Két magyar fesztivál is bejutott a nemzetközi párkeresőbe

2020/08/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Sosem volt még ilyen fontos a nemzetközi hálózatok kiépítése, mint a mai, koronavírus-sújtotta zenepiacon. A MOST projekt azt tűzte ki célul, hogy befűzze a Balkán muzsikáját is a nemzetközi zenei szőttesbe.

Fotó: Művészetek Völgye

A régió mára színes és izgalmas közeggé nőtte ki magát, világszínpadra viszont – összeköttetések és menedzsment híján – alig jutnak el a tehetségek. De majd most!

A Kreatív Európa Program támogatásával megvalósult MOST négy kategóriában hirdetett nyerteseket: 10 zenészt és zenekart karolnak fel, 26 fiatal bookert és menedzsert képeznek tovább, párokba állítottak 10 nyugati és 10 balkáni fesztivált, akik közt mentorok segítik a zenészek és erőforrások cseréjét, és kiválasztottak 10 olyan városfejlesztési projektet is, ami a zene városi életben betöltött szerepét szeretné erősíteni.

A fesztivál-csereprogramban a szervezők párokba állnak, így tapasztalatokat és művészeket tudnak cserélni egymás közt. Két magyar fesztivál is bejutott: részt vesz a programban a kapolcsi Művészetek Völgye, ők az észak-macedón D Festival párja lesznek, valamint a szolnoki Örökség fesztivál is, akik a román Outernational Days-zel dolgoznak majd együtt.

A "Balkán zenéje" kifejezésre sokak szeme előtt még mindig rezesbandák és harmonikások jelennek meg – ezen a képen fog változtatni minden szándékuk szerint a MOST-ot alkotó 9 partnerszervezet, köztük a budapesti Hangvető.

A projektbe bekapcsolt zenészek közül páran az idén Budapesten megrendezett WOMEX 2020 világzenei kiállításon is fellépnek majd október 21-25. között.

Hangvető, MOST projekt, Balkán, nemzetközi kapcsolatok, Művészetek Völgye, Örökség fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Persze, tudtuk, hiszen mondták július elején, hogy a frontember év végéig terápiás célból visszavonul, de azt is mondták, hogy a zenekar is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ma van a takarítás világnapja – Takarítónőőő jeee!

Az Animal Cannibals Takarítónő című slágerén nem fog az idő vasfoga, egy felfrissítés azonban sohasem árt, főleg akkor, ha az illető hölgy immáron 25 éve suvickol.

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek