Póka Egonról nevezték el a Kőbánya Udvart – 10 program a 10 napon át tartó Művészetek Völgye kínálatából

2023/05/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Teljes a 32. Művészetek Völgye programja, az ország leghosszabb összművészeti fesztiválján kétezernél is több lehetőség közül válogathatnak a látogatók: új és megújult zenei helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel július 21. és 30. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarait.

Póka Egonról nevezték el a Kőbánya Udvart – 10 program a 10 napon át tartó Művészetek Völgye kínálatából

Az idei Művészetek Völgyében több új, illetve megújult udvarral találkozhatnak a fesztiválozók. A legizgalmasabb és legfrissebb előadókkal vár Taliándörögd új zenei helyszíne, a Lőtér, amely a Völgy második legnagyobb koncertterével és olyan fellépőkkel készül, mint az osztrák Cari Cari, a Mörk, Hundred Sins, a 4S Street, a búcsúzó Cloud9+, a Random Trip, a Hollandiából érkező Slagwerk den Haag, a 30. születésnapját ünneplő Anima Sound System és itt adja utolsó koncertjét a Middlemist Red is.

A Közlekedési Múzeum is először lesz jelen a Völgyben: egy különleges retró busszal érkeznek majd a fesztiválra, amely koncerteknek is helyet ad majd, de négy év után visszatér Kapolcsra a Néprajzi Múzeum, amely egyedülálló kollekciójára alapozva egyfajta „múzeumsűrítményt” kíván létrehozni: ízelítőt ad az aktuális, színes időszaki kiállításokból és a múzeumban felhalmozott tudáskészletből, összesűrítve időt és teret, egyszerre mutatva meg a jelen és távoli korok és kultúrák kincseit.

A Völgy ikonikus helyszíne a Kőbánya Udvara idéntől, Póka Egon előtt tisztelegve a Póka Udvar nevet viseli majd, ahol a névadóra emlékezve hangos élőzenével telik meg az udvar továbbvíve örökségét. Ennek megfelelően itt teret kapnak az ifjú tehetségek és a legendák is. Itt lép fel többek közt a godfater., a The Pontiac, Áron András & The Black Circle Orchestra és az idén 20 éves PASO is.

Kétezer program esetén a legjobb barátod a műsorfüzet – vagy az applikáció, amely természetesen követi a helyszíneket összekötő Csigabusz útvonalát is, idén a járat már Tapolcát és Veszprémet is bekapcsolja a fesztivál vérkeringésébe. A fesztivál = nagyszínpad megközelítést a Völgy esetében érdemes egy kicsit átformálni – noha remek koncertek lesznek a Panoráma Színpadon (erről itt írtunk), a fesztivál összművészeti jellegéből fakadóan számos olyan program lesz a kisebb-nagyobb helyszíneken is, amit nem érdemes kihagyni, ezekből válogattunk azzal a céllal, hogy bemutassuk a Völgy műfaji sokszínűségének – és az egyes műfajok különleges keveredésének egy szelvényét.

1. Legendás magyar dalok

Élőzenés könnyűzene-történet Hegyi Györggyel, akinek több projektje is lesz a Völgyben.
Helyszín: Póka Udvar
Időpont: 07.24, 26., 27., 16.00.

2. Blahalouisiana dalpremier Vecsei H. Miklóssal

Beszélgetés és dalpremier Schoblocher Barbival és Jancsó Gáborral. (A zenekar nagykoncertje 28-án lesz a Panoráma Színpadon.) A Vecsei H. Miklós vezette helyszínen ezúttal is rengeteg kvíz, beszélgetés, koncert és alkotó workshop várja a fesztiválozókat és újdonságként, minden nap dalpremier!
Helyszín: POKET zsebkönyvek udvara
Időpont: 07.21. péntek 16:30.

3. Dodzsem Diszkó

Igazi felszabadult poptrash diszkó dj Outstanda lemezestáskájából, minden slágerrel ami 2010 előtti és nem tudtad, vagy nem akartad elfelejteni... A Momentán Társulat egyébként idén ünnepli 20. születésnapját. Az improvizatív csapat ezúttal is számos, játékos előadással készül saját udvarában, vendégeik között szerepel Dallos-Puskás Péter és Epres Panni is.
Helyszín: Momentán Udvar
Időpont: 07.21. 23:00.

4. Máklikőr koncert

A Máklikőr zenekar négy fiatal budapesti fiút jelent, akik minden szabadidejüket és gondolatukat arra fordítják, hogy zenéjükkel történeteket meséljenek és érzéseket közvetítsenek.
Helyszín: Momentán Udvar
Időpont: 07.25. 21:00.

5. Bulira Vesszük a Figurát

Fergeteges Balkán együttlét Babcsán Bencével (klarinét, saxofon) és Varga Kornéllal (gitár). Szintén visszatérő régi-új helyszín lesz a MókusKert Udvar, amelynek Szirtes Edina Mókus lesz az udvarhölgye, aki arra invitál mindenkit a Völgy legapróbb udvarában, hogy a zene és az irodalom segítségével kapcsolódjanak össze egy elgondolkodtató, inspiráló közegben. A kapolcsi udvarban lesznek élőzenei podcastok, PajtaSzínház, jammelések és természetesen – mint ez a program is mutatja – koncertek is.
Helyszín: Mókuskert Udvar
Időpont: 07.26. 20:45.

6. The Night of the Vampire

Nóvé Soma, a Middlemist Red és a MORDÁI énekes-gitárosa 2019-ben adta ki szólólemezét The Night Of The Vampire címen. A 60-as évek zenéit feldolgozó, a vámpírkultuszt megidéző, sötét hangulatú album különlegessége, hogy anyagát három hónap alatt, egy telefonnal vette fel. A második nagylemezt már zenekarként írták meg, Chet Baker munkásságán volt a fókusz. Így született a The Chet Baker Special, aminek anyaga a Művészetek Völgyén is hallható lesz.
Helyszín: Harcsa Veronika Udvar
Időpont: 07.27. 22:00.

7. Deepin’ flow

Horváth Sára Nina: ének; Szirtes Adél: handpan; Macskin Dávid: trombita
Horváth Sára Nina népzenén nevelkedett, majd hamar beszippantotta a jazz világa. Szirtes Adél hangszeréből fakadóan az elmélyült, meditatív vonalat képviseli. Macskin Dávid pedig a klasszikus zenétől a populáris műfajokig számos színpadon megfordul. Koncertjeiken a népzene tisztasága, a klasszikus zene struktúrái és az improvizáció szárnyaló szabadsága elegyedik.
Helyszín: Völgykomolyzene
Időpont: 07.30. 13:00.

8. Négy akkord Petőfivel

A Petőfi Udvar idén – mint annyi más projekt – a 200 éve született költőóriás előtt tiszteleg. A Hajógyár színpadán a kisebb zenekaroktól kezdve az ismertebb produkciókig számos zenei műfajban alkotó előadóművész képviselteti magát, köztük a Hangfoglaló Program támogatottjai is. A kiemelt program nagy kérdése: Hány dal fér be 4 akkordba? És vajon egy Petőfi vers?
Helyszín: Petőfi Udvar
Időpont: 07.24. 13:00.

9. Láthatatlan szépség

Hrutka Róbert önálló irodalmi estje kortárs költők megzenésített verseivel, és saját szerzeményeivel.
Helyszín: Kaláka Versudvar
Időpont: 07.29. 20:00.

10. Az utcazenész

A Völgyrajongók jól tudják, hogy nincsen Völgy Hobo nélkül, aki 10 napon át, a vigántpetendi Hobo Udvarban előadóestjeivel vezeti be a zenéje iránt is rajongó közönséget az irodalom és színház mélységeibe. Ady, Radnóti és számos más költő munkássága vagány tolmácsolásban érintheti meg itt a közönség szívét. A kiemelt program az előadó zenés monodrámája.

Helyszín: Hobo Udvar
Időpont: 07.25. 20:30.

+1 Zorán a Cirkuszban

A vigántpetendi Cirque du Tókertben lép fel többek között Zorán és Kern András, valamint a 30 éves Danubia Zenekar is. A Recirquel újcirkusz-társulat Solus Amor című előadásával érkezik, a Duda Éva Társulat Mirror című darabját hozza el, a Feledi Projecttől pedig a Car(wo)men című táncszínházi előadást láthatjuk majd. A Cirque du Tókertben minden nap új trükköket tanulhatunk a Firebirds társulat tagjaitól a kézenállástól kezdve a zsonglőrködésig.
Helyszín: Cirque du Tókert
A Zorán-koncert időpontja: 07.22. 21:00.

Részletes program a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Művészetek Völgye, 2023 nyár, Póka Egon

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek