Menopauza 1170x180

Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve: Paul McCartney

2019/11/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A 2020-as Glastonbury Fesztivál bérleteinek első pakkjait október 3-án, csütörtökön 18 órakor tolták ki a netre, s mindössze 27 perc alatt elfogytak, de a "sima" jegyek árusítása is 2 perccel rávert a tavalyi rekordra: 34 perc alatt fogyott el mind. és úgy, hogy akkor még egyetlen fellépő nevét nem tudták a jegyvásárlók, csak pörögtek a nevek a neten...

Itt a Glastonbury fesztivál első nagy neve: Paul McCartney

Paul McCartney, Fleetwood Mac, Foals, Elton John, Wolf Alice, Supergrass, Green Day, Fall Out Boy, Weezer,Taylor Swift... – ezeket lehetett hallani, de mivel tavaly ilyenkor az is elterjedt, hogy összeáll a Led Zeppelin a fesztiválra, aztán mégsem, csak laza találgatásoknak tűntek.

Mára az derült ki, hogy rögtön az első telitalálat: Paul McCartney jövőre fellép a Glastonbury fesztiválon – s ezt a szervezők hétfőn meg is erősítették a BBC-nek.

A hajdani Beatles-tag június 27-én, egy héttel 78. születésnapja előtt lép a Pyramid elnevezésű nagyszínpadra. Utoljára 2004-ben játszott a legendás fesztiválon, a szervezők régóta szeretnék újra a fellépők között látni. De ami még fontosabb a zenész életében: noha több mint 3000 koncerten lépett fel, a Glastonbury volt az első fesztiválja.

2020-ban lesz a Glastonbury fesztivál ötvenéves. "Tényleg senki sincs, akik jobban akartunk volna az ötvenedik évfordulóra" – mondta Emily Eavis társszervező. "Paul McCartney jövőre visszatér a Pyramid színpadra, egy álmunk válik valóra ezzel" – tette hozzá.

Szeptemberben McCartney a BBC Radio 2 nevű csatornáján elejtette, hogy a fellépés "távoli lehetőséggé kezd válni". "A gyerekeim mondogatják: apa, beszélnünk kell Glastonburyről... Azt hiszem, tudom, mire gondolnak. Jó rég játszottunk ott, lehet, hogy itt az ideje visszatérni. Nem tudom. Néhány dolgot a helyére kell tennem" – mondta a műsorvezetőnek.

McCartney utolsó Glastonbury-fellépését nagy esők előzték meg, a rajongók bőrig áztak, ám így is óriási ovációval üdvözölték, amikor a színpadra lépett. Sir Paul a nagy négyes legnagyobb slágereiből két és fél órás koncertet adott.

 

A Glastonbury Fesztiválra jegyet venni? Csak városi legenda...

 

A Beatles soha sem létezett, Eminem pedig egy robot

 

Mindig is ilyen hippibuszra vágytál!


   

Glastonbury, fesztivál, Paul McCartney

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek