Bazi nagy örmény buli a szentendrei Skanzenben

Örmények Erdélyben címmel az örmény kultúra és gasztronómia kerül fókuszba a szentendrei Skanzen Erdély tájegységében augusztus 12-én. A látogatók betekintést nyerhetnek az Erdélybe települt örménység szokásaiba, ízvilágába, táncaiba, zenéjébe és az örmény emberek életébe.

Fotó: Szentendrei Skanzen
Kubai rockslágerek, olasz rezesbanda, ciprusi partivilág  – Budapest Ritmo 2023

Kubai rockslágerek, olasz rezesbanda, ciprusi partivilág – Budapest Ritmo 2023

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest, Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra vagy a Mazaher is koncertet ad az idei Budapest Ritmón április 12-től 15-ig. A Bartók Tavasz keretében megvalósuló fesztiválon az élő zenei fellépések mellett filmvetítések is...
 
Négy ország, öt nap, tíz zenekar - világzenei fesztivállal zárja az évadot a KOBUCI

Négy ország, öt nap, tíz zenekar – világzenei fesztivállal zárja az évadot a KOBUCI

Október 4. és 8. között kerül ismét megrendezésére a világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín tematikus fesztiválja, a IV. Óbudai Világzenei Hét. Régi ismerősökkel, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közreműködésével, a peremműfaj ünnepével köszön el...
 
 
 Nosztalgiázás helyett izgalmas utazás: Góbé 15 a Müpában

Nosztalgiázás helyett izgalmas utazás: Góbé 15 a Müpában

Az első lemeztől az utolsóig bejárják az eddigi munkásságunkat, új dallal is készülnek és sosem vagy ritkán hallott hangszerelésben is megszólaltatják dalaikat október 5-én, a Müpában.
 
Fotó: Sziget, Global Village, 2019.

Global Village – a Világzenei Nagyszínpad kistesója a Szigeten

Ha emlékeztek, kezdetben "ott, hátul" volt a világzene nagyszínpada, ahová érdemes volt minden este kigyalogolni, aztán közelebb jött a centrumhoz és egy kicsit kisebb lett, majd 19 év után 2018-ban ugyan teljesen megszűnt, de a műfajt nem száműzték a Szigetről.
 
Zenélő képeslap – személyes üzenettel: tíz év után új Meszecsinka-album

Zenélő képeslap – személyes üzenettel: tíz év után új Meszecsinka-album

Tíz évvel az első album után jelenik meg a Meszecsinka hatodik lemeze. Az Árnyék című lemez kiadója az ismert német CPL/Nordic Records, amelyet már több éve a világ tíz legjobb kiadója közé sorol a WOMEX toplistája.
 
Fotók: Kobuci Kert

Esélyt adni a finomabb zenei világoknak – a KOBUCI Kert tizennegyedik évada

Jazz, blues és világzene – a tizennegyedik évadban is a minőségi élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett az óbudai KOBUCI Kert. Az új szezonról és a peremműfajok kultúraformáló erejéről beszélgettünk Nagy Krisztiánnal, a Kert menedzsmentjének egyik tagjával.
 
 
Az Odd ID pszichedelikus folkja Szilágyi Fanni rendezésében egy igazi belvárosi dzsungelben talált otthonra

Fél tucat jó érv a Budapest Ritmo fesztivál mellett

2022. április 7–10. között vár a Budapest Ritmo: a Szimpla Kertben, az Akvárium Klubban és a Toldi Moziban fedezheted fel új kedvenceidet. Meg is indokoljuk, miért válaszd ezt a programot!
 
Megvan a teljes Budapest Ritmo lineup

Esténként afterparty – megvan a Budapest Ritmo teljes programja

A Budapest Ritmo 2022-es headlinerei olyan világsztárok, mint Liraz (IL), António Zambujo (PT), Amadou & Mariam (ML) vagy a Random Trip, különleges felállásban. A nagy nevek mellett a showcase-színpadon ígéretes fiatal tehetségek ingyenes koncertjei várnak.
 
Fotó: Dead Can Dance/FB

A legutóbbi albumáról csak egyetlen számot fog játszani Dead Can Dance

A kultikus világzenei csapat áprilisban kezdi európai turnéját, amely május 8-án érinti a Budapest Sportarénát. Mint Brendan Perry az MTI-nek elmondta, a turnéra minden dalhoz új hangszerelést készített.
 
Zenekarok figyelem: pályázatot írtak ki zenés kisfilmek készítésére!

Zenekarok figyelem: pályázatot írtak ki zenés kisfilmek készítésére!

A térség kiemelkedő világzenei showcase-fesztiválján, a Budapest Ritmo-n (2022. április 7–10.) nagykoncertek keretében, showcase-színpadon és idén először filmprogramban is megmutathatják magukat a világzene legizgalmasabb zenészei.
 
Budapestre érkezik a zenekar, amelynek producere Manu Chao

Budapestre érkezik a zenekar, amelynek producere Manu Chao volt

2022 tavaszán Liraz, Amadou & Mariam, a BOI AKIH és António Zambujo is Magyarországra jön – végre újra eredeti formájában, sőt, kibővült programmal rendezik meg a Budapest Ritmo-t.
 
Jön a Huun Huur Tu a Fonóba

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor és a Cimbalom Brothers is szerepel a programban, valamint koncertet ad a 10 éves a Folkembassy is.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek