Nem sikerült jól a Woodstock 50 fesztivál rajtja Amerikában

2019/04/24  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

A fesztivál bizonyos engedélyek hiányában elhalasztotta a jegyértékesítés, a szervezők pedig gőzerővel nyugtatják az érdeklődőket, hogy nem fogják lemondani az eseményt.

Nem sikerült jól a Woodstock 50 fesztivál rajtja Amerikában

A jegyárusításnak – a Föld napja tiszteletére – április 22-én kellett volna elindulnia, de mivel ez nem történt meg, szinte azonnal felröppentek a rémhírek, hogy elmarad a fesztivál. Azóta már kiderült, hogy erről szó sincs, a Pitchfork értesülései szerint csupán néhány engedély nem érkezett meg időben.

Azzal indult a dolog, hogy a legendás Woodstock idei 50. évfordulójára rendezett fesztivál az óriási érdeklődésre való tekintettel költözni kényszerült eredeti helyszínéről, de ettől eltekintve eddig rendben mentek az előkészületek, a fellépők listája is publikus (a belinkelt cikkünkben megtekinthető).

Ami azt a bizonyos engedélyt illeti: a New York Állam Egészségügyi Osztály álláspontja szerint hivatalos engedély nélkül tilos olyan eseményt hirdetni vagy reklámozni, ahol nagyobb tömeg gyűlne össze. A Pitchfork tudomására jutott az is, hogy a fesztivál szervezői ezt az engedélyt április 15-én kérelmezték, és mivel még nem kapták meg a jóváhagyást, ezért illegális lenne elkezdeni jegyeket értékesíteni az eseményre.

Ez azért is tűnik fura lépésnek a szervezők részéről, mert mi is már októberben tudtunk arról, hogy megrendezik, feltesszük, ők ennél kicsit korábban...

“A részleg jelenleg azt vizsgálja, hogy egy feltételes, átmeneti engedélyt kiadható-e, ennek fényében pedig elindulhatna a jegyárusítás” –  árulta el a dologgal foglalkozó ügyintéző. “Jelenleg nincsen fix dátum arra vonatkozóan, hogy mikor lehet elkezdeni árulni a jegyeket”.

A New York Állam Egészségügyi Osztály szóvivője, Erin Silk szerint nagy erőkkel dolgoznak az ügyön. “Szorosan együttműködünk a kérvényt benyújtó személlyel és a promóterekkel is annak érdekében, hogy minden feltétel teljesüljön mihamarabb” – nyilatkozta.

Michael Lang alapító szerint azonban nem kell aggódni, a fesztivált meg fogják tartani.

Ezen az oldalon lehet feliratkozni a hírlevélre, amelyből értesülni lehet róla, ha elindult a jegyértékesítés.

 

Woodstock 50., fesztivál, USA

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek