Még idén sem lesz szüreti buli Szekszárdon, lesz helyette őszi fesztivál!

2021/09/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Igazából már nem tudjuk követni, hogy mit miért és mit miért nem rendeznek meg, jelen esetben a tolnai megyei székhelyen úgy döntöttek, hogy a hagyományos szüreti napok helyett – a járványhelyzet miatt visszafogottabb programmal – rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált szeptember 16. és 19. között .

2019-ben ez még így nézett ki (Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ)

"A jelenlegi szabályozás alapján zenés-táncos rendezvényeket ugyan létszámkorlát nélkül lehet tartani, ám ezeket csak védettségi igazolás birtokában lehet látogatni. A 60-70 ezer főt vonzó Szekszárdi Szüreti Napok esetében viszont megoldhatatlan feladat elé állítaná a szervezőket a védettségi igazolások meglétének maradéktalan ellenőrzése, ezért döntöttek a módosítás mellett, erre reagálva sokan csalódásuknak adtak hangot a közösségi médiában, hiszen több országos díjjal is elismert Szekszárdi Szüreti Napok nem egy "szimpla név". Ám hogy megfeleljenek a törvényi rendelkezéseknek, illetve hogy ne csorbuljon a Szekszárdi Szüreti Napok programsorozat nívója, az idén még nem tartják meg a rendezvényt a megszokott formában –– írta még júniusban a Tolna megyei hírportál.

A Szekszárdi Őszi Fesztivál fő helyszíne a Béla király tér lesz, ahol három színpadon rendeznek koncerteket és előadásokat.

A négynapos fesztivál nagyszínpadán mások mellett koncertet ad a KFT,  a Rudán Joe Band és Kalapács József, a Muzsikás, a Magna Cum Laude, az idén 25 éves Csurgó zenekar és az Ismerős Arcok, de fellép Korda György és Balázs Klári, valamint Szekeres Adrienn is. Újdonság, hogy lesz fröccsterasz, amelynek műsorán egyebek közt a Blues Travel Band, a pécsi Band Of Streets és az Alisca Brass Band szerepel.

A rendezvényen a hagyományos borudvar helyett nyitott pincék várják a közönséget, 27 pincészet és egy pálinkaház 19 helyszínen kínálja borait, párlatát.

A Béla király téri programokon védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, a kordonokkal elkerített téren ötezren lehetnek jelen; a pincék védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

 

Jön a Borfesztivál – hetven pincészet, minden nap koncertek!

 

Egy Ikarus 311-es is forgalomba áll a vácrátóti szüreti mulatságon


 

Szekszárdi Őszi Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek