Év koncertje - szavazás

Pepin bácsi a Szigeten

2014. augusztus 13.  ·   Fesztivál   ·  mmi

Tudod, fiam, mi vagyok én? Hát, egy szigetveterán. 14 évvel ezelőtt kimentem 14 napra, azt’ ott ragadtam. Egyszer hagytam csak el, amikor jött az árvíz, és a hülye Hanákkal ott felejtettek minket a honvéd strandon, azt’ föl köllött másznunk a háztetőre, onnan kiabáltunk.

Pepin bácsi a Szigeten

Hogy milyen volt régen a Sziget? Nem érdekel az már itten senkit, pedig nekem még maga Demszky Gábor csapolta a sört a Banán klubnál, mert még volt olyan, aztán, amikor aztán átköltöztek a jazz színpadhoz, mert még olyan is volt, akkor a helyén Dalmát pince lett, és ott ivott az összes szentendrei. Mert még voltak ilyenek a Szigeten. Meg még létezett a Lovarda is, az arról volt híres, hogy egy idő után mindenki az asztalon táncolt, mert akkor még nem papírból voltak a sörpadok, amik két részeg francia alatt ma már összerogynak, hát, ha még két részeg német telepedne rájuk, na, azt a hempergést megnézném.

Én még láttam a Quimbyt egy kocsma melletti dobogón Tom Waits számokat játszani, hallod, aztán tavaly meg már főműsor meg minden, hová jut a világ, a Hanák is nagy mellénnyel jár, nagy sárgával, valami biztonsági őr a Magic Mirrornál, pedig már nem lép fel a Lady Dömper, akit ez a hülye nagyon kedvelt.

Na, fogd be a szád és nyisd ki azt a lapát füled: hallasz-e magyar szót? Nem, mi…? Ez az egész olyan lett, mint az a Bábel, amiből kitoloncolták a magyarokat, amit valahol megértek, de azért mégis. Azt mondja nekem a pultos, hogy bitte. Ki vagyok én, tán a Wucherer ezredes? Bitte. Aztán csak leülnek. Nálunk otthon mindig megkérdik, leülhetnek-e az asztalhoz, aztán persze akármit válaszolnak, leülnek, de legalább megkérdezték! Ezek meg csak mennek, mint tank a szántóföldön, az sem érdekli, hogy ott állsz előtte, félresodor, és azt se mondja, bitte. Igaz, régi Szigeten meg az volt az idegesítő, hogy ha valaki rálépett a sarkadra, egy fél órát pironkodott miatta.

Na, azt nézd! Látod? Kiitta a poharát, és elengedte. Egyszerűen lazított a szorításán, és ott, ahol volt, ledobta a poharát a fölre. Hát mi ez itt, szeméttelep? Az, pedig járnak itten ezek a nagycsipeszesek, de nem túl lelkesek, kukát meg nem mernek kirakni, mert úgyis kiborítják, hogy dobolni tudjanak rajta.

Mi kezdődik? A Tankcsapda? De hát egy bazinagy P betű van a színpadon. Te, a Lukácsnak mikor ment el a hangja? Méz kell arra meg pálinka, de nekik csak alkoholmentes sört szabad, mesélte a Hanák. Nem, fogalmam sincs, kik a külföldi fellépők, de nem is köll nekem azt tudni, elég elnézni a fiatalokat, ahogy lengetik a zászlót meg dobálják a sörrel teli poharat: te, ezeknek ennyi pénzük van? 10 éve álltam utoljára az első sorban, de akkor a fejemre ejtettek egy bakancsos gyereket, amelyik aztán a zenekari árokban landolt, de nekem jobban fájt.

Azt meséltem, amikor a Hanákkal kolbászt sütöttünk? Akkor még az ilyen marhák is a mézes bödön közelébe tudtak jutni, mint mi, csak azt nem mondta nekünk senki, hogy enni is akarnak, ráadásul annyian, hogy csak kapkodtuk a fejünket meg a kezünket, ami mindig odaégett, a kalbász is, de kiírtuk, hogy garam masalás kolbász, nem tudtuk ugyan, mit jelent, de hosszabb sor állt nálunk, mint a sima sült kolbászosnál. Azóta van itten „traditional hungarian pizza” is. Hát, mi a fene van abban, gulyásleves? Csirkepörkölt? Túrós csusza? A fenét, hagyma meg kolbász, na, ezek is tanultak tőlünk valamit.

Mit csinálok egész nap? Hát, szórakozom. Jobb, mint a Grand Hotel vagy a comedy chanel. Ennyi hülyét egy helyen még nem látott a világ. A múltkor eltört a sarki csap szelepe, úgy vágott a víz az égbe, mint a szökőár, egy darabig csak ugráltak alatta, aztán egy kukatetővel (hol találtak ezek kukát…) ráirányították a sugarat a bámészkodókra, volt ám sikítozás, de a csúcs az volt, amikor a marhája letolta a gatyáját, és rápucsított a vízsugárra, hát, nem nagyon számított az erejére, de az orrán jött ki a víz, az biztos.

Meg aztán elhallgatom ezt a zsuzsuzenét is, némelyik egész jól húzza, de leginkább ezeket a gyerekeket nézem, ahogy énekelnek meg táncolnak, és egész jó kedvem lesz tőlük, mert olyanok, mint a kölyökkutyák, mindent megrágnak, megesznek, elszívnak, ráadásul a nap 24 órájában bírják a gyűrődést, akár esik, akár tűz.

A magyarokra elmegyek, ha tudok… Tavaly betették őket egy csumpi sátorba, ott rohadtak meg, mert szélgép sem volt néha, de most egy csillivilli színpaduk van, megérdemlik. Bezzeg a világzenések megszívták. Azok szeretnek sétálni meg a kis dombra lecsücsülni, hát most beraktak nekik középre egy őrtornyot, nézzed, baz’meg, a dombodról, amit akarsz, a színpadot úccse látod. Viszont vannak világító locsolókannák, ha ezt Maryskám láthatná, besírna.

Láttad már este a Szigetet? Na, akkor nézd meg, olyan, mint Krakkó főterén a karácsonyi bolt, egész hangulatba kerül az ember, és csak azt várja, mikor repül rá egy angyal, aztán néha meg is történik, mert jön egy glóriában és tüllruhában, de szőrös a lába és pöcse van, de már az angyalok sem a régik, fő az, hogy egyáltalán még vannak.

 


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek