Komolyzene nincs, csak zene van

A városban több helyen találkozhattok ezzel a plakáttal. De MI EZ?

Komolyzene nincs, csak zene van
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat Szaxofon és Hegedű, illetve Ütőhangszeres Gálája idén is nagy sikert aratott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A 22. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében tartott koncertsorozat ebben az évben...
 
Mennyire klassz a zene a Balaton-parton?

Mennyire klassz a zene a Balaton-parton?

Ha a fesztivál producerén, É. Szabó Mártán és Érdi Tamás fesztiváligazgatón múlik, akkor nagyon :) Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a...
 
 
Fotó: Lengyel Intézet

Zenélő okospadot kapott ajándékba Budapest

Zenélő okospadot ajándékozott a Lengyel Intézet Budapestnek: az utcai bútor Farkas Gábor zongoraművész előadásában Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveit játssza a Városligetben.
 
Fotó: Harmos Réka

Érdi Tamás a Zeneakadémián ad szólókoncertet

Érdi Tamás hangversenyével folytatódik 2023. március 24-én este 7 órakor a Zeneakadémia Solti termében a 20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora-sorozat. A nagy érdeklődéssel várt, immáron teltházas koncerten Chopin és Schumann műveit hallgathatja meg a közönség.
 
Fotó: Pianist Magazine

Amikor az áldás átok: apja gyakorlatilag kínozta a zenei csodagyereket

Ruth Slenczynska most 97 éves – és új lemeze jelent meg. Apja szigorúsága és rideg módszerei miatt azonban 15 éves korára annyira megtört lelkileg, hogy jó ideig nem tudott fellépni.
 
Fotó: NBC

Ahová a pápa is gyalog jár

Valójában nem gyalog ment, hanem egy szépséges, fehér Fiat 500-assal, és nem oda, amire a szólás vonatkozik, de ha úgy vesszük, hogy a zene is alapszükséglet, akkor helyben vagyunk.
 
 
A győri filharmonikusokkal lép fel a progrock billentyűs legendája

A győri filharmonikusokkal ad koncertet a progrock billentyűs legendája

Rick Wakeman, a Yes együttes egykori billentyűse február 9-én a győri Richter Teremben lép fel. A legendás zenész a Győri Filharmonikus Zenekar és egy vegyes kórus közreműködésével klasszikusokra épülő szimfonikus műsort ad elő.
 
Egy ragyogó tehetség a tűzhányók és gleccserek országából – Víkingur Ólafsson a Müpában

Egy ragyogó tehetség a tűzhányók és gleccserek országából – Víkingur Ólafsson a Müpában

Figyelemre méltó eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta az izlandi zongoraművészt, aki lemezről lemezre bizonyítja: nincsen olyan matéria, amelyből ne tudná kihozni a legjobbat. Legutóbb Mozart és...
 
Kalandra Fül! – egyedülálló komolyzenei fesztivál kisgyerekes családoknak

Mozart, a csokigolyók sztárja – egyedülálló komolyzenei fesztivál gyerekeknek: Kalandra Fül!

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezi az Óbudai Danubia Zenekar (ÓDZ) Magyarország egyetlen, kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szóló klasszikus zenei fesztiválját. A Kalandra Fülnek augusztus 28–29-én a Budapest Music Center ad otthont.
 
A Mozart-hatás: cseh tudósok szerint az epilepszia megelőzhető zenével

Cseh tudósok szerint az epilepszia megelőzhető zenével

Gyógyító hatással van az agyra Mozart zenéje, s ez lehetséges kezelést jelenthet az epilepsziás rohamok megelőzésére egy új kutatás szerint, amelyet az Európai Neurológiai Akadémia 7. virtuális kongresszusán mutattak be.
 
Fotó: Óbudai Danubia Zenekar/FB

Mennyire komoly a komolyzene?

A Brain Bar Mi a kérdés? című podcast műsorának második epizódjában Hámori Máté Liszt-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője megdönti azokat a sztereotípiákat, amelyek a komolyzene irányzatát érik.
 
Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
 
Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek