A soul zene koronázatlan olasz királya az Örvényeshegy Piknikre látogat

2019/03/15  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

A tavalyi nagy sikerű debütálás után idén májusban is lesz Örvényeshegy Piknik Zalacsányban, ahol a külföldi sztárvendég ezúttal a Mario Biondi lesz.

Fotó: www.tvm.com.mt

Zalacsány-Örvényeshegy egy gyönyörű, eldugott szeglete az országnak, ahol a hazai kulturális élet legjobbjaival találkozhatnak a piknikezők. Az irodalmi programokat madárcsicsergés színesíti, a színházi előadások varázslatos háttere az erdő, a gyerekprogramokat a friss levegő fűszerezi és a természet szépségével összhangban szólnak a koncertek.

Az Örvényeshegy Piknik lenyűgöző, erdőszéli színpadai idén is összművészeti hétvégére hívják a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit. Május 24. és 26. között koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők.

A szicíliai születésű Mario Biondi jellegzetes, mély és érzéki hangjával lopta be magát a jazz és soul rajongók szívébe. A sármos óriásként is nevezett olasz énekes This Is What You Are című dalával került fel a slágerlistákra, sikere azóta töretlen, többszörös platinalemezes előadó, rajongótábora egyre nő. Május 24-én 20:00-tól a zalai dombok között varázsolja majd el a hazai közönséget.

Május vége hagyományosan gyereknappal zárul, amit természetesen a Piknik szervezői sem hagyhattak figyelmen kívül. A kicsiket játszóház, kézműves foglalkozások, népi játékok és körhinta várja. Varró Dániel és Molnár György játékos előadásain szórakozhatnak, fellép Malek Andi és az Eszement Meseband, gyereknapi koncertet ad a Kaláka.

Ha koncertekről van szó, természetesen hazai kedvencekkel is találkozhatunk majd, hisz fellép új albumával Lovasi András, a szintén új koronggal jelentkező Bagossy Brothers Company, de ott lesz Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pion István, Boggie, Áron András “Apey”, a Dynamite Dudes, Rutkai Bori Banda, Huzella Péter, Bíró Eszter, Nyáry Krisztián és Király Erika, Papaver Cousins, Beck Zoli és Háy János, Gruntig Pigs, Varró Dániel és Molnár György, Malek Andi és az Eszement Meseband, Kaláka, Szilárd Piano Projekt, Pindroch Csaba, és a A Kutya Vacsorája is.

Örvényeshegy Piknik, fesztivál, koncert, 2019, Mario Biondi, Lovasi András, Bagossy Brothers Company, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Beck Zoli, Háy János, Kaláka, Varró Dániel, A kutya Vacsorája, Pindroch Csaba, Malek Andi, Eszement Meseband

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek