Menopauza 1170x180

Laura Cox, Omega Testamentum, Deák Bill Blues Band, Mini – Pakson júliusban a Gastroblues Fesztivál szolgáltatja az energiát

2024/05/26  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Blues, jazz, rock és gasztronómia – hazánk legrégebben megrendezésre kerülő bluesfesztiválja július 1-7. között lesz Pakson – idén minden program egy helyszínen, az ASE Csarnokban és közvetlen környezetében kerül megrendezésre.

Fotó: Le Turk

A Gastroblues Klub hétfőtől szerdáig még a megszokott helyszínen lesz, majd csütörtökön az ASE Sport Étterembe költözik a Loyal Apples’ Club és a Rudán Joe Akusztik koncertjére.

A Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőverseny az ASE Parkban lesz, akárcsak tavaly. Július 5-én, a pénteki napon az ASE Csarnok kerül a fókuszba, ahol Laura Cox személyében egy francia hölgy lesz gitárjával a színpad éke. Legújabb albuma személyes és kemény blues-rock hangzást sugall.

Az Omega Testamentum a dobos Debreczeni Ferenc vezetésével tartja életben az egykori Európa szerte is sikereket aratott zenekar népszerű dalait.

Jártunk mi is koncertjükön, itt írtunk róla.

Szombaton a fesztivál valószínűleg legnagyobb meglepetése a 27 éves szicíliai Matteo Mancuso gitáros lesz, aki „The Journey” című tavalyi albumával üstökösként robbant a gitárvilág egére. Előremutató játék- és gondolkodásmódja paradigmaváltást idézett elő. Al Di Meola úgy véli, Matteo improvizációs képességével fényévekkel jár mindenki előtt. A fesztiválon jazz-rock triójával lép fel.

A Mike Gotthard és Szebényi Dániel alkotta Blues MD - akárcsak tavaly - kiegészül vendégekkel, ezúttal Ganxsta Zolee és Takács Vilkó alkotta Dos Diavolos, valamint Vitáris Iván csatlakoznak hozzájuk. Talán sokan meglepődnek: a 2019 óta működő Dos Diavolos valódi déli bluest játszik két akusztikus gitárral, saját és klasszikus blues darabokkal.

A zene él tovább, a Mini együttes a billentyűs Németh Károly vezetésével viszi tovább Török Ádám szellemét és zenei munkásságát. Állandó vendégük a hegedűs Kézdy Luca és csatlakozik hozzájuk a régi barát, Závodi János gitáros. A formáció Ádám iránti tiszteletből nélkülözi a fuvolát. A többiek a régi Miniből Balogh „Szivacs” Jenő (dob), Paróczai „Tacskó” Attila (basszusgitár), továbbá Kosik Kristóf (gitár) és Török Viktor (ének).

A templomi koncert helyszíne változatlanul az evangélikus templom. A fellépők: Kormorán zenészeiből: Fehér Nóra, Vadkerti Imre, Koltay Kurszán, Szekeres Zoltán. Továbbá Szebényi Dániel és Mike Gotthard; Pál Balázs Jenő (gitár) és Czakó József (ének), Petruska és Pintér Petra, valamint a Gordanov Blues Ghetto.

Az ASE Parkban a Kárpát-medencei Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőverseny zenei csemegéjét a 75 éves Deák Bill Gyula Blues Band-je és a 25 éves Ismerős Arcok szolgáltatja. A két formáció már eddig több városban adott közös koncertet. Közös produkciójuk kiemelkedő élménynek ígérkezik.

Fontos infók még:

  • A vasárnapi főzőverseny és a koncertek idén is ingyenesen látogathatók.
  • A Borbarát Találkozó borászai: Eszterbauer, Takler (Szekszárd), Légli (Balatonboglár), Tiffán (Villány).
  • A labdarúgó EB-re tekintettel a szervezők gondoskodnak a mérkőzések megtekintéséről is.

A Gastroblues Fesztivál saját YouTube csatornája folyamatosan bővül, fejlesztés alatt áll. Az üzemeltető szerint 80 ezer órányi volt eddig a megtekintésre szánt idő.

Részletes programbontás itt.

 

Gastroblues Fesztivál, Paks

 

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek