Bazi nagy utcafesztivált rendeznek márciusban – Új-Zélandon

2021/02/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az ingyenes fesztivált CubaDupa-nak hívják, és hagyományosan mindig március utolsó hétvégéjén rendezik meg Wellingtonban. A Cuba nem igazán a stílusra utal: így hívják az utcát, amelyben hömpölyögni fognak az emberek. Állítólag mintegy százezer...A CubaDupa Wellington egzotikus, büszke és kreatív kultúráját ünnepli, ígéretük szerint hangosabban, mint valaha, kárpótlásul a tavaly elmaradt buliért.

Bazi nagy utcafesztivált rendeznek márciusban – Új-Zélandon

Végigpörgettünk pár kapcsolódó FB-oldalt és cikket: EGYIKBEN SEM emlegetik a covidot. De tényleg. Mintha nem is létezne. A Rockbook, ahol rábukkantunk az alaphírre, azt írja: semmiféle korlátozások nem lesznek: távolságtartás és maszkok nélkül rendezik meg a fesztivált. Forrást nem jelölnek meg, de biztos igaz – ezeket a programokat ugyanis egyszerűen nem lehet másképpen megrendezni.

Az egészet úgy képzeljétek el, mint a Sziget fesztivált, csak egyetlen utcában és a környékén. Lesznek koncertek, utcaszínházi előadások, sétáló zenekarok, közös tánc, cirkuszok, képzőművészeti produkciók, performanszok, streetfood – egy elképesztően színes kavalkádja a művészeteknek és az élvezeteknek, amihez a résztvevők is csatlakozhatnak: a feszt arra biztat mindenkit, hogy öltözzenek színesen, viseljenek jelmezt, fessék ki az arcukat, ahogy azt egy fesztiválon kell...

A zenei színpadot Valhallának hívják, ami eredetileg az elesett harcosok csarnoka a skandináv mitológiában, ahol a hősök az istenekkel bandázhatnak – itt feltehetően az utóbbiról van szó, hiszen nem egy zombifesztiválról beszélünk.

Jess B, Aotearoa (Új-Zéland maori neve) hiphopkirálynője szombaton lép fel a CubaDupa színpadán. De ott lesz a fesztiválon a NZ-on élő amerikai színésznő és dalszerző, Chantal Claret – aki a Netflix „Love” című sikersorozatában látható –, a Morningwood együttes énekesnőjeként.  A neves francia énekes-dalszerző, Franck Monnet pedig az első új-zélandi fesztiválelőadásával tiszteli CubaDupát.

A mintegy 1700 zenei és egyéb művészeti előadó között itt lehet keresgélni.

A kreatív megoldásokra példa, hogy Wellington kedvenc zenei kollektívája, az Eyegum összefogott a Hotel Bristollal, és egész hétvégén zenélnek majd ott több mint 13 zenekarral, olyanokkal, mint a French for Rabbits, a Grawlixes, a HUMMUCIDE, a Bored Housewives Club, a Dartz, a Spectre Collective és a Goya.

A rikító sárga irigység az, amit érzünk :)

Főleg, ha megnézzük ezt a rövidke videót is:

 

 

 

CubaDupa, fesztivál, Új-Zéland

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek