Sziget 2018: A britek lenyomták a hollandokat

2018/08/08  ·   Fesztivál   ·  mmi

Az utóbbi évek trendje tört meg idén: a külföldiek közül már nem a hollandok vannak a legtöbben, hanem az angolok.

Sziget 2018: A britek lenyomták a hollandokat

Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, de hosszú évek után először a magyarok után – jól olvastátok, még mindig a magyarok vannak a legtöbben (kb. 45.000), bár néha ezt kevéssé lehet érezni – nem a hollandok lesznek a legnagyobb számban, 15 ezren, hanem az angolok, mintegy 20 ezren. (A mindösszesen 120 ezer külföldivel a Sziget Magyarország legjelentősebb turisztikai eseménye, beleértve például a Forma 1-et.) Ők, a többiek (olaszok, franciák, németek, törökök, ausztrálok és ki tudja hányféle náció – ebben világviszonylatban verhetetlen a Sziget) és a magyarok mintegy hatszáz program közül választhatnak.

Néhány megjegyzés:

♦ Megszűnt az A38-nál a nézőszámlálós, időnként éppen ezért lelassuló beengedés, lehet hömpölyögni befele.

♦ Ráadásul sikerült levajazni a Katasztrófavédelemmel, hogy fel lehessen hajtani a sátorlapokat, ez a bazinagy Party Arénára is vonatkozik – a jelen időjárási viszonyok között ez jótékony cselekedet.

♦ Repohár van! Ezt 450 forintért veheted meg, de nem kell az életed végéig őrizgetni ugyanazt a poharat, bármikor kicserélheted tisztára. A lényeg, hogy ne hajítsd el. Ha végeztél a fesztiválon, akkor 3 dolgot tehetsz: visszaváltod, hazaviszed emlékbe vagy beledobod a charity boxba.

♦ Vége a tumultusnak a feltöltőpontokon, elhelyeztek automatákat.

♦ A Duna vízállásának hála, a spiccen egy oltári nagy chillezős (nem grillezős!) helyet alakítottak ki, bármikor le lehet oda heveredni egy vízipipa társaságában. Is.

♦ Alapjában véve az elrendezés nem változott, egy-két helyszínt toltak kicsit arrébb, de nem para.

♦ Van eco kemping, egyelőre pilot project jelleggel, ott minden nagyon környezetbarát- és kímélő, ha dohányzol, tőlük lehet kérni egy "csövet", amibe beleszórhatod a csikkedet, lécci, ne a földre. Hátul vannak a sportpályák mögött.

♦ Jah, ha már környezetvédelem... Ha ragaszkodsz a szívószálhoz, kérj. Magukól nem adnak. A minap egy terjedelmes cikk jelent meg az Indexen, mivel lehet helyettesíteni a hipp-hopp nem lebomló hulladékká váló bulikelléket, érdemes beleolvasni.

♦ A Borfalu megnőtt!

♦ Oltári meleg lesz.

♦ A tartós hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.Budapesten másodfokú a figyelmeztetés van érvényben, mivel a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat: az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 32 és 36 fok között, késő este 22-29 fok között alakul. Ez az öltözködésben és a szeszesital-fogyasztásban lehet befolyásoló tényező.

♦ Ha valami gáz lenne, mindenki nyugodjon le, minden nap kilenc mentőautóval lesz jelen az Országos Mentőszolgálat, plusz a résztvevők egészségi állapotát figyelő önkéntesekből, úgynevezett helperekből álló elsősegélynyújtó rendszer is működik majd. Győrfi Pál, a szolgálat szóvivője fontosnak nevezte, hogy a fesztiválozók is betartsanak néhány szabályt az egészségük érdekében. Például igyanak legalább három liter folyadékot, ne hagyjanak ki étkezést, védjék a fejüket a napsütéstől és vigyázzanak a körülöttük lévőkre is.

♦ A bevezetőben taglaltuk a fesztiválozók számát, a Sziget rekordot vár – ezen a nyáron egyébként ezek mennek –, ami azt jelenti, hogy egy nap akár 90 ezren is lehetnek a Hajógyárin: türelem, figyelem, peace & love. Ez elsősorban azoknak szól, akik egy-egy napra mennek ki, a szigetlakók nagyjából tisztában vannak a dologgal: készüljetek rá.

♦ Ha már a szeretet: kitört a Love Revolution, ami egy „nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban, hogy egy élhető Földet hagyjunk utódainkra, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés" – áll a Sziget kiáltványában, amit itt lehet vévigolvasni.

♦ Akik artist, guest, press vagy akármilyen regisztrált jegyért járulnak majd az urnákhoz, kalkulálják bele a sorbanállást és azt is, hogy mindez a tűző napon történik.

♦ Az árakról majd ma készítünk kint egy fotósorozatot.

További fotók még itt

 

 

 

 

 

Sziget 2018

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek