Dunától keletre a legnagyobb: a Campus Fesztivál külföldi headlinerei

2022/03/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Két év után – ez az idei nyári fesztiválok közös nevezője, és az, hogy mindenki megpróbál igazán nagy külföldi neveket hozni a színpadokra. A debreceni Campus Fesztivál kilenc élő zenei színpaddal, hat további zenés-táncos helyszínen sokszínű könnyűzenei programmal, továbbá változatos kulturális-művészeti aktivitásokkal, szabadidős lehetőségekkel és élményekkel várja látogatóit

Fotó: Campus Fesztivál

Bár már 2021-ben is voltak nyári fesztiválok, külföldieket még igen nehéz volt szerződtetni a pandémiás időszakban. Egy campusos fellépőről már tudtunk, meg is írtuk, hogy a Toy Dolls kétszer is tiszteletét teszi a nyáron hazánkban, az egyik a debreceni fellépésük lesz.

Az első négy nemzetközi produkció nevét is közöltük már, az angol punkveteránokon kívül júliusban már biztos, hogy ott lesz a fesztiválon a holland sztárlemezlovas Tiësto, a különleges norvég popcsillag AURORA és a holland funk-etnojazz csapat, a Jungle by Night.

Mellettük újonnan mutatjuk be a svéd Zara Larssont, a pénteki nap headlinerét – a popdíva legnagyobb slágere, a már jóval 1 milliárd meghallgatás fölött jár -,

valamint a Magyarországon kirobbanóan népszerű angol Chase & Status duót, akik a drum’n’bass, a dubstep és a basszusokkal gazdagon dúsított elektronika világából gyúrják össze dalaikat. legújabb videójuk egy hete jött ki:

Új színfolt lesz még a felhozatalban a brit Sigala, azaz Bruce Fielder, aki sorra gyártja a táncparkettdöngető dalokat, többek között olyanokkal együttműködve, mint John Newman, Craig David vagy Paloma Faith.

További külföldi fellépők: Christian Löffler, Deez Nuts, Charlotte OC.

Természetesen mindemellett idén is több mint 200 magyar előadót lát vendégül a Campus, amely mára az egyetlen olyan nagyfesztivál, amely önálló színpadot dedikál a rockzenének és a már említett külföldi nevek mellett több mint 30 prominens hazai rock/punk/metal előadónak biztosít fellépési lehetőséget (metálvilla emoji háromszor).

A felhozatalban helyet kapnak a legnépszerűbb, sokezres tömeget vonzó zenekarok mellett a feltörekvő tehetségek is. A legfrissebb generáció igényeire reagálva idén önálló színpadot kap a hiphop, a rap és a trap; valamint újdonságként egy egészen különleges atmoszférájú, az underground elektronikus zenék kedvelőit kiszolgáló programhelyszín indul el a Nagyerdő fái között, a helyben méltán elismert Forest Bump szervezőcsapattal közösen.

A részletes napi programbontás 2022. március 30-ától elérhető a fesztivál honlapján és közösségi média oldalain.

 

 

Campus 2022, The Toy Dolls, Tiësto, AURORA, Jungle by Night, rockzene

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest