető földmozgást idéztek elő Taylor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.
Új koncertek