A Dombos Fest programja is végleges

2020/07/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A DombosFest programja némileg változott, volt egy fontos időpontváltozás, itt vannak az új időpontok és a részletes program. Ahogy írták: "Lezárunk 20 évet... És elindítunk egy következő ciklust, melynek részleteiről semmit sem tudunk".

A Dombos Fest programja is végleges

A jubileumi 20. Dombosfest a palicsi nyári színpadon indul július 18-án Lajkó Félix két részes gálakoncertjével, ahol saját zenekarával és a lengyel VOLOSI-val egyaránt színpadra lépnek.

A palicsi nyári színpad ad otthont Berecz András és Csík János és a MEZZO estjének 21-én este, a Kossuth-díjas ének- és mesemondót a Dombos Wine Club is vendégül látja másnap Wertetics Szlobodán és barátai muzsikájának társaságában.

23-ától a hagyományos helyszínen, a kishegyesi löszfal ölelésében folytatódik a Dombos Fest, ahol egészen 26-án vasárnap estig válogatott koncertek és fellépők várják a közönséget.

A gyerekeket, családokat a Bábika játszóház és a BaHorka interaktív előadása várja, a Calabar Circus tűzzsonglőrökkel és gólyalábasokkal érkezik. A Dombos-hangulathoz hozzá tartozik a löszfal fényfestése és idén sem marad ki a löszfal-ON a Flock projekt vertikális tánca élőzenére, amely talán a Dombos-látvány legkülönlegesebbje. A Dombos Remix a pedig a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is, a Dombos After vendége a Fokos lesz.

A teljes program a feszt kommentjeivel kiegészítve:

Július 18. szombat 20.00 – Palics, szabadtéri színpad

Lajkó Félix Gálakoncert 2 részben

Lajkó Félix és Volosi – Lajkó Félix és zenekara

Az elmúlt 2 évtizedben szinte minden formációját láthatta, hallhatta a dombosi közönség, úgy is mondhatjuk meghatározta egy-egy év emlékezetét. Min Tanaka japán butho táncossal való fellépését 2003-ból még a mai napig emésztik sokan…citerás partyja viszont tökéletes szimbiózisban volt a löszfallal... Idén a fesztivál házhoz megy, Lajkó Félixszet palicsi környezetében élvezhetjük két aktuális felállásban, a lengyel Volosival, mellyel úgy a lengyel, mint a magyar Fonogram díjat is megkapták az év elején, majd saját zenekari repertoárral zárul majd az este!

Július 21. kedd 20.00 – Palics, szabadtéri színpad

Berecz András – Csík János & Mezzo

Mindkét előadó a magyar (nép)zenei élet meghatározó alakja. Berecz András az első Dombos Fest óta lepi meg nótával, mesével a délvidéki közönséget, Csík János pedig a népzenei határait feszegeti, hol tudatosan, hol véletlenül…hogy a Mezzóval merre tart, azt hallgassuk meg közösen!

Július 22 – Dombos Wine Club –XX szülinap

Mesél: Berecz András, muzsikál: Wertetics Szlobodán és barátai

A dombosi életérzés úgy van bezárva wine clubba, mint bor a palackba. XX éves szülinapra csak az jut be, aki időben helyet foglal.

Július 23 csütörtök – Kishegyes, Hegyalja utca

18.00 katlan: Mesés vendégváró: Bábika játszóház

18.30 kisszínpad: Bahorka: Vásárfia – interaktív gyerekelőadás

19.45 löszfal: Szabó Balázs triója

Magyarország egyik kiemelkedő, hamisítatlan előadója újra a löszfal tövében. Ha ismered azért, ha nem, akkor meg azért is itt a helyed!

21.30 löszfal: Parno Graszt

Páratlan hangulat, páratlan életérzés, pláne ha rávágnak a zongorára... márpedig rá fognak!

21.00 Löszvarázs 1 - fényfestés

23.30 Tábortűz

23.00 kisszínpad: Tom White & the Mad Circus

Vannak zenekarok melyeket visszavárunk a teljesítményük alapján. Ők a tavalyi évben alkottak maradandót. Reményeink szerint, idén is!

00.00 DJ – Dombos Wine Club

Július 24 péntek – Kishegyes, Hegyalja utca

15.00 Dombos Remix

18.00 katlan: Mesés vendégváró: Bábika játszóház

18.30 kisszínpad: Novan Experiment

Hogy a kísérleti, szabad zene nem vész el, hanem jelen van, azt többek között az Ő produkciójuk igazolja.

19.30 löszfal: Gyémánt Bálint trió

Mindig imádtuk a gitárosokat, pláne, ha gátlástalanok, őszinték és eredetiek. Gyémánt Bálint ilyen is…(eddig Harcsa Veronika partnereként láttuk-hallottuk)

21.00 színpad: Modern Art Orchestra

Régi adósságunkat rójuk le, már vagy 10 éve itt lett volna a helyük... Ha van zenei minőség és sokszínűség, akkor az a Fekete Kovács Kornél trombitás vezette nagyzenekar minden rezdülésében tetten érhető – nem véletlenül Európa-szerte elismert formációról van szó!

21.00 Löszvarázs 2 - fényfestés

22.30 színpad: Besh o droM

Balkan forever, Dombos forever... És ők is 20 éve kezdték – sokat változtak, de semmit sem változtak – évtizedes buli készül!

23.00 fesztivál tábortűz XXL

00.00 DJ - Dombos Wine Club

Július 25 szombat – Kishegyes, Hegyalja utca

15.00 Dombos Remix

18.30 Calabar Circus – gólyalábasok, ízisz-szárnyasok és más csepűrágók

19.00 kisszínpad: Ötödik évszak

Hogy milyen a jó világzene, azt ebben az új produkcióban megleljük. Friss, fiatalos, sanzonos, fütyülhető…Csoóri Sanyi – Sündi ezúttal is befolyásolja a world music hazai irányát, Womexen innen is túl…

20.30 löszfal: Herczku Ági és a Banda

Lehetne filozofálni, hogy mitől is ilyen erős ez a formáció…Ágitól? Nikolától? A Bandától? Igen: Ágitól, Nikolától és a Bandától!

21.00 Löszvarázs 3 - fényfestés

22.00 Calabar Circus - tűzzsonglőrök és fénytáncosok

22.30 löszfal: Mohammad Reza Mortazavi party (D)

Tombak művész, szólóban járja a világot, a jó energiákat keresi, majd a jó energiákat adja vissza páratlanul. Világklasszis!

23.00 fesztivál tábortűz XXL

24.00 Dresch Vonós Quartet – Dombos Wine Club

Vannak művészek, akiknek egyszerűen itt a helyük: Dresch Mihály ilyen. Sokadszorra hozza majd el azt a bizonyos túlpartot: népzene vagy jazz – mindegy is, a színtiszta muzsika határtalan!

Július 26. vasárnap – cirkusz és utcabál – Dombos Fest XX éves jubileuma alkalmából - Kishegyes

18.30 kisszínpad: Paár Julcsi – Kerekerdő – gyerek produkció

20.00 löszfal: Bazseva

A két évtized alatt nem volt olyan évünk, hogy népzene nélkül menjen le a fesztivál. Most sem lesz! Az egyik legjobb, legfrissebb formációról beszélünk, melynek tagjai meghatározó zenészei a mozgalomnak. És pimaszul fiatalok...

21.00 Löszvarázs 3 - fényfestés

21.30 löszfal-ON: Flock projekt – vertikális tánc élőzenére

Sok mindent láttunk, éreztünk a fesztivál 19 éve alatt, de hogy a löszfalon ilyen produkciót lehet bemutatni, azt álmunkban sem gondoltuk.

 

22.30 fesztiválzáró tábortűz

23.00 Dombos After: Fokos – Dombos Wine Club

 

DombosFest, Kishegyes, löszfal, Szabó Balázs triója, a Parno Graszt, Lajkó Félix, Volosi, Tom White & the Mad Circus, Novan Experiment, Gyémánt Bálint trió, Modern Art Orchestra, Besh o droM

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek