Európa-nap: ingyenes fesztivál május 8-án a Szabadság téren

2022/04/16  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Európa-napi fesztivált rendeznek ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, futóversennyel május 8-án a fővárosi Szabadság téren.

Európa-nap: ingyenes fesztivál május 8-án a Szabadság téren

Az Európa-nap és az évforduló alkalmából szervezett egész napos eseményen fellép a Kaláka együttes, a Mrs Columbo, Kovácsovics Fruzsina és a Biebers, a koncerteket a Kiscsillag műsora zárja.

A fesztivál az elmúlt két évben a járvány miatt online zajlott. Most lesznek gyerekprogramok, interaktív játék, gyerekjóga, közönség elé lép az Ákom-bákom bábcsoport. Megrendezik a hagyományos futóversenyt is az uniós beruházásokat megjelenítő 18 év -18 km elnevezésű akadálymentes, belvárosi megmérettetésen.

Az Európa-napon hangsúlyosan megjelennek az Európai Unió alapvető értékei: béke, egység és szolidaritás. A fesztivált rendező Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritást is kifejezi. Több, menekülteket segítő szervezet is kitelepül a rendezvényre.

"Az Európa-nap üzenete az európai béke, szolidaritás és az összetartozás. Most, az Ukrajna elleni háború idején különösen fontos, hogy valamennyien kiálljunk ezekért az értékekért, és nyitott szívvel forduljunk a menekülők felé" – fogalmazott a közleményben Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője.

 "Az elmúlt hetven évben a kontinens nagy részén az európai integrációnak köszönhetően vert gyökeret a béke. A legjobb válasz, amit a szomszédunkban zajló háborúra adhatunk, az, ha egységesen kiállunk az európai gondolat és az európai értékek mellett, miközben szolidaritást vállalunk és támogatást nyújtunk Ukrajnának" - tette hozzá Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője.

Részletes program:
Nagyszínpad
9:30 futóverseny bemelegítés
10:00 futóverseny rajt
11:30 futóverseny nyújtás
12:30 köszöntők, megnyitó, a futóverseny eredményhirdetése
14:00 Mrs Columbo
15:00 kvíz
16:15 The Biebers
18:30 Kiscsillag
Pódiumszínpad – gyerekprogramok
10:30 Kaláka koncert
13:00 Adnijóga: gyerekjóga
15:15 Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje
17:30 Ákom-Bákom bábcsoport: Egyszer volt… az aranyszóló pintyőke

 

Európa-nap, fesztivál, ingyenes, Szabadság tér

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek