A fesztiválszervezők rémálma vált valóra a Leedsen

2019/08/27  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

A BBC értesülései szerint túladagolás miatt hunyt el egy 17 éves fesztiválozó 2 napja kora hajnalban a Leeds fesztiválon.

Fotó: Leeds Fesztivál

A West Yorkshire Rendőrség beszámolója szerint a tinédzser kb. hajnali 3.40-kor hunyt el a Bramham Park Site-nál. Egy 17 éves fiút letartóztattak drogterjesztés gyanújával, jelenleg is rendőri őrizetben van.

“Őszinte részvétünk az elhunyt lány a családjának” – nyilatkozta Matt Davison felügyelő.

A fesztiválon dolgozó rendőrök parancsnoka elárulta, hogy a halál pontos okát még nem sikerült meghatározni, de úgy tűnik, hogy a lány többféle drogot is fogyasztott azon az éjszakán.

A Leeds Fesztivál Rendőrség Twitter oldalán figyelmezteti a fesztiválozókat, hogy néhány, a fesztiválon talált drogban háromszor annyi hatóanyag is található, mint a “normál” felnőtt dózis, tehát akár egy szem tabletta (vagy egy egység por, attól függ) is halálos lehet.

“Az, hogy mélységesen le vagyunk sújtva, nem kifejezés” – szólalt meg Melvin Benn, a Festival Republic szóvivője.“ A West Yorkshire Rendőrség dolgozik azon, hogy felkutassa, kik vehettek az adott kábítószerből, és mi is közreműködünk, ahogy eddig is tettük.”

A szóvivő ezzel folytatta:

“Szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden résztvevőt figyelmeztessek a Reading and Leeds Fesztiválon: nincs biztonságos módja annak, hogy tiltott drogokat fogyasszatok: nem létezik biztonságos tiltott drog.”

A Leeds Fesztivál péntektől vasárnapig tartott, és a fellépők listájában olyan – ismerős – nevek voltak, mint a:

A cikk forrása

Leeds fesztivál, drog, túladagolás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek