Dunától keletre a legnagyobb: a Campus Fesztivál külföldi headlinerei

2022/03/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Két év után – ez az idei nyári fesztiválok közös nevezője, és az, hogy mindenki megpróbál igazán nagy külföldi neveket hozni a színpadokra. A debreceni Campus Fesztivál kilenc élő zenei színpaddal, hat további zenés-táncos helyszínen sokszínű könnyűzenei programmal, továbbá változatos kulturális-művészeti aktivitásokkal, szabadidős lehetőségekkel és élményekkel várja látogatóit

Fotó: Campus Fesztivál

Bár már 2021-ben is voltak nyári fesztiválok, külföldieket még igen nehéz volt szerződtetni a pandémiás időszakban. Egy campusos fellépőről már tudtunk, meg is írtuk, hogy a Toy Dolls kétszer is tiszteletét teszi a nyáron hazánkban, az egyik a debreceni fellépésük lesz.

Az első négy nemzetközi produkció nevét is közöltük már, az angol punkveteránokon kívül júliusban már biztos, hogy ott lesz a fesztiválon a holland sztárlemezlovas Tiësto, a különleges norvég popcsillag AURORA és a holland funk-etnojazz csapat, a Jungle by Night.

Mellettük újonnan mutatjuk be a svéd Zara Larssont, a pénteki nap headlinerét – a popdíva legnagyobb slágere, a már jóval 1 milliárd meghallgatás fölött jár -,

valamint a Magyarországon kirobbanóan népszerű angol Chase & Status duót, akik a drum’n’bass, a dubstep és a basszusokkal gazdagon dúsított elektronika világából gyúrják össze dalaikat. legújabb videójuk egy hete jött ki:

Új színfolt lesz még a felhozatalban a brit Sigala, azaz Bruce Fielder, aki sorra gyártja a táncparkettdöngető dalokat, többek között olyanokkal együttműködve, mint John Newman, Craig David vagy Paloma Faith.

További külföldi fellépők: Christian Löffler, Deez Nuts, Charlotte OC.

Természetesen mindemellett idén is több mint 200 magyar előadót lát vendégül a Campus, amely mára az egyetlen olyan nagyfesztivál, amely önálló színpadot dedikál a rockzenének és a már említett külföldi nevek mellett több mint 30 prominens hazai rock/punk/metal előadónak biztosít fellépési lehetőséget (metálvilla emoji háromszor).

A felhozatalban helyet kapnak a legnépszerűbb, sokezres tömeget vonzó zenekarok mellett a feltörekvő tehetségek is. A legfrissebb generáció igényeire reagálva idén önálló színpadot kap a hiphop, a rap és a trap; valamint újdonságként egy egészen különleges atmoszférájú, az underground elektronikus zenék kedvelőit kiszolgáló programhelyszín indul el a Nagyerdő fái között, a helyben méltán elismert Forest Bump szervezőcsapattal közösen.

A részletes napi programbontás 2022. március 30-ától elérhető a fesztivál honlapján és közösségi média oldalain.

 

 

Campus 2022, The Toy Dolls, Tiësto, AURORA, Jungle by Night, rockzene

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek