Mi is ott VOLTunk

2013/07/10  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Csatlakozunk a weblapok VOLTos beszámolóihoz - mi is megtettük a magunkét ebben az ügyben, és két részletben - ne kelljen olyan sokat olvasnotok a gondolatainkban egyszerre - közre is adjuk. Figyelem: inkább szubjektív beszámoló, mintsem kritika következik.

Mi is ott VOLTunk

A Volt fesztivál a szívem csücske, és nem csak a sztárfellépők miatt. (Habár kicsit zokon vettem, hogy a Thirty Seconds to Mars koncert beígért közvetítését az utolsó pillanatban visszamondták.) Maga a helyszín csodaszép, a Soproniak kivételesen kedves emberek, a fesztivál pedig a több ezer látogató ellenére is még mindig családias hangulatú!

A helyszínre való megérkezésünk részleteivel nem untatnék senkit, bár nem Volt zökkenőmentes. De a lényeg, hogy még épp időben leértünk a tervezett kezdő koncert megtekintéséhez, ami esetünkben az egyik nagy kedvenc, a Belmondo zenekar fellépése Volt. Czutor Zoli és bandája a nem éppen ideális koncert időponttól – délután négy -, és a tikkasztó hőségtől eltekintve igazi rockos buli hangulatot varázsoltak a GDF Suez (ma se tudom ez mit takar) színpad köré, és úgy tűnt, ezt a fesztiválozásban megfáradt közönség is lelkesen fogadta.

Maximális respect Zolinak, aki komoly vírusos betegséggel és némi gégegyulladással nyomta végig a koncertet, illetve a közönségnek is, akik a tűző napon és 40+ fokban álldogálva énekelték a számokat! Ennél jobb nyitányt nem is kaphattam volna! A koncert után átkísértük Zolit az irodalmi sátorhoz, ahol Kupa Julcsival közösen tartottak egy rövid felolvasást saját prózai, és igen szórakoztató szerzeményeikből.

Amint kiműveltük magunkat, egy gyors stílusváltással elindultunk a nagyszínpad felé, ahol már javában dübörgött a Bullet For My Vallentine nevű walesi banda, a maga zúzós módján. Eddigi munkásságuk sajnos nem hagyott bennem mély nyomokat, ezért inkább csak a távolból szemléltük, mi folyik a színpadon és annak közelében. Azt hiszem, a délutáni csendes pihenő helyett sokan választották a tömeges pogózást, ami még távolról szemlélve is ijesztőnek tűnt. Viszont a zenekar tagjai szemmel láthatóan élvezték a fellépés minden pillanatát, úgyhogy valószínűleg szép emlékekkel távoztak. A buli végét már nem vártuk meg, inkább elindultunk és kicsit körbenéztünk.

Azt kell mondanom, a tisztaságra még így az utolsó napon se lehetett komolyabb panasza senkinek. Aki rutinos fesztiválozó, az pontosan tudja, hogy ez általában sarkalatos pontja a szervezésnek. Gyakorlatilag egy örök harc az eldobált szemét begyűjtése és a mosdók tisztántartása. Az adott körülmények között nekem úgy tűnt, ezúttal a szervezők álltak nyerésre.

Sajnos, sok időnk nem volt két koncert között, hogy mindent alaposan szemügyre vegyünk, de a szokásos halálugrás, falmászás, katapult-átékok mellett, akinek kedve szottyant, kipróbálhatta kézügyességét is, például az idei fesztivál kabalája, a robot megformálásával. De szintén alap a karaoke, és persze lépten-nyomon különféle dj pultok mögött tevékenykedő „lemezpörgetők”alkotásaira is rophatjuk éjjel-nappal.

Fotók itt.

Folytatjuk


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek