Mi is ott VOLTunk

2013. július 10.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Csatlakozunk a weblapok VOLTos beszámolóihoz - mi is megtettük a magunkét ebben az ügyben, és két részletben - ne kelljen olyan sokat olvasnotok a gondolatainkban egyszerre - közre is adjuk. Figyelem: inkább szubjektív beszámoló, mintsem kritika következik.

Mi is ott VOLTunk

A Volt fesztivál a szívem csücske, és nem csak a sztárfellépők miatt. (Habár kicsit zokon vettem, hogy a Thirty Seconds to Mars koncert beígért közvetítését az utolsó pillanatban visszamondták.) Maga a helyszín csodaszép, a Soproniak kivételesen kedves emberek, a fesztivál pedig a több ezer látogató ellenére is még mindig családias hangulatú!

A helyszínre való megérkezésünk részleteivel nem untatnék senkit, bár nem Volt zökkenőmentes. De a lényeg, hogy még épp időben leértünk a tervezett kezdő koncert megtekintéséhez, ami esetünkben az egyik nagy kedvenc, a Belmondo zenekar fellépése Volt. Czutor Zoli és bandája a nem éppen ideális koncert időponttól – délután négy -, és a tikkasztó hőségtől eltekintve igazi rockos buli hangulatot varázsoltak a GDF Suez (ma se tudom ez mit takar) színpad köré, és úgy tűnt, ezt a fesztiválozásban megfáradt közönség is lelkesen fogadta.

Maximális respect Zolinak, aki komoly vírusos betegséggel és némi gégegyulladással nyomta végig a koncertet, illetve a közönségnek is, akik a tűző napon és 40+ fokban álldogálva énekelték a számokat! Ennél jobb nyitányt nem is kaphattam volna! A koncert után átkísértük Zolit az irodalmi sátorhoz, ahol Kupa Julcsival közösen tartottak egy rövid felolvasást saját prózai, és igen szórakoztató szerzeményeikből.

Amint kiműveltük magunkat, egy gyors stílusváltással elindultunk a nagyszínpad felé, ahol már javában dübörgött a Bullet For My Vallentine nevű walesi banda, a maga zúzós módján. Eddigi munkásságuk sajnos nem hagyott bennem mély nyomokat, ezért inkább csak a távolból szemléltük, mi folyik a színpadon és annak közelében. Azt hiszem, a délutáni csendes pihenő helyett sokan választották a tömeges pogózást, ami még távolról szemlélve is ijesztőnek tűnt. Viszont a zenekar tagjai szemmel láthatóan élvezték a fellépés minden pillanatát, úgyhogy valószínűleg szép emlékekkel távoztak. A buli végét már nem vártuk meg, inkább elindultunk és kicsit körbenéztünk.

Azt kell mondanom, a tisztaságra még így az utolsó napon se lehetett komolyabb panasza senkinek. Aki rutinos fesztiválozó, az pontosan tudja, hogy ez általában sarkalatos pontja a szervezésnek. Gyakorlatilag egy örök harc az eldobált szemét begyűjtése és a mosdók tisztántartása. Az adott körülmények között nekem úgy tűnt, ezúttal a szervezők álltak nyerésre.

Sajnos, sok időnk nem volt két koncert között, hogy mindent alaposan szemügyre vegyünk, de a szokásos halálugrás, falmászás, katapult-átékok mellett, akinek kedve szottyant, kipróbálhatta kézügyességét is, például az idei fesztivál kabalája, a robot megformálásával. De szintén alap a karaoke, és persze lépten-nyomon különféle dj pultok mögött tevékenykedő „lemezpörgetők”alkotásaira is rophatjuk éjjel-nappal.

Fotók itt.

Folytatjuk


 

 

Szólj hozzá!


Az időjárás tönkretette 12 ezer ember szórakozását – elmaradt a Backstreet Boys koncertje

Az időjárás tönkretette 12 ezer ember...

Óriási vihar tombolt, az egyik beengedő kapu a rajongókra is dőlt a népszerű zenekar oklahomai koncertje előtt – írja a CNN értesüléseire...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Benéztünk a Zártosztályra

Igaz, ez a koncert még a Sziget előtt volt, tehát bizony kissé megkésett ez a beszámoló (fesztiválok országszerte, meg még munka is, nehéz ügy ez, de hát szegény ember akkor ír, amikor ideje van, azt, hogy lusta disznó is vagyok mellesleg, most ne feszegessük), de hát talán jobb későn, mint soha.

Könnyeket csal az ember szemébe a tegnap meggyilkolt énekesnő hangja

Megölték a Britain’s Got Talent énekesnőjét. Simone Kerrt Londonban szúrták halálra tegnap – írja az NLC.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek