Mennyire klassz a zene a Balaton-parton?

2023/06/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Ha a fesztivál producerén, É. Szabó Mártán és Érdi Tamás fesztiváligazgatón múlik, akkor nagyon :) Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a Balatonnál – és Tatán is.

Mennyire klassz a zene a Balaton-parton?

É. Szabó Márta nem csak a programsorozat producere, de a Cimbora Alapítvány elnöke is. Vannak itt olyanok, akik még dúdolják a Cimbora című, egykori népszerű tévéműsor szignálját – szinte hihetetlen, hogy a Cimborák idén ünnepelik 50. születésnapjukat. A jubileumot szeptember 10-én, délutáni és esti koncerttel ünneplik a Magyar Zene Házában, ahol fellép többek között Sebő Ferenc, a Kaláka együttes és még sokan mások.

Idén immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely idén csatlakozik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatához.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont az ingyenes koncerteknek, idén Balatonederics is csatlakozik az eseményhez. Balatonederics mellett a rendezvény a megszokott balatoni helyszíneken – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly és Zamárdi – jelentkezik majd, de Tatán, az Öreg-tó melletti parkba is várják az érdeklődőket. 

Több külföldi vendégművész lép fel eseményen, 2019 óta ugyanis számos külföldi fesztivállal együttműködnek, például az Emilia Romagna Fesztivállal vagy az Alba Music Fesztivállal.  Az idei külföldi fellépők között van Massimo Mercelli olasz fuvolaművész vagy Marko Miletic szerb csellóművész.

A fesztivál nyitányaként lép fel Stefan Cazacu román csellóművész, aki Érdi Tamás zongoraművésszel ad koncertet július 13-án Tihanyban, az Apátsági templomban.

 

Klassz a pARTon!, komolyzene, Érdi Tamás, Cimbora

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek