A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2018/09/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

2019. június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

Az 1969-ben megalakult Gesarol együttes az Országos Rendező Iroda nyomására változtatott nevet 1973-ban, amikortól P.Mobil néven játszottak, így jön ki  az 50 év.

A régiót lassan kinövő rendezvény egyik fő attrakciója egy aranylakodalom lesz – na, ilyet azért viszonylag ritkán láthatunk egy rockbuliban. A "menyegző" a 2019-ben 50 éves P.Mobil zenekar jubileumi buliját takarja.

A fesztivál szervezői az egyik napot ennek a rendhagyó alkalomnak szentelik, és itt tartják meg A P.Mobilosok nemzetközi éves találkozóját is ahol a Mobil az ünnepelt és a zenekar is egyben.

"Mindig aktív voltam, még betegen is. 2014 és 2016 között két és fél éven át komoly kezelésre szorultam, öt műtétem volt és tizenhat kemoterápiám, de a kórházból is szerveztem a fellépéseket, szövegeket írtam, és amikor már lábra tudtam állni, kiszöktem a P. Mobil pesti bulijaira" – mondta Schuster Lóránt az MTI-nek.

A P. Mobil napokban technikailag korszerűsített formában kijött vinyllemeze, az Ez az élet, Babolcsai néni! a csapat harmadik bakelitalbuma az elmúlt három évben, a Honfoglalás-szvit szimfonikus változata és Az első nagylemez után (valamennyi a GrundRecords gondozásában jelent meg). A Tunyogi Péter énekessel felvett Ez az élet, Babolcsai néni! 25 évvel ezelőtt az együttes visszatérő anyaga volt, miután 1985-ben leálltak és csaknem tíz évre felfüggesztették működésüket.

"A tizenkét dalt tartalmazó korong jellegzetes P. Mobil-anyag, sikerült jó nótákat írni. Az alap lényegében már 1985-ben megvolt, csakhogy a P. Mobil közben leállt. A számokat nyolc és fél évvel később átírtuk, átszerkesztettük, ám 1994-re megszűnt Magyarországon a bakelitlemez-gyártás, így akkor csak CD-n és audiokazettán jelent meg, vinylen most először érhető el" – fejtette ki a zenekarvezető.

A borítófotón a tavaly elhunyt kiváló képzőművész, Viszt György alkotása látható, a belső tasak egyik oldalán a dalszövegek olvashatóak, a másikon pedig egy fotó, amelyen Schuster a zenekar tagjait ássa bele a földbe, hogy csak a fejük látszik ki. A fénykép elkészültekor, 1985-ben még Donászy Tibor volt a dobos, 1994-ben viszont már Mareczky István, így az ő fejét illesztették elődje helyére.

Schuster Lóránt a vinyl megjelenése kapcsán megjegyezte: miközben a formátum újra hódít világszerte, fontos, hogy bakeliten is kiadják azokat a P. Mobil-anyagokat, amelyeket annak idején nem lehetett. Hozzáfűzte: arra törekszik, hogy valamennyi P. Mobil-stúdiólemez elérhető legyen vinylen is. Ami még hiányzik, az a Kutyából szalonna (1998), a Mobileum (2009), a Farkasok völgye - Kárpát-medence (2014), valamint a legutóbbi, a Csoda történt (2017) – utóbbi vinyl megjelenése már formálódik.

Az Ukk&Roll további fellépői itt.

Ukk&Roll, rockfesztivál, P.Mobil, aranylakodalom, jubileum

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek