A Dombos Fest programja is végleges

2020/07/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A DombosFest programja némileg változott, volt egy fontos időpontváltozás, itt vannak az új időpontok és a részletes program. Ahogy írták: "Lezárunk 20 évet... És elindítunk egy következő ciklust, melynek részleteiről semmit sem tudunk".

A Dombos Fest programja is végleges

A jubileumi 20. Dombosfest a palicsi nyári színpadon indul július 18-án Lajkó Félix két részes gálakoncertjével, ahol saját zenekarával és a lengyel VOLOSI-val egyaránt színpadra lépnek.

A palicsi nyári színpad ad otthont Berecz András és Csík János és a MEZZO estjének 21-én este, a Kossuth-díjas ének- és mesemondót a Dombos Wine Club is vendégül látja másnap Wertetics Szlobodán és barátai muzsikájának társaságában.

23-ától a hagyományos helyszínen, a kishegyesi löszfal ölelésében folytatódik a Dombos Fest, ahol egészen 26-án vasárnap estig válogatott koncertek és fellépők várják a közönséget.

A gyerekeket, családokat a Bábika játszóház és a BaHorka interaktív előadása várja, a Calabar Circus tűzzsonglőrökkel és gólyalábasokkal érkezik. A Dombos-hangulathoz hozzá tartozik a löszfal fényfestése és idén sem marad ki a löszfal-ON a Flock projekt vertikális tánca élőzenére, amely talán a Dombos-látvány legkülönlegesebbje. A Dombos Remix a pedig a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is, a Dombos After vendége a Fokos lesz.

A teljes program a feszt kommentjeivel kiegészítve:

Július 18. szombat 20.00 – Palics, szabadtéri színpad

Lajkó Félix Gálakoncert 2 részben

Lajkó Félix és Volosi – Lajkó Félix és zenekara

Az elmúlt 2 évtizedben szinte minden formációját láthatta, hallhatta a dombosi közönség, úgy is mondhatjuk meghatározta egy-egy év emlékezetét. Min Tanaka japán butho táncossal való fellépését 2003-ból még a mai napig emésztik sokan…citerás partyja viszont tökéletes szimbiózisban volt a löszfallal... Idén a fesztivál házhoz megy, Lajkó Félixszet palicsi környezetében élvezhetjük két aktuális felállásban, a lengyel Volosival, mellyel úgy a lengyel, mint a magyar Fonogram díjat is megkapták az év elején, majd saját zenekari repertoárral zárul majd az este!

Július 21. kedd 20.00 – Palics, szabadtéri színpad

Berecz András – Csík János & Mezzo

Mindkét előadó a magyar (nép)zenei élet meghatározó alakja. Berecz András az első Dombos Fest óta lepi meg nótával, mesével a délvidéki közönséget, Csík János pedig a népzenei határait feszegeti, hol tudatosan, hol véletlenül…hogy a Mezzóval merre tart, azt hallgassuk meg közösen!

Július 22 – Dombos Wine Club –XX szülinap

Mesél: Berecz András, muzsikál: Wertetics Szlobodán és barátai

A dombosi életérzés úgy van bezárva wine clubba, mint bor a palackba. XX éves szülinapra csak az jut be, aki időben helyet foglal.

Július 23 csütörtök – Kishegyes, Hegyalja utca

18.00 katlan: Mesés vendégváró: Bábika játszóház

18.30 kisszínpad: Bahorka: Vásárfia – interaktív gyerekelőadás

19.45 löszfal: Szabó Balázs triója

Magyarország egyik kiemelkedő, hamisítatlan előadója újra a löszfal tövében. Ha ismered azért, ha nem, akkor meg azért is itt a helyed!

21.30 löszfal: Parno Graszt

Páratlan hangulat, páratlan életérzés, pláne ha rávágnak a zongorára... márpedig rá fognak!

21.00 Löszvarázs 1 - fényfestés

23.30 Tábortűz

23.00 kisszínpad: Tom White & the Mad Circus

Vannak zenekarok melyeket visszavárunk a teljesítményük alapján. Ők a tavalyi évben alkottak maradandót. Reményeink szerint, idén is!

00.00 DJ – Dombos Wine Club

Július 24 péntek – Kishegyes, Hegyalja utca

15.00 Dombos Remix

18.00 katlan: Mesés vendégváró: Bábika játszóház

18.30 kisszínpad: Novan Experiment

Hogy a kísérleti, szabad zene nem vész el, hanem jelen van, azt többek között az Ő produkciójuk igazolja.

19.30 löszfal: Gyémánt Bálint trió

Mindig imádtuk a gitárosokat, pláne, ha gátlástalanok, őszinték és eredetiek. Gyémánt Bálint ilyen is…(eddig Harcsa Veronika partnereként láttuk-hallottuk)

21.00 színpad: Modern Art Orchestra

Régi adósságunkat rójuk le, már vagy 10 éve itt lett volna a helyük... Ha van zenei minőség és sokszínűség, akkor az a Fekete Kovács Kornél trombitás vezette nagyzenekar minden rezdülésében tetten érhető – nem véletlenül Európa-szerte elismert formációról van szó!

21.00 Löszvarázs 2 - fényfestés

22.30 színpad: Besh o droM

Balkan forever, Dombos forever... És ők is 20 éve kezdték – sokat változtak, de semmit sem változtak – évtizedes buli készül!

23.00 fesztivál tábortűz XXL

00.00 DJ - Dombos Wine Club

Július 25 szombat – Kishegyes, Hegyalja utca

15.00 Dombos Remix

18.30 Calabar Circus – gólyalábasok, ízisz-szárnyasok és más csepűrágók

19.00 kisszínpad: Ötödik évszak

Hogy milyen a jó világzene, azt ebben az új produkcióban megleljük. Friss, fiatalos, sanzonos, fütyülhető…Csoóri Sanyi – Sündi ezúttal is befolyásolja a world music hazai irányát, Womexen innen is túl…

20.30 löszfal: Herczku Ági és a Banda

Lehetne filozofálni, hogy mitől is ilyen erős ez a formáció…Ágitól? Nikolától? A Bandától? Igen: Ágitól, Nikolától és a Bandától!

21.00 Löszvarázs 3 - fényfestés

22.00 Calabar Circus - tűzzsonglőrök és fénytáncosok

22.30 löszfal: Mohammad Reza Mortazavi party (D)

Tombak művész, szólóban járja a világot, a jó energiákat keresi, majd a jó energiákat adja vissza páratlanul. Világklasszis!

23.00 fesztivál tábortűz XXL

24.00 Dresch Vonós Quartet – Dombos Wine Club

Vannak művészek, akiknek egyszerűen itt a helyük: Dresch Mihály ilyen. Sokadszorra hozza majd el azt a bizonyos túlpartot: népzene vagy jazz – mindegy is, a színtiszta muzsika határtalan!

Július 26. vasárnap – cirkusz és utcabál – Dombos Fest XX éves jubileuma alkalmából - Kishegyes

18.30 kisszínpad: Paár Julcsi – Kerekerdő – gyerek produkció

20.00 löszfal: Bazseva

A két évtized alatt nem volt olyan évünk, hogy népzene nélkül menjen le a fesztivál. Most sem lesz! Az egyik legjobb, legfrissebb formációról beszélünk, melynek tagjai meghatározó zenészei a mozgalomnak. És pimaszul fiatalok...

21.00 Löszvarázs 3 - fényfestés

21.30 löszfal-ON: Flock projekt – vertikális tánc élőzenére

Sok mindent láttunk, éreztünk a fesztivál 19 éve alatt, de hogy a löszfalon ilyen produkciót lehet bemutatni, azt álmunkban sem gondoltuk.

 

22.30 fesztiválzáró tábortűz

23.00 Dombos After: Fokos – Dombos Wine Club

 

DombosFest, Kishegyes, löszfal, Szabó Balázs triója, a Parno Graszt, Lajkó Félix, Volosi, Tom White & the Mad Circus, Novan Experiment, Gyémánt Bálint trió, Modern Art Orchestra, Besh o droM

 

 

Szólj hozzá!


Donald Trump az utolsó pillanatában elnöki kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

Donald Trump az utolsó pillanatában elnöki...

Ahogy arra egy kedves kommentelőnk emlékeztetett, Amerikában követ dobsz, rappert találsz, így a rapperek száma korrelál a bűnözőkével, így az,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Zenekar, előadó vagy? Van már bakelitlemezed? Most lesz!

A Bandcamp most minden egyes előadó számára elérhetővé tette, hogy saját, egyedi vinylje legyen – olvastuk a Kreatív.hu-n.

A könnyűzene is a magyar kultúra része

Erről mindenki bebizonyosodhat január 21-én, csütörtökön 11 órától, ugyanis ekkor indul a Magyar Kultúra Napja-stream, amelyen nem csak a tavalyi év könnyűzenét érintő fontos ügyeiről hallhatunk, de több élő minikoncert is lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek