Michael Jacksonra emlékeznek fivérei a Paloznaki Jazzpikniken

2019/06/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

10 éve, hogy 2009. június 25-én – a manapság sokat vitatott életmódot folytatott – Michael Jackson eltávozott a Föld zenei porondjáról. Egy másik évforduló is aktuális: idén ünnepli 55. születésnapját a The Jacksons zenekar, amelyben Michael ötéves korától énekelt.

Michael Jacksonra emlékeznek fivérei a Paloznaki Jazzpikniken

Az öttagú zenekarként Jackson 5-ban Jermaine, Jackie, Tito,Marlon és Michael Jackson zenélt együtt. A Jackson 5 első nagylemeze, az ABC 1970 decemberében jelent meg. Ezen az albumon szerepelt az ABC című sláger, amely leszorította a Billboard lista éléről a Beatles Let It Be című dalát.

Pályafutásuk során Michael kivált a családi bandából, szólókarriere egyaránt mindenki előtt ismert. A négy testvér Michael halála után is turnézott a The Jacksons formációként, további sikereket értek el. Az első zenekar volt, amelynek első négy kislemeze (I Want You Back, ABC, The Love You Save, I’ll Be There) vezette az amerikai Hot 100-at.

 A világhírű családi formáció a The Jacksons 50th elnevezésű turnéval járja a világot, melynek egyik állomása Paloznak. Ezen az estén a magyar közönség is hallhatja az elmúlt fél évszázadot alakító funk, soul, pop, R&B és disco irányok alfáját és ómegáját! Az augusztus 1-i csillagfényes koncerten a közönséggel együtt emlékeznek meg Michael Jackson fivérei a pop koronázatlan királyáról a Jazzpikniken.

A fesztivál további programjairól itt írtunk.

 

A The Jacksons előzenekara a nagyszínpadon, a Peet Project. A huszonéves fiatalok alkotta zenekar az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. Hangzásuk különlegessége, hogy abban hagyományos szólóhangszerek – szaxofon, billentyűk – mellett a hegedű is főszerepet kap. A Paloznaki Jazzpiknik mellett tengerentúli jazz fesztiválokon is visszatérő vendégek

 

Paloznaki Jazzpiknik, Jacksons, Michael Jackson

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek