Menopauza 1170x180

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

2024/06/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Ezúttal is az Érsekkert lesz a hagyományosan a folk műfaj színes palettáját felvonultató seregszemle fő helyszíne. A Kalákán kívül fellép többek között itt majd Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Kacsó Hangával kiegészülő Muzsikás, Szalonna és Bandája, Malek Andrea, Szirtes Edina Mókus és zenekara, a Rutkai Bori Banda valamint a Kerekes Band.

A fesztiválnyitó verskoncertnek a Gárdonyi Géza Színház ad otthont június 27-én este. A "Hangol már a zenekar" című előadáson a Kaláka mellett fellép a Szélkiáltó és a Miskolci Szimfonikus zenekar is.

Másnap ugyancsak külső helyszínen, az egri Uránia moziban közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen láthatják az érdeklődők a Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című filmet, melyet fotókiállítás-megnyitó előz meg és zenés városi séta követ.

A Bródy Sándor Könyvtár ezt követően "Kaláka versnyomozók a nagypréposti palotában" címmel rendez kísérőprogramot, míg június 29-én a Fájdalmas Anya Plébániatemplomban tartják a Lackfi János költővel közösen készített albumukat bemutató, Itt járt a Földön című előadást.

A részletes programbontás itt.

 



Kaláka, fesztivál, Eger

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek