Hajléktalan utcazenész Tom Jones fia – lapszemlézünk

2018/06/04  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Körbenéztünk az online világban, milyen hírek bukkantak fel a hétvégén.

Fotó: bobrtimes.com

Hajléktalanként, zenélésből él Tom Jones fia

Ezt a HVG-ben olvastuk. Nem arról van szó, hogy kitagadták vagy bármi: be sem fogadták...Tom Jones nem ismerte el ugyanis a fiút a sajátjaként, igaz, a bíróságon bebizonyították az ellenkezőjét.

Hallottunk már ilyet: Julio Iglesias apasági pert kapott karácsonyra

A cikkben az áll, hogy az apa ennek ellenére nem támogatta a fiát, máshol azt olvastuk, hogy 18 éves koráig havi 2600 dollárt utalt át az anya számlájára. A 29 éves Jonathan Berkery napközben koldul, és apja szerzeményeit játssza pénzért Hoboken utcáin, éjszakánként pedig egy hajléktalanszállón alszik. Édesanyja 24 évesen pár napig volt együtt a sztárral, ebből a rövid frigyből született a fiú, aki állítja, nincs szüksége az apja támogatására, de azért szívesen hívatja magát Jonathan Jones-nak. Azt nyilatkozta, megfordult a fejében, hogy jelentkezik a brit The Voice-ba, ami az ő esetében azért lett volna kissé pikáns  – és biztos óriási médiafigyelemmel követett – dolog, mert Tom Jones is zsűrízett a tehetségkutatóban. De inkább elállt az ötlettől...

Tom Jones szigorú zsűritag

 

A feleséggyilkos énekesre újabb vizsgálat vár

Erre a cikkre is a HVG-ben bukkantunk. Bertrand Cantat nevét akkor ismerte meg a nagvilág, amikor 2003-ban részegen, bedrogozva úgy megütötte a feleségét, Marie Trintignant-t (a híres francia színész szintén híres színésznő lányát), hogy a nő belehalt a sérülésébe. A zenészt leültették, 2007-ben szabadult. Cantat második felesége, két gyermekének anyja, a magyar Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet egykori művészeti vezetője 2010 januárjában öngyilkosságot követett el dél-franciaországi otthonában. Az akkori vizsgálat megerősítette, hogy önkezével vetett életének.Rády Krisztina utolsó partnerének az ügyvédje, egyben a Femme et Libre (Nő és szabad) nevű szervezet elnöke januárban tett indítványt az újbóli nyomozás lefolytatására, mondván a fizikai erőszak és a pszichológiai nyomás egyaránt az öngyilkosságba kergethették a nőt. Az ügyvédnő üzenetekre hivatkozva azt is közölte, hogy a Noir Désir tagjai tisztában lehetettek a nőre leselkedő veszéllyel, és még ha hazudtak is ezzel kapcsolatban, mostanra „tudatukra ébredhettek”.

Cantatról mi is írtunk:

Felléphet-e egy fesztiválon az ország leggyűlöltebb feleséggyilkosa?

Újra albumot ad ki a gyilkos rocksztár

Magyarázkodnia kell a francia zenei magazinnak a címlapja miatt

 

Ki kaszált a legtöbbet?

Ismét a magyar zenészek zsebében turkálunk. Emelkedtek a zenei jogdíjak – írja a Blikk az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda közleménye alapján. Összesen 1 milliárd 796 millió forintot folyósítottak 7589 magyar szerzőnek, illetve jogörökösnek 46 456 felvétel után, amelyek rádiókban, illetve tévékben hangzottak fel.

Az, hogy ki és mennyit kapott nem nyilvános. Találgatni persze, lehet:  a szakma íratlan törvénye szerint húszezres játszás fölött kezdődik az álomfizetés, és az elhangzások adatai nyilvánosak. 

Caramel tuti belépett a 20 ezresek klubjába, sőt, A zeniten túl című slágere a 68. helyre került az összesített 2017-es hallgatottsági listán. Bár Pápai Joci, Rácz Gergő és a Wellhello is megelőzte, de Caramel totális szerző, azaz a szöveget és a zenét is ő jegyzi.

Demjén Ferenc valamelyik dalát 2017-ben a rádiókban 21 823 alkalommal játszották le, a tévékben pedig 1381 alkalommal, ez összesen 23 204 elhangzás. Kovács Ákosnál 28 784 rádiós és 944 televíziós elhangzás gyűlt össze tavaly, ami annyi mint 29 728. Caramel esetében 19 575 rádiós elhangzásról beszélhetünk, és a dalai 1437 alkalommal mentek tévében, összesen 21 012 alkalommal.

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek