Budapestre érkezik a zenekar, amelynek producere Manu Chao volt

2021/12/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2022 tavaszán Liraz, Amadou & Mariam, a BOI AKIH és António Zambujo is Magyarországra jön – végre újra eredeti formájában, sőt, kibővült programmal rendezik meg a Budapest Ritmo-t.

Budapestre érkezik a zenekar, amelynek producere Manu Chao

Április 7–10. között ismét kinyílik a világ, és három napra Budapest lesz a világzene fővárosa három helyszínnel: az Akvárium Klubbal, Szimpla Kerttel és a Toldi Mozival. A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megrendezett fesztivál idén showcase-nappal, megismételhetetlen koncertekkel, konferencia- és networking programokkal, valamint filmszekcióval várja a közönséget.

Az izraeli Liraz perzsa gyökerekből táplálkozó zenét hoz Budapestre: a világzene fiatal (és egyébként színésznőként is kiemelkedően tehetséges) sztárja a modern, mégis ősi közel-keleti hagyományokra építő dallamairól ismert – de különleges színpadi jelenléte miatt is kihagyhatatlan élményt ígér.



Amadou & Mariam (képünkön) 35 éve alkotnak és zenélnek együtt, játszottak már a U2 és a Coldplay mellett is, lemezeik producere Manu Chao volt. Mali fővárosának, Bamakónak jellegzetes zenei kavalkádját idézik meg, felvillanyozó örömzenéjükre lehetetlen nem táncolni.



António Zambujo a portugál fado ma élő legnagyobb férfiénekese. A mézédes hangjáról ismert művész a brazil bossa nova és cante alentejano, a dél-portugál dalkincs bűvöletében nőtt fel. A Budapest Ritmo színpadán a ritkán látható szólóprodukciójával lép fel.



A fúziós jazzt játszó BOI AKIH elegáns zenéje a magyar Kis Dodó furulyajátékával és indonéz, holland, guineai társaival teljes. A kvartett zenéje, szövegei az Indiai-óceán hangjaiból, a holland jazz és az afrikai hárfa, a kora házasításából áll össze – egyedi és felejthetetlen hangzásuk mély nyugalmat, napfényes örömet közvetít.




Az előző évek mintájára a Budapest Ritmo bemutatkozási lehetőséget kínál feltörekvő zenekarok számára is. Az ingyenesen látogatható showcase-nap a Szimpla Kertben lesz április 7-én, ahol hat, nemzetközi zsűri által kiválasztott zenekar lép majd fel. A zenekarok a showcase-pályázatra január 14-ig jelentkezhetnek.

A következő hetekben folyamatosan jelentjük be a Budapest Ritmo további 2022-es fellépőit.

Budapest Ritmo, világzene, fesztivál, Liraz, Amadou & Mariam, a BOI AKIH, António Zambujo

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek