A lovag, akit mostantól úgy hívnak Sir Michael Eavis – III. Károly lovaggá ütötte a Glastonbury alapítóját

A kultúra és a sport kiemelkedő képviselői szerepelnek a brit uralkodó újévi kitüntetési listájának vezető helyein. Az elismerések kitüntetettjeinek listáját évente kétszer, az uralkodó júniusi "hivatalos" születésnapján és újév előtt hirdetik ki, idén 227 nevet tartalmazott. A legfiatalabb kitüntetett 9, a legidősebb 97 esztendős.

Fotó: glastonbury.gov.uk
A Glastonbury árnyékos oldala

A Glastonbury árnyékos oldala

Egyre-bukkannak fel a videók az idei fesztivál nagy neveivel: a felvételek hatalmas bulikról, remek koncertekről tanúskodnak. A szervezők azonban nem a jóleső fáradtság érzésével keltek fel a fesztivál utolsó napján...
 
Fotó: Galstonbury/FB

Arctic Monkeys, Guns N' Roses, Blondie – na, melyik fesztivál lesz ez?

Tovább is van, mondjuk még: Lizzo, Lana Del Rey, Lil Nas X, Manic Street Preachers, Wizkid, Cat Stevens – és hát Elton John – s ekkor már tudjuk, hogy az idei Glastonbury fesztiválról van szó.
 
 
Fotó: Glastonbury fesztivál

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.
 
Glastonbury 2022 – egyelőre a pletykák uralják a nagyszínpadokat

Glastonbury 2022 – bár rebesgetik, az ABBA biztosan nem lesz ott

Magyarországon egyre-másra jelentik be a fesztiválok a fő fellépőiket, A Glastonbury szervezői egyelőre kivárnak/csepegtetnek: eleddig Diana Ross, Billie Eilish, Paloma Faith és Little Simz (joruba származású brit-nigériai rapper) erősítették meg a fellépésüket a Worthy Farmon.
 
Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül – a Coldplay is fellép a Glastonbury-online bulin

Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül – a Coldplay is fellép a Glastonbury-online bulin

Lövésünk sincs, lázba hoz-e egyáltalán még valakit egy streamelt fesztivál híre... Mindenesetre olyan nevekkel próbálunk némi érdeklődést kiváltani, mint a Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim és Wolf Alice.
 
Fotó: Glastonbury 2019

Kempinget nyitnának a Glastonbury helyszínén

Az már akkor is megmásíthatatlan tény, hogy a fesztivál elmarad, ha Nagy-Britannia már a júniusi nyitást fontolgatja. A Glastonbury főszervezői – apa és lánya – azonban mindent megtesznek azért, hogy a fesztivál neve a 2022-es reménybeli visszatérésig se merüljön feledésbe.
 
 
Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

A szólást persze Michael Eavis,a fesztivál alapítója nem ismerheti, nagyjából azt jelenti, hogy nem sikerülhet mindig minden... A tavalyi után az idei rendezvény is elmarad a Worthy Farmon, ahol most színpadok helyett sajtot készítenek.
 
Elmarad a Galstonbury fesztivál

Elmarad a Glastonbury fesztivál

Úgy volt, hogy még azért kivárnak egy kicsit – de Emily és Michael Ewis meghozták a döntést.
 
A Galstonbury atyja beoltatta magát

A Glastonbury atyja beoltatta magát

Mint ahogy azt már többször jeleztük, nincs semmiféle becsípődésünk a Glastonburyt illetően – úgy tekintünk rájuk, mint kormányunk Ausztriára: ők a mi laboratóriumunk, a velük kapcsolatos eseményekből következtetünk a komplett európai fesztiválszezon alakulására. Csak mi...
 
Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma...
 
Fotó: Glastonbury

Paul McCartney szerint nem lesz 2021-ben Glastonbury fesztivál

Az egykori Beatle lett volna az idei, jubileumi rendezvény fő headlinere. Most azt nyilatkozta, kevés esélyt lát a 2021-es fesztivál megrendezésére.
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek