Menopauza 1170x180

Koncert közben elnézést kért – majd meghalt az amerikai countryzenész

2020/01/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A HVG-ben olvastuk a megrendítő történetet. Noha nálunk a country kissé lebecsült műfaj, Amerikában hatalmas rajongótábora – és remek zenészei vannak. Mostantól eggyel kevesebb...

Koncert közben elnézést kért – majd meghalt az amerikai countryzenész

Egy Santa Rosa-i fesztiválon, előadás közben halt meg David Olney, amerikai folkzenész-dalszövegíró. A beszámolók alapján a 71 éves zenész éppen egy dal közepén járt, mikor elnézést kért, majd lehajtotta a fejét a mellkasához, becsukta a szemét, és többé nem nyitotta ki. Miután a közönség és a fesztivál szervezői észbe kaptak, hogy Olney nem csupán szünetet tart, azonnal a segítségére siettek, de ekkor már késő volt: szívinfarktust kapott – írja a portál.

Olney a második koncertjét adta a fesztiválon, egyfajta dalcsere show-ban lépett fel Amy Rigbyvel, aki mellette ült és tanúja volt élete utolsó pillanatainak. S noha a közönség soraiból is érkezett orvosi segítség, nem sikerült már visszahozni a zenészt az életbe. Még halálában sem engedte el a gitárját...

Hogy egészen pontosak legyünk, Olney nem egyszerűen a country, hanem az Americana stílus képviselője volt, ami – mint ahogy a neve is mutatja – speciálisan amerikai műfaj: a folk, a country, a blues, a rhythm and blues, a rock and roll és a gospel keveréke, de egyéb amerikai stílusok is hatnak rá.

 

A zenész több mint 20 szólóalbumot készített webhelye szerint. Második albumában szerepelt a „Deeper Well” dal, amelyet Emmylou Harris 1995-ben a Wrecking Ball című albumában "használt fel".

David Olney, Amerika, country, americana, gyász, halál a színpadon, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek