Mi is ott VOLTunk

2013. július 10.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Csatlakozunk a weblapok VOLTos beszámolóihoz - mi is megtettük a magunkét ebben az ügyben, és két részletben - ne kelljen olyan sokat olvasnotok a gondolatainkban egyszerre - közre is adjuk. Figyelem: inkább szubjektív beszámoló, mintsem kritika következik.

Mi is ott VOLTunk

A Volt fesztivál a szívem csücske, és nem csak a sztárfellépők miatt. (Habár kicsit zokon vettem, hogy a Thirty Seconds to Mars koncert beígért közvetítését az utolsó pillanatban visszamondták.) Maga a helyszín csodaszép, a Soproniak kivételesen kedves emberek, a fesztivál pedig a több ezer látogató ellenére is még mindig családias hangulatú!

A helyszínre való megérkezésünk részleteivel nem untatnék senkit, bár nem Volt zökkenőmentes. De a lényeg, hogy még épp időben leértünk a tervezett kezdő koncert megtekintéséhez, ami esetünkben az egyik nagy kedvenc, a Belmondo zenekar fellépése Volt. Czutor Zoli és bandája a nem éppen ideális koncert időponttól – délután négy -, és a tikkasztó hőségtől eltekintve igazi rockos buli hangulatot varázsoltak a GDF Suez (ma se tudom ez mit takar) színpad köré, és úgy tűnt, ezt a fesztiválozásban megfáradt közönség is lelkesen fogadta.

Maximális respect Zolinak, aki komoly vírusos betegséggel és némi gégegyulladással nyomta végig a koncertet, illetve a közönségnek is, akik a tűző napon és 40+ fokban álldogálva énekelték a számokat! Ennél jobb nyitányt nem is kaphattam volna! A koncert után átkísértük Zolit az irodalmi sátorhoz, ahol Kupa Julcsival közösen tartottak egy rövid felolvasást saját prózai, és igen szórakoztató szerzeményeikből.

Amint kiműveltük magunkat, egy gyors stílusváltással elindultunk a nagyszínpad felé, ahol már javában dübörgött a Bullet For My Vallentine nevű walesi banda, a maga zúzós módján. Eddigi munkásságuk sajnos nem hagyott bennem mély nyomokat, ezért inkább csak a távolból szemléltük, mi folyik a színpadon és annak közelében. Azt hiszem, a délutáni csendes pihenő helyett sokan választották a tömeges pogózást, ami még távolról szemlélve is ijesztőnek tűnt. Viszont a zenekar tagjai szemmel láthatóan élvezték a fellépés minden pillanatát, úgyhogy valószínűleg szép emlékekkel távoztak. A buli végét már nem vártuk meg, inkább elindultunk és kicsit körbenéztünk.

Azt kell mondanom, a tisztaságra még így az utolsó napon se lehetett komolyabb panasza senkinek. Aki rutinos fesztiválozó, az pontosan tudja, hogy ez általában sarkalatos pontja a szervezésnek. Gyakorlatilag egy örök harc az eldobált szemét begyűjtése és a mosdók tisztántartása. Az adott körülmények között nekem úgy tűnt, ezúttal a szervezők álltak nyerésre.

Sajnos, sok időnk nem volt két koncert között, hogy mindent alaposan szemügyre vegyünk, de a szokásos halálugrás, falmászás, katapult-átékok mellett, akinek kedve szottyant, kipróbálhatta kézügyességét is, például az idei fesztivál kabalája, a robot megformálásával. De szintén alap a karaoke, és persze lépten-nyomon különféle dj pultok mögött tevékenykedő „lemezpörgetők”alkotásaira is rophatjuk éjjel-nappal.

Fotók itt.

Folytatjuk


 

 

Szólj hozzá!


Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

A Péterfy Bori & Love Band szokásos, A38-as évzáró-estindító szilveszteri koncertje – friss filmzene-dalokkal, klasszikus balladákkal és nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Az, hogy popos, nem káromkodás – Passenger is visszajön Budapestre

Mike Rosenberg neve talán keveseknek ugrik be azonnal, azonban, ha azt mondjuk, Passenger, hirtelen szinte mindenkinek bevillan a Let Her Go című dal kellemes melódiája.

Esik a hó, te gondolj a nyárra – jövőre négy koncert is lesz a Balaton közepén

A Nagyon Balaton egyik legkülönlegesebb programjai az óriási népszerűségnek örvendő kompkoncertek. A sikerre való tekintettel 2019-ben már négy – szó szerint – balatoni bulival várják az érdeklődőket
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek