Dunától keletre a legnagyobb: a Campus Fesztivál külföldi headlinerei

2022/03/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Két év után – ez az idei nyári fesztiválok közös nevezője, és az, hogy mindenki megpróbál igazán nagy külföldi neveket hozni a színpadokra. A debreceni Campus Fesztivál kilenc élő zenei színpaddal, hat további zenés-táncos helyszínen sokszínű könnyűzenei programmal, továbbá változatos kulturális-művészeti aktivitásokkal, szabadidős lehetőségekkel és élményekkel várja látogatóit

Fotó: Campus Fesztivál

Bár már 2021-ben is voltak nyári fesztiválok, külföldieket még igen nehéz volt szerződtetni a pandémiás időszakban. Egy campusos fellépőről már tudtunk, meg is írtuk, hogy a Toy Dolls kétszer is tiszteletét teszi a nyáron hazánkban, az egyik a debreceni fellépésük lesz.

Az első négy nemzetközi produkció nevét is közöltük már, az angol punkveteránokon kívül júliusban már biztos, hogy ott lesz a fesztiválon a holland sztárlemezlovas Tiësto, a különleges norvég popcsillag AURORA és a holland funk-etnojazz csapat, a Jungle by Night.

Mellettük újonnan mutatjuk be a svéd Zara Larssont, a pénteki nap headlinerét – a popdíva legnagyobb slágere, a már jóval 1 milliárd meghallgatás fölött jár -,

valamint a Magyarországon kirobbanóan népszerű angol Chase & Status duót, akik a drum’n’bass, a dubstep és a basszusokkal gazdagon dúsított elektronika világából gyúrják össze dalaikat. legújabb videójuk egy hete jött ki:

Új színfolt lesz még a felhozatalban a brit Sigala, azaz Bruce Fielder, aki sorra gyártja a táncparkettdöngető dalokat, többek között olyanokkal együttműködve, mint John Newman, Craig David vagy Paloma Faith.

További külföldi fellépők: Christian Löffler, Deez Nuts, Charlotte OC.

Természetesen mindemellett idén is több mint 200 magyar előadót lát vendégül a Campus, amely mára az egyetlen olyan nagyfesztivál, amely önálló színpadot dedikál a rockzenének és a már említett külföldi nevek mellett több mint 30 prominens hazai rock/punk/metal előadónak biztosít fellépési lehetőséget (metálvilla emoji háromszor).

A felhozatalban helyet kapnak a legnépszerűbb, sokezres tömeget vonzó zenekarok mellett a feltörekvő tehetségek is. A legfrissebb generáció igényeire reagálva idén önálló színpadot kap a hiphop, a rap és a trap; valamint újdonságként egy egészen különleges atmoszférájú, az underground elektronikus zenék kedvelőit kiszolgáló programhelyszín indul el a Nagyerdő fái között, a helyben méltán elismert Forest Bump szervezőcsapattal közösen.

A részletes napi programbontás 2022. március 30-ától elérhető a fesztivál honlapján és közösségi média oldalain.

 

 

Campus 2022, The Toy Dolls, Tiësto, AURORA, Jungle by Night, rockzene

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek