Menopauza 1170x180

Sziget 2018: A britek lenyomták a hollandokat

2018/08/08  ·   Fesztivál   ·  mmi

Az utóbbi évek trendje tört meg idén: a külföldiek közül már nem a hollandok vannak a legtöbben, hanem az angolok.

Sziget 2018: A britek lenyomták a hollandokat

Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, de hosszú évek után először a magyarok után – jól olvastátok, még mindig a magyarok vannak a legtöbben (kb. 45.000), bár néha ezt kevéssé lehet érezni – nem a hollandok lesznek a legnagyobb számban, 15 ezren, hanem az angolok, mintegy 20 ezren. (A mindösszesen 120 ezer külföldivel a Sziget Magyarország legjelentősebb turisztikai eseménye, beleértve például a Forma 1-et.) Ők, a többiek (olaszok, franciák, németek, törökök, ausztrálok és ki tudja hányféle náció – ebben világviszonylatban verhetetlen a Sziget) és a magyarok mintegy hatszáz program közül választhatnak.

Néhány megjegyzés:

♦ Megszűnt az A38-nál a nézőszámlálós, időnként éppen ezért lelassuló beengedés, lehet hömpölyögni befele.

♦ Ráadásul sikerült levajazni a Katasztrófavédelemmel, hogy fel lehessen hajtani a sátorlapokat, ez a bazinagy Party Arénára is vonatkozik – a jelen időjárási viszonyok között ez jótékony cselekedet.

♦ Repohár van! Ezt 450 forintért veheted meg, de nem kell az életed végéig őrizgetni ugyanazt a poharat, bármikor kicserélheted tisztára. A lényeg, hogy ne hajítsd el. Ha végeztél a fesztiválon, akkor 3 dolgot tehetsz: visszaváltod, hazaviszed emlékbe vagy beledobod a charity boxba.

♦ Vége a tumultusnak a feltöltőpontokon, elhelyeztek automatákat.

♦ A Duna vízállásának hála, a spiccen egy oltári nagy chillezős (nem grillezős!) helyet alakítottak ki, bármikor le lehet oda heveredni egy vízipipa társaságában. Is.

♦ Alapjában véve az elrendezés nem változott, egy-két helyszínt toltak kicsit arrébb, de nem para.

♦ Van eco kemping, egyelőre pilot project jelleggel, ott minden nagyon környezetbarát- és kímélő, ha dohányzol, tőlük lehet kérni egy "csövet", amibe beleszórhatod a csikkedet, lécci, ne a földre. Hátul vannak a sportpályák mögött.

♦ Jah, ha már környezetvédelem... Ha ragaszkodsz a szívószálhoz, kérj. Magukól nem adnak. A minap egy terjedelmes cikk jelent meg az Indexen, mivel lehet helyettesíteni a hipp-hopp nem lebomló hulladékká váló bulikelléket, érdemes beleolvasni.

♦ A Borfalu megnőtt!

♦ Oltári meleg lesz.

♦ A tartós hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.Budapesten másodfokú a figyelmeztetés van érvényben, mivel a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat: az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 32 és 36 fok között, késő este 22-29 fok között alakul. Ez az öltözködésben és a szeszesital-fogyasztásban lehet befolyásoló tényező.

♦ Ha valami gáz lenne, mindenki nyugodjon le, minden nap kilenc mentőautóval lesz jelen az Országos Mentőszolgálat, plusz a résztvevők egészségi állapotát figyelő önkéntesekből, úgynevezett helperekből álló elsősegélynyújtó rendszer is működik majd. Győrfi Pál, a szolgálat szóvivője fontosnak nevezte, hogy a fesztiválozók is betartsanak néhány szabályt az egészségük érdekében. Például igyanak legalább három liter folyadékot, ne hagyjanak ki étkezést, védjék a fejüket a napsütéstől és vigyázzanak a körülöttük lévőkre is.

♦ A bevezetőben taglaltuk a fesztiválozók számát, a Sziget rekordot vár – ezen a nyáron egyébként ezek mennek –, ami azt jelenti, hogy egy nap akár 90 ezren is lehetnek a Hajógyárin: türelem, figyelem, peace & love. Ez elsősorban azoknak szól, akik egy-egy napra mennek ki, a szigetlakók nagyjából tisztában vannak a dologgal: készüljetek rá.

♦ Ha már a szeretet: kitört a Love Revolution, ami egy „nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban, hogy egy élhető Földet hagyjunk utódainkra, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés" – áll a Sziget kiáltványában, amit itt lehet vévigolvasni.

♦ Akik artist, guest, press vagy akármilyen regisztrált jegyért járulnak majd az urnákhoz, kalkulálják bele a sorbanállást és azt is, hogy mindez a tűző napon történik.

♦ Az árakról majd ma készítünk kint egy fotósorozatot.

További fotók még itt

 

 

 

 

 

Sziget 2018

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek