Először lépnek fel külföldi zenekarok a csütörtökön kezdődő Waldorfeszten

2022/06/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A Dunakanyar csodás környezetében zajló Waldorfesztet a fesztiválozók a fellépőkkel, az önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozták létre. Az idei rendezvényen először lép fel külföldi zenekar, mindkettő a világzenei színtérről: szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra tér vissza – májusban a Várkert Bazárban koncerteztek –, vasárnap a chilei Newen Afrobeat adja első magyarországi koncertjét.

Először lép fel külföldi zenekar a csütörtökön kezdődő Waldorfeszten
Ha szeretnél jó társaságban letekerni a fesztiválra,  akkor csodás duna-parti útvonalon, kényelmes 3 óra alatt pont odaérhetsz az első koncertekre. Találkozó: június 23. csütörtök, 15:00 Jászai Mari tér, szökőkút.

Színpadra lép még mások mellett Deva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly, a Csángálló, a Duckshell, a Méhek, az Óperentzia, a Korai Electric vagy a Freakin' Disco.

A Waldorfeszt mindenki számára nyitott. A szervezők célja egy olyan kulturális tér megteremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben. A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb művészeti közösségek alkotják.

A szervezői csapat magja a Waldorf óvoda óta, vagyis 25 éve ismeri egymást, az első Waldorfeszt 2010-ben volt. Az évek során csatlakoztak hozzájuk mások is, de a cél az, hogy a Waldorfban kapott értékeket beépítsék a gyakorlatba.

A zenei programok mellett számos civil program, workshopok, kézműves foglalkozások, előadások és beszélgetések várják a fesztiválozókat, egész napos elfoglaltságot kínálva.

A teljes program a www.waldorfeszt.hu oldalon olvasható.

Waldorfeszt, Zebegény, Gipsy balKan Orchestra, Newen Afrobeat

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek