2018-ban elmaradt – a 2019-es fesztiválra fél óra alatt keltek el a jegyek

2018/10/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A nagy fesztiváldömpingben sokaknak elkerülhette a figyelmét, hogy idén nem volt Glastonbury. A jövő nyárira – talán a szünetnek köszönhetően is – fél óra alatt elment az összes jegy.

Fotó: glastonburyfestivals.co.uk

A Glastonbury szervezői minden hatodik évben szünetet rendelnek el (a fallow year), hogy a farm, ahol a gigabulit rendezik, magához térhessen. Arról elképzelésünk sincs, hogy mi alapján számolják ki ezt a hatodik évet, mi az, ami 5 éven keresztül bírja a gyűrődést és egy év alatt magához tér: de akkor is szimpatikus ez a hagyomány.

Fotó: glastonburyfestivals.co.uk

Mennyire jó fej rendőrök már...:)

Persze, táptalaja volt az idei kihagyás a találgatásoknak, hogy talán nem is lesz többé fesztivál, de a szervezők még a szünet kitörése előtt megerősítették, hogy a Worthy Farm mind a 22 tulajdonosával megegyeztek már a folytatásról.

És lőn.

A 2019-es fesztivál jegyeit vasárnap reggel 9-kor tették elérhetővé, és fél 9.36-kor már le is húzhatták a rolót: minden létező jegy elkelt. Úgy, hogy még egyetlen fellépőt sem tettek közzé, noha rebesgetik, hogy a mostanában hiperaktív Sir Paul is ott lesz a headlinerek között.

Fotó: glastonburyfestivals.co.uk

Angolok... :)

A júniusban megrendezésre kerülő bulira mintegy 200 000 embert várnak. Egy jegyért 253 fontot (kb. 95.000 HUF) kellett leperkálni, amely így a világ legnagyobb zöldmezős zenei és előadóművészeti fesztiváljára biztosít immáron bejutást a szerencséseknek.

A cikk forrása

Glastonbury, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek