2023-ban biztos nem lesz VOLT Fesztivál

2022/11/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A szervezők ma közleményükben tudatták a nagyközönséggel, hogy elmarad a VOLT.

FotÓ: Volt Fesztivál/Insta

Azt sajtóértesülésre hivatkozva már júliusban megírtuk, hogy a soproni Volt „nagy-”, a zamárdi Balaton Sound pedig „kismértékben maradt el a várakozásoktól”, a Sziget nyereséggel zárt, és akkor közölték azt is, hogy az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners a Volt és a Sound jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek.

Mostanra megszületett a döntés.

"... már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni és sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta."

1993-ban indult útjára Sopronban a VOLT fesztivál, amely három évtized alatt hazai- és nemzetközi előadók, zenekarok, koncertek százait vonultatta fel A VOLT törzsvendégei jól tudják, hogy az aktuális nagy nevek mellett sok-sok olyan produkció is színpadra lépett már Sopronban, amelyek ma már a hazai popkultúra történelmét jelentik, még úgy is, hogy többen közülük ma is aktívak, a fesztiválok főszereplői. A VOLT első évtizedét bemutató, magenta színű korong kortalan slágereket vonultat fel, olyan klasszikusokat, amelyek közül több bakeliten most jelenik meg először. Pál utcai fiúk, Takcsapda, Sziámi, Európa Kiadó, Quimby és még sokan mások.

2019-ben kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére.

" A kormány négy ingatlanra vonatkozóan adja a támogatást, amelyek a Sopron és Harka közötti területen helyezkednek el, a Lővér kemping szomszédságában. A beruházás megvalósítását követően a soproni önkormányzat az állami tulajdonú területeket zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartásához használhatja.".

A közleményben idézik Farkas Cipriánt, Sopron város polgármesterét, aki közölte, hogy tudomásul veszik a szervezők döntését. Hangsúlyozta, hogy Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak ennek a nagymúltú, és sokak által várt fesztiválnak.

Szabó Béla, Magyar Telekom márka és kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy több mint 10 éve főszponzorai a fesztiválnak, és nehéz elképzelni a következő nyarat Telekom VOLT Fesztivál nélkül, de megértik a szervezők döntését. Hozzátette, a következő hónapokban azon dolgoznak majd, hogy valahogyan betöltsék azt az űrt, amit ebben az időszakban az elmaradó fesztivál okoz.

A soproni fesztivált azonban még ne temessük, a pandémia sok dologra megtanított minket, többek között arra is, hogy ami egyszer (kétszer) elmarad, nem biztos, hogy soha többé nem lesz...

 

VOLT fesztivál, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Szuper látványos klippel jelentkezik a régió friss pop csillaga

Karin Ann rövid idő alatt ért el számos nemzetközi sikert, BBC egyik műsorában is generációja egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki, most talán eddigi leglátványosabb videójával jelentkezik.

Németh Róbert dalait áthatja a melankólia

Vidéken is bemutatja közelmúltban megjelent harmadik lemezét Németh Róbert. A Heaven Street Seven basszusgitárosaként több mint két évtizeddel ezelőtt ismertté vált zenész áprilisban Pécsett és Szegeden ad koncertet.
Új koncertek